Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Gesturi mici care aduc fericire

Gesturi mici care aduc fericire

 

Am o lista cu lucruri mici care aduc fericire. Principiul de la care plecam este acela ca fericirea celor din jurul tau, iti aduce si tie fericire. Toate aceste gesturi mici care aduc fericire iti sunt cunoscute, secretul sta in punerea lor in practica.

1. Zambeste oamenilor. Acest lucru cu siguranta le va lumina zilele si implicit iti va lumina si ziua ta.
2. Complimentele si aprecierile ii fac pe oameni fericiti. Evident, doar lauda meritata. De cate ori nu ai apreciat in sinea ta ceva facut de cel de langa tine si din cele mai diferite motive te-ai abtinut sa-l lauzi?
3. Ajuta! Nu este nevoie sa faci gesturi mari. Uneori un simplu mesaj poate face un om fericit. Ajuta un copil, in parc cand stai afara cu copilul tau, un batran in magazin, un coleg, un partener in trafic.

4. Incurajeaza-i pe altii in ceea ce fac. Nu face asta gratuit. Filtreaza-ti opiniile si incurajeaza-i pe cei care merita.
5. Pentru a-i face pe oameni fericiti, impartaseste cu ei ceva ce ii va face sa rada. A rade este un medicament pentru moral.
6. Petrece timp cu oamenii pe care vrei sa ii faci fericiti. Copilul tau, parintii tai, iubitul tau.

7. Acorda celor din jurul tau atentia ta. Renunta la ce faci si asculta-i atunci cand iti vorbesc. Acesta este un mod sigur de a-i face pe oameni fericiti.
8. Infrunta rutina zilnica, indrazneste sa faci ceva „altfel” cu cei dragi tie.
9. Multumeste cu drag celor ce-ti fac un bine, care te ajuta si care se preocupa de tine. Suntem atat de incarcati nergativ incat un simplu multumesc, poate face minuni si poate aduce lumina in ochi si in suflet.

10. Fa surprize. Vorba reclamei: fa o prajitura, pregateste micul dejun, repara o jucarie stricata, fa un cadou dorit.
11. Iarta! Sa ierti pe cineva pentru raul facut e inca un lucru care ii face pe oameni fericiti. Deci, atunci cand cineva isi cere iertare pentru ca te-a ranit, fii o persoana mai mare si iarta!
12. Accepta oamenii pentru ceea ce sunt. Nu ii critica si nu incerca sa ii schimbi. Nici tu, nici ei nu sunt perfecti.

13. Fii tu insati. Nu-i usor, dar daca te vei arata celor din jur mereu asa cum esti cu adevarat o sa primesti mult de la fiecare in parte. Sinceritatea este primul pas spre fericirea ta si a celor din jur.
14. Ai incredere in cei pe care ii iubesti. Este un sentiment pozitiv care aduce fericire.

In loc de final tine minte ca fericirea celor din jur este si fericirea ta.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns