Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Demonstrate științific. 4 lucruri care te fac mai fericită în fiecare zi și pe care le treci cu vederea

Demonstrate științific. 4 lucruri care te fac mai fericită în fiecare zi și pe care le treci cu vederea

Nu le dăm importanță și nu le observăm puterea de a ne îmbunătăți starea de spirit, dar ne influențează fiecare zi.

Se spune că fericirea este o alegere și că depinde de noi dacă vedem jumătatea plină a paharului sau dacă ni se pare mereu că ne lipsește ceva. Ei bine, există câteva lucruri care fac orice zi mai bună, dacă alegi să le dai importanța pe care o merită. Depinde doar de tine. Iată care sunt lucrurile care te fac în fiecare zi mai fericită:

  • Cel mai important factor care dictează starea ta de spirit încă de cum te trezești

Locuința ta, locul pe care este amplasată, construcția și decorul sunt mai importante decât crezi. Oamenii de știință au concluzionat deja faptul că arhitectura și designul interior ale casei sunt strâns legate de starea noastră de spirit. Poți observa și tu foarte ușor influența pe care o care designul casei tale asupra ta.

Imaginează-ți cum ar fi să te trezești în fiecare dimineață într-o casă precum cele de pe pagina de Pinterest a companiei Arabesque. E de ajuns să te uiți printre imaginile respective pentru a te simți mai bine, așa că e foarte simplu să-ți dai sema că, dacă ai pune în aplicare în casa ta doar câteva dintre ideile de acolo, fiecare zi a ta va începe și se va încheia cu zâmbetul pe buze.

  • Plantele contribuie la o dispoziție excelentă în fiecare zi

Numeroase studii au demonstrat că plantele au un efect benefic asupra stării noastre de spirit. Fie acasă, fie la birou, o plantă de interior sau o vază cu flori proaspete te ajută să te simți mai bine, să te relaxezi și să te concentrezi mai eficient.

Cărei femei nu îi plac florile? Acum ai un motiv în plus să amenajezi o mică oază de verdeață în casa ta. Nu uita că unele plante au și efect purificator, curățând aerul din locuință, așa că ai un motiv în plus să ai câte o plantă în fiecare încăpere din casa ta.

  • Nu subestima puterea unei înviorări matinale

Activitatea fizică stimulează producția de endorfine, supranumite și hormonii fericirii. Puțin sport de dimineață te va face să te simți mai bine și îți va da mai multă energie. Nu trebuie neapărat să mergi la o sală de fitness în fiecare zi, pentru a te bucura de efectele pe care le are sportul asupra organismului tău. Poți să faci câteva exerciții ușoare imediat ce te trezești, înainte să faci dușul de dimineață, sau poți să alegi să mergi pe jos până la serviciu în loc să iei mașina. Vei vedea că te vezi simți mult mai bine și fizic, dar și mental.

O idee excelentă pentru a-ți începe ziua în forță este o mică sesiune de jogging în aer liber seara sau dimineața. Aerul curat și mișcarea te vor ajuta să-ți limpezești mintea și să-ți iei gândul de la lucrurile negative.

  • O masă delicioasă îți poate relaxa mintea la finalul unei zile dificile

Știai că atunci când mănânci ceva ce îți place cu adevărat, creierul tău produce serotonină, un neurotransmițător responsabil pentru starea noastră de spirit? Dacă ai avut o zi grea, pregătește-ți mâncarea preferată, răsfață-te și cu un desert și vei vedea că stresul de peste zi se va risipi cu fiecare îmbucătură pe care o iei.

Oricare dintre aceste lucruri îți vor oferi relaxarea de care ai nevoie. Pe tine ce te ajută să-ți începi și să-ți închei zilele cu zâmbetul pe buze?

 

 

Sursa foto: Shuttestock

Comments

comments

Lasă un răspuns