Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Dubai depășește creșterea globală în domeniul turismului

Dubai depășește creșterea globală în domeniul turismului

dubai

Industria turismului din Dubai a încheiat o decadă de succes la finalul anului 2019, atingând recordul absolut de 16,73 milioane de vizitatori internaționali cazați peste noapte, marcând astfel o creștere impresionantă cu 5,1 la sută a volumului în domeniul turistic.

Cu un avânt preconizat cu exactitate de Dubai Tourism Vision 2022-25, cele mai recente date publicate de Dubai Tourism reflectă creșterea exponențială a acestui sector într-un interval de timp scurt în comparație cu alte piețe, culminând cu faptul că Dubai a fost desemnat al patrulea Cel mai vizitat oraș din lume, pentru al cincilea an consecutiv, de către MasterCard Global Destination Cities Index 2019.

În anul 2019 nu numai că s-a înregistrat un record al numărului de turiști care au manifestat dorința de a reveni, ci s-a consolidat, de asemenea, rolul turismului ca motor al creșterii economice. Contribuind la valoarea impresionantă de 11,5 la sută din PIB, sectorul turistic din Dubai a fost clasat în „Top 10” cei mai importanți generatori de venituri, conform Cities Report 2019 al World Travel & Tourism Council. Conform acestui raport, Dubai a fost clasat pe locul trei în topul marilor orașe în ceea ce privește atragerea veniturilor din turism, atingând un total de 27,9 miliarde de dolari.

Această creștere impresionantă este atestată de cele mai importante piețe de aprovizionare ale Dubaiului – India, Regatul Arabiei Saudite (KSA), Regatul Unit (UK), Oman, China și Rusia – care au asigurat peste șapte milioane de vizitatori în 2019.

Romania, cea mai mare creștere din Europa de Est

În anul 2019, din țara noastră au călătorit în Dubai 82.820 de turiști. Această cifră indică o creștere cu 12% față de anul 2018 și situează țara noastră pe loc fruntaș în Europa de Est, România fiind țara cu cea mai mare creștere din regiunea estică.

La finele lui 2018, numărul de turiști din țara noastră a fost de 64.486, cu o creștere de 19,7 % față de 2017 (aceeași perioadă). Dacă ne raportăm la anul 2016, vorbim despre 51.316 români ajunși în Dubai.

Excelența Sa Helal Saeed Almarri, Director General al Dubai Tourism, a precizat că: „Performanțele însemnate în spectrul nostru diversificat de atuuri tradiționale și segmente valorice în creștere rapidă au contribuit în permanență la consolidarea competitivității globale și la rezistența susținută a sectorului turistic din Dubai. În ultima decadă și, în special în anul 2019, s-a înregistrat o creștere fără precedent a numărului de turiști la nivel global care au ales Dubaiul ca „Destinație preferată”, făcând astfel încă un pas către dezideratul de a deveni orașul #1 la nivel mondial în materie de preferințe, vizite și vizite ulterioare. În timp ce economia globală rămâne în stadiul de flux, putem vedea în mod clar o oportunitate interesantă de a consolida poziția dominantă a Dubaiului în industria turismului în 2020.

Dubaiul în cifre / povestea succesului turistic al Dubaiului

Mândrindu-se cu peste 100 de atracții incredibile situate în interior și în aer liber care există în cele patru parcuri, MOTIONGATE™ Dubai, Bollywood Parks™ Dubai, LEGOLAND® Dubai și LEGOLAND® Water Park, Dubai Parks & Resorts le oferă vizitatorilor o experiență plină de adrenalină, pe care nu o vor uita prea curând.

Situat în zona industrială Al Quoz, Bulevardul Alserkal este cel mai important centru cultural și de artă din regiune, găzduind 30 de spații creative, 15 galerii contemporane de top, un muzeu privat și o fundație. A fost înființat în 2007 pentru a încuraja și a susține înfloritoarea scenă artistică contemporană din regiune.

Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime de 828 de metri. Și-a deschis porțile în 2010 și este dotată cu apartamente, birouri, două punți de observație, un hotel, dar și cu restaurantul și barul aflate la cea mai mare altitudine.

  • 200+ – Numărul de naționalități diferite care locuiesc în Dubai

Încă de la începuturile sale, când era un simplu port comercial, până la transformarea sa într-una dintre destinațiile de top ale lumii, Dubaiul a primit cu brațele deschise oamenii de toate naționalitățile care au ales să trăiască și să lucreze în oraș. Acum, Dubai găzduiește peste 200 de naționalități diferite.

Amestecul divers de culturi din Dubai a inspirat o scenă gastronomică la fel de variată precum populația sa cosmopolită; de la restaurante de lux care servesc preparate haute cuisine, la bijuterii ascunse populare de zeci de ani printre localnici până la standuri de mâncare stradală proaspăt deschise, există câte ceva pentru fiecare gust și buget.

Dubai Safari Park se întinde pe o suprafață de 119 hectare și se află la o distanță mică de centrul orașului. Parcul este împărțit în secțiuni diferite – satul Asiatic, satul African și satul Open Safari – și recreează habitatele potrivite pentru fauna sa variată și unică, din care fac parte inclusiv 2.500 de animale din 250 de specii diferite din întreaga lume.

IMG Worlds of Adventure este cel mai mare parc tematic acoperit din lume, având o suprafață mai mare decât 28 de terenuri de fotbal. Parcul este împărțit în cinci zone tematice diferite, dotate cu 17 atracții diferite care sunt potrivite atât pentru cei tineri, cât și pentru cei cu suflet tânăr!

 

 

 

Sursă foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns