Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Cum să-ți alegi valiza pentru călătorii

Cum să-ți alegi valiza pentru călătorii

Dacă ai călcat vredată într-un magazin de specialitate, trebuie să ştii deja  câte opţiuni ai în materie de valize.

Cu carcasă tare sau carcasă moale? Cu roţi sau fără? Ce mărime? Cu fermoare sau încuietoare? Lista continuă.

Uite cum te poţi concentra pe ceea ce contează şi-ţi poţi alege valiza perfectă pentru următoare călătorie.

Mărimea 

Valizele cu carcasă tare au câteva avantaje, dar nu sunt întotdeuna cea mai bună alegere. Evită plasticul- se crapă prea uşor- şi optează pentru policarbonat, în schimb. Carcasele metalice sunt mai puternice , cu preţul că sunt mai grele. Valizele cu carcasă tare sunt mai greu de reparat dacă se deteriorează. Asigură-te că vei avea îndeajuns de mult spaţiu pentru orice lucru în plus pe care îl vei  băga în geantă pe parcurs.

Valizele cu carcasă moale nu sunt, în principiu, rezistente la vreme rea şi sunt expuse la a fi tăiate de hoţi,  dar pot fi şi benefice. În general, sunt mai ieftine şi pot fi reparate mai uşor dacă se rup. Pot fi îndesate mai uşor în spaţii strâmte, şi cântăresc mai puţin decât cele cu carcasă tare. Pentru durabilitatea, uită-te după o valiză din nylon balistic.

Roţi si mânere

Majoritatea bagajelor este prevăzută cu roţi, făcându-le mai uşor de transportat pe suprafeţe plate.

Vestea proastă este că roţile sunt componente cu predispoziţie la rupere. Caută roţi late şi durabile, care sunt pe cât de departe se poate una de cealaltă, asta pentru stabilitate.

Roţile aflate în toate cele 4 colţuri sunt bune pentru valizele mici- sunt mai uşor de transportat, şi valiza poate fi întoarsă pe o parte pentru a fi manevrată în locuri strâmte. Două roţi sunt mai bune pentru valize mai mari, dar în orice caz, valiza este mai stabilă şi mai uşor de tras, plus că au două roţi în minus care se pot strica.

Un mâner expandabil este important, dar şi el se poate rupe foarte uşor. Alege un mâner puternic, susţinut de două bare orizontale în locul uneia, şi fii sigur că îl alegi pe cel potrivit pentru înălţimea şi greutatea genţii.

Fermoare şi lacăte

Multe fermoare sunt făcute prost, şi se blochează repede. Micile capete ale fermoarelor sunt primele lucruri care se rup, făcând deschiderea şi închiderea valizei dificilă. Fermoarele sunt pe ultimul loc în materie de rezistenţă la apă. 

Încuietorile securizează mai bine valiza, sunt rezistente la apă şi praf, şi oferă beneficiul lacătelor încorporate ( cu cheie sau cifru, după preferinţe).

Dacă te decizi asupra unei valize cu fermoare, asigură-te că pot fi închise împreună cu ajutorul unui lacăt pentru o securizare mai bună. 

Tu ce fel de valiză ai pentru călătorii?

Comments

comments

Lasă un răspuns