Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 10 curiozități despre Berlin, Germania

10 curiozități despre Berlin, Germania

Berlin

Capitala Germaniei este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români. Indiferent dacă ai ajuns deja acolo sau urmează să o faci, iată câteva curiozități interesante despre Berlin.

1. În Berlin se găsesc aproximativ 1700 de poduri și 180 de kilometri de ape navigabile! Data viitoare când ajungi acolo, explorează orașul prin o călătorie cu barca.

2. Cea mai înaltă clădire din oraș (și printre cele mai înalte din Europa) este Berliner Fernsehturm (turnul televiziunii), care are 368 metri.

Muzeul Bode

3. Dacă ești iubitoare de istorie și artă, nu îți va ajunge un city break pentru a vizita muzeele Berlinului – există 175 de muzee!

4. Poți admira în Berlin numeroase castele, printre care Pfaueninsel, Palatul Charlotteburg, Schloss Kopennick, Palatul Bellevue și Palatul Schoenhausen.

5. Berlin este singura capitală din lume care are 3 opere. Are de asemenea și 150 de teatre.

6. Este considerat cel mai verde oraș al Germaniei, 44% din suprafața sa fiind râuri, căi navigabile, păduri și zone verzi.

7. În fiecare an, orașul cheltuiește 35 de milioane de euro pentru curățarea graffiti-urilor de pe pereți.

8. În 1987, David Bowie a susținut un concert lângă Zidul Berlinului, iar locuitorii din Germania de Est s-au adunat lângă zid pentru a se bucura de eveniment. „Auzisem că unii dintre ei ar putea avea șansa să audă concertul, dar nu ne-am dat seama cât de mulți puteau fi. Nu o să uit niciodată asta. A fost unul dintre cele mai emoționante concerte pe care le-am susținut vreodată”, a spus cântărețul.

9. Cel mai mare centrul comercial din Berlin este Gropius Passagen, care are 85.000 mp de spații comerciale.

10. Berlin este al doilea cel mai populat oraș din Uniunea Europeană, având aproape 3,7 milioane de locuitori.

 

Citește și: 10 curiozități despre Praga, Cehia

Citește și: Grota Miresei și legenda sa

 

Surse foto: iStock, Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns