Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 10 curiozități despre Madrid, Spania

10 curiozități despre Madrid, Spania

curiozitati madrid

Capitala Spaniei este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români. Indiferent dacă ai ajuns deja acolo sau urmează să o faci, iată câteva curiozități interesante despre Madrid.

1. Madridul se bucură de mai multe zile fără nori decât aproape orice alt oraș din Europa.

2. Comparat cu New York, Madrid este cunoscut pentru viața de noapte. Locuitorilor le place să sărbătorească cu orice ocazie.

3. Numele „Madrid” are aproximativ 2200 de ani. Potrivit înregistrărilor arabe, „Mayrit” sau „Magerit” sunt vechile nume ale Madridului, care înseamnă „loc de apă abundentă”.

4. Dacă ești iubitoare de artă, nu trebuie să ratezi Triunghiul de Aur, format din 3 galerii de artă importante: Prado, Museo Thyssen-Bornemisza și Museo National Centro de Arte Reina Sofia.

5. Simbolul oficial al Madridului este un urs ridicat pe picioarele din spate, care mănâncă fructe de pădure din copacul madroño.

6. Locuitorii din Madrid sunt cunoscuți sub numele de pisici (gatos) – o poreclă datorată unui soldat creștin care a urcat pe ascuns zidul maur și a înlocuit steagul.

Palatul Regal din Madrid

7. Arsenalul Regal din Palatul Regal este considerat una dintre cele mai bune din lume și constă din piese care datează încă din secolul al XIII-lea.

8. Singurul cvintet de coarde Stradivarius din lume este în Palatul Regal din Madrid.

9. În Madrid puteți găsi unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa – Aquasur.

10. Cea mai mare fântână din oraș este subterană. Se numește Peral și a făcut parte din băile arabe care au furnizat apă Palatului Regal. A fost descoperită în 1991, când au fost efectuate lucrări la stația de metrou Opera.

Tu ai vizitat vreodată Madrid?

 

Citește și: 11 curiozități despre Roma, Italia

Comments

comments

Lasă un răspuns