Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Escapadă la Monaco

Escapadă la Monaco

S-a inspirat din liniștea Mediteranei, eleganța Franței, strălucirea Italiei și a devenit un loc seducător. Dacă vrei să-ți sărbătorești iubirea într-un stil aparte, Monaco este destinația ideală pentru voi doi!

Înghesuit pe doar 200 de hectare, Monaco este, după Vatican, al doilea cel mai mic stat din lume.
Un oraș-stat cu personalitate proprie, care se află printre preferințele actorilor și muzicienilor din toată Europa și nu numai. Destinație exclusivistă, orașul îți va oferi o experiență impresionantă, pe care nu o vei uita niciodată.

Atâtea locuri de văzut

Cel mai eficient mod de a vizita orașul este pe jos. Nu-ți face probleme din cauza terenului accidentat, vei găsi șapte scări și lifturi gratuite pentru a evita pantele abrupte din oraș. Monaco se împarte în patru cartiere mari, care se deosebesc din punct de vedere arhitectural. Fiecare cu farmecul lui.

Monaco-Ville

Inima statului Monaco o reprezintă Monaco-Ville, centrul vechi medieval. Un loc surprinzător de pitoresc, cu străduțe pietonale, pasaje și case ce au dăinuit în timp. Este zona preferată a turiștilor și tocmai de aceea aici se găsesc de la hoteluri și restaurante până la magazine de suvenire.
Nu lipsesc nici cele mai căutate obiective turistice:

  • Palatul Princiar oferă nu doar istorie, ci și o priveliște de neuitat asupra portului și zonei Monte Carlo. Iar în fiecare zi, la ora 12 are loc schimbul de gardă al carabinierilor, ritual ce strânge sute de privitori.
  • Grădinile Exotice sunt cele mai faimoase din Monaco, pentru că turiștii pot admira sute de plante rare, aduse de pe tot globul. Pasionații pot opta pentru un tur ghidat, în care să afle detalii despre plantele expuse. În mare parte, colecția este formată din cactuși, ierburi deșertice și plante subtropicale.
  • Muzeul Oceanografic și Acvariul sunt împreună o atracție de renume mondial. Muzeul prezintă o colecție impresionantă a florei și faunei marine. Acvariul conține peste 4.000 de specii de pești, fiind acum principala prezentare a ecosistemelor mediteraneean și tropical.
  • Fortăreața Antoine a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea, în scopuri militare, pentru apărare și pentru pază. Acum, a fost transformată într-un teatru în aer liber, care păstrează toate caracteristicile vechii construcții.
  • Catedrala din Monaco, o construcție romano-bizantină în­chi­nată Sfântului Nicolae, a fost ridicată în 1875. Piața Ca­tedralei găzduiește cele mai fine restaurante din Monaco.

La Condamine

La Condamine este cartierul din zona portului, al doilea ca vechime după Monaco-Ville. Aici, vizitatorii vin să admire iahturile de lux și navele de croazieră ancorate în port. Fiind și un cartier axat pe afaceri, Piața Condamine și strada Princesse-Caroline sunt raiul magazinelor și al restaurantelor.

Fontvieille

Cartierul relaxării și al luminilor, Fontvieille ascunde cel mai scump loc de vizitat din stat. Cum străzile statului Monaco se transformă anual în circuit pentru Formula 1 Grand Prix, prințul Albert al II-lea fiind un mare fan al mașinilor de curse, în acesată zonă vei găsi Colecția de mașini a Prințului, deschisă publicului. Colecția este uluitoare pentru oricine, conține de la trăsuri și mașini de epocă până la mașini de curse.

Monte-Carlo

Dintre cele patru cartiere monegasce, cel mai căutat este Monte-Carlo, faimos pentru Complexul Casino, hotelurile de lux, cluburile de noapte și restaurantele cu specific francez sau italian. Toate aceste locuri sunt încununate de marea ca safirul. Monte-Carlo găzduiește și partea culturală. Aici vei vizita galeriile de artă (printre care Maison d’art, Monaco Fine Arts, Galerie d’Art Picturale, Art Venetien, Monte Carlo Art Factory), Teatrul Princesse Grace, superba Operă din Monte-Carlo construită de faimosul arhitect Charles Garnier. Opera este o clădire unică, impresionantă și la exterior, și în interior, fiind pictată în roșu și auriu, cu fresce și sculpuri de jur împrejurul auditoriului.

Evenimente tot anul

În Monaco, fiecare anotimp este marcat de câteva evenimente importante. Iarna se desfășoară Festivalul Circului, care adună artiști-circari internaționali cunoscuți în întreaga lume. Primăvara se desfășoară Festivalul Artelor Primăvăratice și Concursul Internațional de Aranjamente Florale, iar vara au loc concertele Ochestrei Filarmonice din Monte-Carlo și Festivalul Mondial al Amatorilor de Teatru. Toamna, vizitatorii sunt vrăjiți de Festivalul Magicienilor, care concurează pentru baghete magice din aur și argint la Teatrul Princess Grace.

De știut

  • Țara are doar 37.000 locuitori, aceștia provenind din 125 de țări. Franceza este limba oficială, deși aici sunt folosite dialectul ligur și occitana. Se vorbesc și engleza, și italiana.
  • Chiar dacă nu face parte din Uniunea Europeană, Monaco folosește euro.
  • Monaco este o destinație exclusivistă și nu se pretează la o vacanță cu buget redus.
  • Este un stat foarte sigur, în care aproape nu există criminalitate. Chiar și așa, poliția e prezentă masiv.

Citește și:

Copenhaga, un oraș luminos

Bruxelles, ciocolată și dantele

Ținutul moroșenilor

 

Articol preluat din ediția de februarie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Corina Matei

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns