Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Efectele aromelor din alimente asupra stării psihice

Efectele aromelor din alimente asupra stării psihice

Este cunoscut faptul că unele alimente pot influența starea de spirit a oamenilor, așa că este interesant de aflat care sunt efectele aromelor asupra stării psihice.

Secretul din spatele stării de bine pe care o dau produsele alimentare precum ciocolata, cartofii prăjiți, ceaiul sau unele fructe este pe cale să fie descoperit. Primul pas este acela că s-a confirmat faptul că anumite arome au efecte similare cu drogurile, putând avea același efect euforic cu acestea.

Anumite ingrediente naturale regăsite în alimente au structuri chimice similare cu unele din substanțele existente în antidepresive, ceea ce explica efectele aromelor asupra stării psihice.

Descoperirea face parte dintr-un studiu amplu realizat pentru a identifica peste 1.700 de substanțe care compun aromele întâlnite în alimentele de zi cu zi și a stabili care sunt efectele acestora.

CITEȘTE ȘI: Negresa, cea mai căutată rețetă în 2022

Astfel, moleculele din ciocolata, o varietate de mure și alimente care conțin acizi omega 3, că să enumeram doar câteva, au efecte pozitive asupra stărilor noastre psihice. Unul din efectele aromelor unor alimente este acela de a îmbunătăți starea celor care suferă de depresie sau alte afecțiuni psihice.

Substanțele chimice din ciocolata, afine, mure, căpșuni, ceaiuri, citrice, unele verdețuri, carnea de pui și de porc, cartofii prăjiți pot schimba stările psihice ale oamenilor în sensul îmbunătățirii lor.

Efectele aromelor explica de ce consumam anumite alimente atunci când suntem deprimați, stresați și triști, după cum poate să fie și o explicație pentru nevoia de ciocolata pe care o simțim în anumite momente. În plus, este confirmat că sarea, de exemplu, are un real efect antidepresiv, persoanele care suferă de depresie având tendință de a consuma alimente sărate.

Comments

comments

Lasă un răspuns