Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Cum te aperi de potentialii agresori

Cum te aperi de potentialii agresori

Un lucru e, din pacate, limpede: strada nu e un loc sigur. Si, ca femeie, trebuie sa stii sa te pazesti de eventualii agresori. Pentru asta, uita de cateva mituri! Iata cum te aperi de agresori.

Daca te-ai uitat la “Xena, printesa razboinica” sau idolul tau e Catwoman, afla ca tipe care matura pe jos cu baietii rai si ii pun la respect printr-o bataie zdravana exista doar in filme. In marea majoritate, suntem femei obisnuite, femei care pot intra usor in panica in situatii limita. Iar pentru a nu ajunge victimele unei violente stradale, nu avem nevoie de tehnici de lupta ci de strategii de iesire in siguranta din situatia periculoasa.

Nu incearca sa-l convingi pe agresor ca nu e frumos ce face
Un golan care te ameninta cu cutitul sau vrea sa-ti smulga geanta din mana stie foarte bine ca nu-i ok ceea ce face, numai ca nu-l intereseaza aspectul etic al problemei! Un om care actioneaza astfel nu gandeste ca tine si nu poti ajunge cu el la nici o intelegere. Deci nu-i face morala, asta l-ar putea enerva si mai rau.

Daca esti atacata, nu striga dupa ajutor In situatii limita, nu ai timp sa te bazezi pe vreun erou, ca s-ar putea sa nu apara. Ai doar cateva secunde sa reactionezi intru salvarea ta, iar acestea nu trebuie folosite pentru tipat sau pentru facut ochii roata dupa ajutor. Zbate-te rapid si fugi! Atat!

Nu te folosi de arme pe care nu le stapanesti
Mai in pericol decat o femeie neajutorata e acea femeie care crede ca, daca are un briceag la ea sau un spray paralizant, e in siguranta. Nu ameninta agresorul cu nimic! Ii vei da doar timp sa reactioneze de zece ori mai violent, enervat de tupeul tau. Daca te simti in stare, foloseste ce ai in dotare doar pentru a te elibera. Orice arma pe care o ai la tine sau obiect ce poate fi folosit ca arma alba se poate intoarce impotriva ta daca intra pe mainile agresorului.

Si tine minte: agresorii nu lupta cinstit! Deci orice cunostinte de arte martiale ori lupte corp la corp crezi ca ai, uita de ele si evita sa mergi noaptea singura prin locuri intunecoase, nu intra in lift cu persoane care nu-ti inspira incredere si parcheaza doar in zone pazite si luminate.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns