Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Cum să porţi corect un rucsac

Cum să porţi corect un rucsac

rucsac

Fără doar şi poate rucsacul a devenit un accesoriu urban omniprezent. Îl vezi în spatele elevilor de şcoală, atârnat nonșalant pe umerii domnişoarelor care doresc să se bucure de ținute confortabile, dar şi pe umerii persoanelor active care îndrăgesc sportul şi ieșirile în natură.

Pentru că este un element cu personalitate, îl găseşti completând şi ţinutele lejere ale domnilor și doamnelor mature ce îndrăgesc confortul.

Deoarece rucsacurile sunt atât de populare, ne-am propus să îţi prezentăm cum trebuie purtate corect, astfel te vei bucura de avantaje fără a-ţi pune sănătata în pericol. Descoperă cum trebuie selectate din marea varietate de rucsacuri barbaţi şi rucsacuri damă.

Cum porți corect rucsacul de școală

Rucsacul de școală este cel mai frecvent accesoriu întâlnit în rândul elevilor şi al studenților. Acesta trebuie să fie ergonomic şi să susțină greutatea. Nu mai amintim că în el sunt depozitate multe obiecte şi rechizite cu greutate. Trebuie precizat că incorect purtat poate produce afecţiuni ale spatelui.

Înainte de a umple rucsacul şi a-l purta, pune-l în spate şi ajustează bretelele. Acest pas este foarte important pentru că te ajută să previi accidentările, totodată îl face mai ușor de purtat. După reglare, ai grijă că benzile rămase să nu fie foarte lungi, acestea pot produce disconfort.

Rucsacul de școală trebuie să fie lipit de spate, dar să nu sugrume. Sub nicio formă nu trebuie purtat pe un singur umăr. Greutatea trebuie distribuite egal pe amândoi umerii pentru a susține corect spatele.

Cum porţi un rucsac de drumeţii

Îţi plac ieşirile în natură şi drumeţiile? În acest caz ştii cât de important este rucsacul. Pentru că o astfel de plimbare durează, şi uneori se poate prelungi până târziu în noapte este important să fii echipat. Ai nevoie de lanternă, bluza groasă, apă, mâncare, pelerină de ploaie, soluţie împotriva ţânţarilor şi a căpuşelor, dar şi alte accesorii de supraviețuire. Accesoriul pentru astfel de distracții este bine compartimentat, în plus are un sistem special de prindere, care să asigure susţinerea optimă a coloanei pe teren accidental şi pe porțiunile cu denivelări. În categorii de rucsacuri bărbați şi rucsacuri damă vei găsi o varietate mare, este important să îl alegi de la început pe cel care îţi trebuie, doar astfel ai siguranţa că te bucuri de ergonomie.

Ajustează corect bretele. Rucsacul trebuie să stea lipit de spate şi să susţină coloană, nu să pună presiune pe ea. Este important să adopţi o poziție corectă, cu umerii drepţi şi spatele rigid. Ajustează şi sistemul de prindere din zona bazinului. Acesta acţionează ca un sistem suplimentar de siguranţă, însă asigură şi un plus de confort în timpul utilizării.

Cum porţi corect rucsacul urban

Rucsacul urban, folosit pentru cumpărături şi plimbări, este apreciat de toată lumea. Este mai versatil faţă de modele specializate menţionate anterior şi nu necesită multe reguli de purtare. Este mai mult un accesoriu fashion decât unul de transport. Pentru că nu este foarte greu poate fi atârnat cu lejeritate pe un umăr, sau pe ambii… sau cum îţi place. Nu necesită fixare rigidă şi nici ajustări speciale.

Cum alegi rucsacul potrivit

Piaţa abundă în materie de accesorii, rucsacuri dama şi de bărbaţi. Ai de ales din varietatea mare de tipuri, modele şi materiale. Înainte de achiziționa unul fă-ţi o listă cu: modul în care intenționezi să îl utilizezi, culoare, material, sistem de inchidere, brand, preferințe personale. Dacă îl foloseşti pentru şcoală, alege un rucsac realizat din materiale foarte uşoare, impermeabile, cu compartimentare inteligentă. Ai suficiente materiale de transportat şi nu doreşti să aduci un surplus de greutate cu un rucsac realizat din piele sau alte materiale grele.

Dacă îl vrei pentru drumeţii, selectează-l în funcţie de înălţime, materiale şi elemente de susţinere. Acesta trebuie să fie ergonomic pentru că petreci multe ore cu el în spate. Trebuie să îţi permită să transporţi toate accesoriile necesare şi să îţi asigure stabilitatea de care ai nevoie în timpul marşului.

Rucsacul urban este cel mai versatil. Aici ai la dispoziţie o varietate mare de soluţii de la rucsacurile din piele naturală minimaliste, la cele textile cu ar vintage. Preferinţele personale sunt aspectele care contează în acest caz.

 

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: freepik

Comments

comments

Lasă un răspuns