Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Ia-ti prietenele in vacanta

Ia-ti prietenele in vacanta

Dar parca nici singura nu-ti vine sa pleci. Gandul la o vacanta intre voi, fetele, nu-ti da pace, nostalgiile se trezesc…

Mai tii minte vremurile cand iti permiteai luxul sa stai cu amicele la taclale pana in zori? Sa schimbati secrete despre cele mai ieftine magazine, sa fabulati despre viitoarele trasee pe care le vor urma carierele voastre, si sa dezbateti potentialul marital (sau lipsa lui) cu baietii care va aprinsesera inimile? De ce toate aceste nevinovate placeri sa nu-si gaseasca reeditarea intr-o vacanta exclusiv feminina, hm?

Si cine sa se priceapa mai bine la sfaturi decat Femeia.ro? Am injghebat un fel de plan pentru cele ce „fug” de canicula, de oras, de munca (sic!) si de partener! Cateva idei simple, aplicabile ieftin si eficient. O noapte sau cinci, o data pe luna sau o data pe an, ia-ti picioarele la spinare! Te vei intoarce asa de relaxata si bine dispusa, ca partenerul nu numai ca va uita cat a fost de bosumflat, dar te va ruga sa pleci inca o data!

Legile de aur ale vacantei

Pentru a obtine dozarea corecta a efectelor vacantei – reincarcarea bateriilor si regasirea spiritului adolescentin, „motorul” initiativei tale – urmeaza regulile de mai jos:

In primul rand, nu pregeta. Nu-ti fixa limite, comuniunea afectiva intre fetele calatoare trebuie sa fie totala. Fie ca te preocupa trainicia dragostei ce-ti poarta iubitul, fie neglijarea unei programari la ginecolog, fie seful prea exigent, acum poti exprima in voie framantarile. Femeile, spre deosebire de barbati, vorbesc si diseca problemele pana le gasesc raspunsuri. Si stii bine ca prietenele adevarate o fac fara anestezie!

Pacatuieste in voie (ne referim la mancare!). E interzis sa mai numeri caloriile, sa mananci salatele fara ulei, sa te uiti urat la paine. Dimpotriva, ti se va pretinde sa vii obligatoriu insotita de o punga cu bomboane (e o vacanta de relaxare, ce naiba, nu de slabireJ).

Trebuie sa ai o idee despre ce te asteapta – dar nu sa planifici totul ca la carte. Stabiliti din vreme cateva obiective majore, ca sa nu pierdeti vremea cu dileme de genul: Ce sa facem azi? Dar nu exagera cu programarile, caci e obositor sa te simti haituita de orarul muzeelor sau al autobuzelor. Cu siguranta ca prea multa planificare numai relaxare nu aduce. Echilibreaza activitatile: daca dimineata mergeti pe dealuri cu bicicletele, dupa-amiaza nu veti fi permeabile la informatii culturale; renuntati la vizitarea unui sit arheologic in favoarea lenevelii in hamace…

Sigur te-am convins de motivele pentru care pledam (si) pentru vacanta fara partener. Urmatoarele adrese iti vor oferi exemple si informatii de tot felul despre femei calatorind de placere…

www.crazydogtravel.com
www.hermail.net
www.journeywoman.com

Tovarasii de drum ti-i alegi singura…dar cu mare prudenta si intelepciune. Asta e cel mai greu: ai vrea sa ai parte si de distractie si veselie nonstop, si sa savurezi emotia pe care ti-o procura un anturaj ce te adora si te considera printesa grupului! Gandeste-te bine inainte sa inviti prietene cu tendinte critice: fie te vor judeca, fie vor refuza intimitatea si efuziunile. E de asemenea imprudent sa pleci in concediu cu colege de serviciu (sau din liceu – cu care te intelegeai perfect la 16 ani, dar nu stii cum au evoluat…). Invita prietene de departe, cu care corespondezi regulat, dar nu ai avut ocazia sa te vezi de luni sau ani de zile. Incearca sa aduni un grup in numar par – astfel ca nici una sa nu se simta izolata in cazul formarii de perechi la dialog sau la joc!

Orice expeditie presupune un conducator. Proiectele de vacanta trebuie duse la indeplinire – pentru asta e nevoie de ceva efort, de voluntariat democratic, din partea tuturor. Cea care si-a sumat rolul de comandant de detasament e necesar sa fie secundata de un „copilot” al manevrelor trupei. Cele doua vor face lista invitatelor si vor coordona sugestiile destinatiilor si limitele bugetului. Atentie insa, sa nu ti se suie sefia la cap: puterea corupe!

Pune in bagaj:

Cateva pachete cu servetele. Daca barbatul tau e ca majoritatea semenilor lui, e speriat si tulburat de lacrimile tale – si de aceea deseori te abtii. Dar intre fete… plansul nu e prohibit, dimpotriva! Fie macar ca veti urmari si telenovele!

Fotografii de pe la… 1988. Fiecare sa aduca poze vechi – cu cat mai bizare sau ilare, cu atat mai bine. (Da, si acelea in care ai parul ondulat permanent si porti jambiere!) Nu uita de oracolul din liceu si albumul de la bac!

Dans, antren si voie buna. Mixeaza pe o caseta hituri din anii de glorie ai adolescentei. Si dansati pana va tociti condurii!

Lasa acasa:

Cartea de credit sau prea multi bani lichizi. Stabileste bugetul cu obiectivitate – si respecta-l.

Laptopul. In concediu nu se munceste, si nu se admit exceptii de la regula – chiar daca prenumele tau e Condoleezza sau chiar daca ne explici cat de important e jobul tau.

Poze cu sotul sau desenele pustiului. Esti mandra de ai tai si de realizarile lor – asa si trebuie. Dar pentru o escapada totala, lasa acasa orice memento despre familie, pentru ca doar atunci vei putea realiza acea regasire a sinelui pe care vrei s-o obtii in libertate.

Comments

comments

Lasă un răspuns