Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > De ce e bine sa crezi in Dumnezeu

De ce e bine sa crezi in Dumnezeu

Fericirea este relativă și depinde de o sumă de factori. Nu-i putem controla pe toți. A fi fericit și mulțumit de viața ta este o chestiune extrem de relativă și este o realitate aboslută faptul că nu suntem fericiți tot timpul, nici unul dintre noi. Momentele grele sunt deseori mai dese decât cele calme și bune, iar fericirea este, în bună măsură, o chestiune o alegere personală. În toată realitatea noastră de zi cu zi intervine Dumnezeu. Nu direct, pentru că avem posibilitatea de a alege și de a face conform propriilor noastre decizii, dar credința în Dumnezeu, manifestată în cele mai variate formele ale sale este în esență o cautare a fericirii, o dovadă de speranță și (posibila) garanție a unui suport.

1. Nu subestima puterea credinței. Ateii spun că Dumnezeu nu există și pot oferi argumente solide în favoarea opiniei lor. Dar adevărul este că, a crede în Dumnezeu poate da speranță acolo unde nimic altceva nu mai poate face nimic, acolo unde realitatea pare copleșitoare, iar greutățile de netrecut. Este cert că absența credinței lasă o gaură în conștiința omului, un gol care nu poate fi acoperit niciodată, cu nimic. Poate să fie tocmai asta dovada existenței lui Dumnezeu.

2. Credința în Dumnezeu te face sa-ți dai seama că miracole se întâmplă. Privește în urmă! În viața fiecăruia dintre noi sunt momente de miracol. Depășirea unor situații limită, o șansă extraordinară, valorificată cu succes, o oportunitate sau pur și simplu voința de a merge mai departe pot să fie considerate miracole. Evident totul depinde de modul de percepție, de interpretarea pe care o dă fiecare dintre noi și de un context general. Dar este cert, chiar și pentru atei că miracolele se întâmplă.

3. Dumnezeu poate fi prietenul tău personal și ghidul căruia îi poți spune tot. Este genială această idee. Dumnezeu este prietenul tău pentru că Dumnezeu este iubire și ajutor. Este prietenul perfect! Nu cere nimic, dar este mereu acolo. Depinde de tine și de felul în care înțelegi să-ți construiești propria ta relație cu Bunul Dumnezeu. Mai mult, vinovăția față de ceva este generatoare de sentimente mizerabile și te poate face să trăiești într-o continuă remușcare. Dumnezeu oferă iertare. O iertare mai presus de pedepsele legilor, de judecata oamenilor, de răspundere, ceea ce poate să fie excepțional de bun pentru spiritul omului.

4. Dumnezeu îți dă speranță. Poate nu există nici o oală cu aur la captul curcubeului, dar poți spera că oala plină este acolo! Iar asta poate fi suficient pentru că speranța reală este acea pârghie care poate face minuni acolo unde nimic altceva nu mai poate funcționa. Speranța este un lucru frumos, necesar și esențial omului, iar Dumnezeu este întruchiparea speranței. Nici unul dintre noi nu ar putea supraviețui fără speranță.

5. Rugăciunea este calea spre soluții. Rugăciunea este o formă de meditație. Este calea prin care se curăță mintea de deșeuri, iar această eliberare este primul pas pentru a găsi soluții. Avem puterea de decizie și avem libertatea de a alege. Dumnezeu nu-ți dă peste mână, când faci prostii, dar își susține conștiința în a face alegeri bune. Rugăciunea este o foarte bună cale de (re)găsire a echilibrului.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns