Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Destinații ieftine de weekend în jurul Bucureștiului

Destinații ieftine de weekend în jurul Bucureștiului

Am adunat cele mai frumoase si ieftine destinatii de petrecut timpul in aer liber in imprejurimile Bucurestiului.

Micul Trianon (vezi poza)

Desi nu sunt multe de facut la Micul Trianon, daca iti doresti sa stai pe iarba intr-o zi de sambata atunci nu ramane decat sa scrii pe gps comuna Floresti, judetul Prahova. Palatul nu se afla intr-o stare foarte buna insa iti va incanta privirile cu siguranta. Palatul a fost construit intre anii 1911-1913 sub comanda arhitectului Ion Berindey pentru Grigore Cantacuzino. Palatul, inspirat dupa celebrul „Micul Trianon” de la Versailles iti va oferi o priveliste superba in timp ce iti servesti picnicul impreuna cu prietenii.

Parcul Natural Comana

Pentru cei care isi doresc sa ajunga rapid intr-un mic locusor rupt din rai, destinatia ideala este Parcul Comana. La doar o ora de mers cu masina (30 km distanta de capital), Comana este locul unde vrei sa mergi daca nu ai mult timp la dispozitie.

Ce gasesti aici: in parc sunt amenajate locuri special pentru foc in cazul in care vrei sa faci un gratar si vei gasi si locuri unde iti poti arunca gunoiul cand esti gata de plecare. Poti face plimbari pe lac cu doar 50 de lei pe ora iar acestea se fac doar cu ghidul parcului. Parcul Comana include zeci de specii de plante si animale protejate de legile internationale, acest loc fiind considerat a doua delta a Romaniei dupa Delta Dunarii. Vei gasi aici: tei, lacramioare, ghimpe si bujori de padure.

Manastirea Comana (vezi foto)

Se afla chiar la marginea padurii Comana si a fost ridicata in timpul domnitorului Radu Serban. De asemenea, in Comana se afla si casa memorial a scriitorului Gellu Naum.

Snagov

Daca iti plac sporturile nautice si plimbarile, atunci locul ideal pentru tine se afla la doar 35 km de capitala. Vei gasi baze nautice, debarcadere cu barci si stranduri. Fiind o rezervatie naturala, padurea Snagov adaposteste exemplare rare de fag cauzazian, frasin pufos si lotusi indieni. Tot aici vei gasi si restaurant, terenuri de sport si un loc pentru camping.

Palatul Snagov

A fost construit in anii `30 de catre Printul Nicolae iar in anii `80, suprafata sa a fost extinsa de catre familia Ceausescu. Palatul se afla la doar 40 km de Bucuresti pe malul lacului Snagov.

Lacul si padurea Cernica

La doar 14 km de Bucuresti, lacul se intinde pe o suprafata de peste 300 de hectare si este amenajat special pentru turisti. Vei gasi un debarcader, terenuri sportive, restaurant si strand cu cabine.

Pustnicu

Aici vei gasi un complex turistic ce te va incanta fara discutii: restaurant, terasa, debarcader si plimbari pe malul lacului. Lacul fiind unul din putinele lacuri amenajate din jurul Bucurestiului.

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns