Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Ghidul orașului Dubai pentru vegetarieni

Ghidul orașului Dubai pentru vegetarieni

Deși scena culinară a orașului Dubai este în mod tradițional definită de preparate precum Shawarma, Ouzi, Shish Tawook sau grouper la grătar, orașul oferă și o mulțime de opțiuni vegetariene și vegane. Așa că, indiferent că ești vegetarian sau doar nerăbdător să savurezi aromele unor preparate fără carne, citește mai jos despre cele mai prietenoase restaurante pentru vegetarieni. 

Govinda’s

Utilizând doar ingrediente proaspete, cultivate în mod natural, Govinda’s îți îmbie papilele gustative cu condimente și ierburi culese manual, garnituri de legume și produse lactate care nu doar evită carnea, ci și uleiul, usturoiul, ceapa sau ciupercile.

Unde îl găsiți: Al Karama și Umm Suqeim

O masă pentru doi costă: AED 150

De încercat: Thali (preparat indian compus din mai multe feluri de mâncare, servite pe un platou) 

Super Natural Kitchen, Downtown Dubai

Fără carne, produse lactate, gluten, zahăr sau chimicale sintetizate, The Super Natural Kitchen este primul restaurant din Dubai 100% raw, organic și vegan. Nu doar sustenabilitatea alimentează filosofia acestui local, ci și politica risipei minime abordate de restaurant, ce utilizează containere biodegradabile fabricate din amidon de legume și meniuri printate pe hârtie din paie de grâu.

Unde îl găsiți: Galleries Lafayette, The Dubai Mall

O masă pentru doi costă: AED 200

De încercat: Sweet and Sour Noodles 

The Veggie Pizza Company

Restaurantul servește pizza delicioasă, din aluat întins de mână, coaptă în cuptoare tradiționale cu lemne, folosind cea mai bună făină italiană și toppinguri sănătoase și originale care includ legume proaspete, brânzeturi și sosuri.

Unde îl găsiți: În spatele Mall of the Emirates, Al Barsha

O masă pentru doi costă: AED 80

De încercat: Paneer și pizza vegetariană, cotletul vegetarian 

Rasoi Ghar, Karama

Inaugurând un nou concept pentru gurmanzi, Rasoi Ghar oferă cea mai bună mâncare vegetariană, cu un meniu 100% lipsit de preparate din carne. Restaurantul promite delicii autentice cu fiecare îmbucătură, și oferă delicatese din toate colțurile Indiei și o remarcabilă fuziune de arome din Gujarat, Kathiyawad și Rajasthan, păstrând, în același timp, și o parte din preparatele tradiționale preferate de public.

Unde îl găsiți: Al Karama

O masă pentru doi costă: AED 90

De încercat: Spicy Daal și Aamras (băutură tradițională indiană cu pulpă de mango) 

One Café by Life’n One

În parteneriat cu cel mai cunoscut raw food chef al zonei, Hayley Mac, One Cafe oferă zi de zi meniuri interesante, cu diferite creații culinare preparate din legume organice, cultivate manual. Și nu doar mâncarea este atractivă la at Life’n One, ci și superba sa grădină, care este un adevărat rai de pace și liniște, unde poți evada din nebunia vieții cotidiene din Dubai.

Unde îl găsiți: Life’n One Well-Being Centre, Jumeirah Beach Road

O masă pentru doi costă: AED 240

De încercat: Acai Bowl și Zucchini Chips

Aryaas

Cu o sală asemănătoare cu o cantină la parter și un restaurant relaxat la etaj, Aryaas servește deopotrivă comunitatea indiană din Bur Dubai, cât și pe cei care își doresc o experiență mai vestică. Acest local vesel oferă preparate culinare din sudul Indiei, și nenumărate opțiuni de curry, orez, dosa crocantă și tipuri de pâine proaspătă din care poți alege.

Unde îl găsiți: Bank Street, Bur Dubai

O masă pentru doi costă: AED 75

De încercat: Thali vegetarian (preparat indian compus din mai multe feluri de mâncare, servite pe un platou) 

Wild and the Moon

Cu o convingere fermă că toată mâncarea trebuie să fie nu doar bună pentru tine și pentru planetă, ci și delicioasă mai presus de toate, acest restaurant din Al Quoz servește 100% alimente și sucuri organice pentru a se asigura că puterea lor nutritivă rămâne intactă. Sucurile lor presate la rece sunt pe bază de plante, fără gluten și nepasteurizate, iar opțiunile alimentare nu au ingrediente prelucrate, aditivi, substanțe chimice, OMG-uri, gluten, lactate sau zahăr rafinat.

Unde îl găsiți: Alserkal Avenue, Al Quoz

O masă pentru doi costă: AED 160

De încercat: Avo’Toast’ 

XVA Café

Ascuns într-un tradițional turn de vânt recondiționat, în inima cartierului istoric Al Fahidi, XVA Café oferă o experiență arabă autentică, și acces la trei grădini și la propria galerie de artă. Cafeneaua oferă un meniu delicios, exclusiv vegetarian.

Unde îl găsiți: XVA Art Hotel, Bur Dubai

O masă pentru doi costă: AED 100

De încercat: Kebab de sfeclă cu cartofi dulci prăjiți 

77 Veggie Boutique

Această cafenea mică din JLT se concentrează pe preparate sănătoase, din plante, servind o varietate de salate, sendvișuri și supe, dar și câteva opțiuni interesante de inspirație asiatică.

Unde îl găsiți: Tiffany Tower, Cluster W, Jumeirah Lakes Towers

O masă pentru doi costă: AED 150

De încercat: Cartofi Balti cu vinete

Comments

comments

Lasă un răspuns