Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Narcisa Suruianu și Loredana Radu, în plimbare tot anul

Narcisa Suruianu și Loredana Radu, în plimbare tot anul

Narcisa Suruianu și Loredana Radu de la TravelGirls.ro te invită să renunți la pretexte temporale și tabuuri financiare și să descoperi cinci dintre cele mai potrivite destinații de călătorie.

Loredana (28 de ani) și Narcisa (27) sunt două tinere prietene care au copilărit împreună și care, făcându-se oameni mari, nu pot sta locului o clipă. Deși încă din facultate au avut joburi full-time și, ca toată lumea, doar 21 de zile de concediu pe an, aproape fiecare sfârșit de săptămână le-a prins pe drumuri, în locuri minunate din țară sau de-afară. „De regulă, oamenii găsesc tot felul de scuze pentru că nu călătoresc cât și-ar dori sau chiar deloc. Cel mai des întâlnite sunt lipsa timpului liber, copiii și nevoia de a face achiziții importante care primează. Prin articolele noastre, demonstrăm tot timpul că poți să pleci și în 20 de minivacanțe pe an, chiar dacă ai doar o lună de concediu, că le place la nebunie celor mici să plece la drum, că un aspirator nou sau o mașină mai scumpă nu sunt obiecte fără de care nu putem trăi“, mi-au spus fetele. Le-am rugat să-mi facă un top cinci al destinațiilor de neratat într-o viață și iată ce-a ieșit:

Bukhara, Uzbekistan

De ce să mergi: pentru o lecție de istorie la fața locului. Atracții: orașul-muzeu cu mausoleul Samanides. Tradiții: Vechile piețe încă există, iar uzbecii vând în continuare condimente cu aceeași pasiune ca pe vremuri. Sfaturi de călătorie: ia cu tine o eșarfă, încălțări ușor de scos când intri în moschei și nu uita să te târguiești la cumpărături.

Chiang Khan, Thailanda

De ce să mergi: pentru o zonă a Thailandei încă neexplorată. Atracții: plimbarea cu barca la apus, pe Mekong, lecții de dans acasă la localnici, meditații în templele budiste.Tradiții: Pasat Loy Kroh este o bărcuță din frunze de banan, bambus, flori, lumânări și bețișoare parfumate pe care localnicii o eliberează pe Mekong, odată cu ghinioanele. Sfaturi de călătorie: imediat ce ajungi în Thailanda, cumpără cremă antițânțari.

Provence, Franța

De ce să mergi: în ciuda reputației pe care o are, sudul Franței e o destinație de vacanță accesibilă ca preț și e ideală pentru familiile cu copii fiindcă vremea e prietenoasă tot timpul anului. Atracții: Roussillon, un sătuc unde copiii pot participa la ateliere de pictură cu pigmenți naturali; Sainte-Agnes, cel mai înalt sat litoral din Europa; Avignon, unde se află cel mai mare palat gotic din lume. Tradiții: joacă pétanque (jocul cu bile tradițional din Provence). Sfaturi de călătorie: ia bilete de avion până la Nisa (există curse low-cost), apoi mergi cu trenul sau autocarul până în Avignon. De acolo, ajungi ușor în unele dintre cele mai frumoase sate ale Franței.

Bruxelles și Bruges, Belgia

De ce să mergi: un city-break la Bruxelles și o excursie la Bruges sunt doar un pretext pentru gaufres, praline, frites și bere. Atracții: în Bruxelles, Muzeul Ciocolatei din Grand Place, celebra statuie Manneken Pis și barul Delirium, care în 2004 a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele peste 2.500 de soiuri și mărci de bere din meniu. În Bruges, Princely Beguinage Ten Wijngaarde („cel mai liniștit loc din lume“), Muzeul Diamantelor, Muzeul Cartofilor Prăjiți și o plimbare cu barca pe canale. Tradiții: cumpără o gaufre uriașă cu fructe proaspete, frișcă și ciocolată și savureaz-o pe o bancă, așa cum fac elevii din Bruxelles după ce termină cursurile, apoi admiră peisajul în timp ce faci o plimbare cu barca pe canale. Sfaturi de călătorie: pune o umbrelă în bagaj, pentru că la Bruges plouă mai des ca la Londra și nu vrei ca ploaia să-ți strice călătoria!

Stuttgart, Germania

De ce să mergi: pentru tine – aici te poți plimba pe cea mai lungă stradă pietonală pentru shopping din Europa; pentru el – două muzee fantastice cu și despre cele mai tari branduri de mașini; pentru copii – un castel desprins din povești. Atracții: Castelul Hohenzollern, Biblioteca din Stuttgart, o călătorie cu Zacke – singurul tramvai urban cu cremalieră din Germania. Tradiții: Weihnachtsmarkt – una dintre cele mai vechi piețe de Crăciun din Europa – și Ludwigsburg – unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Germania. Sfaturi de călătorie: prețul biletelor de tren în Germania scade pe măsură ce grupul este mai mare –  de la 20 de euro de persoană la 7 euro dacă sunt cinci în grup.

Articol preluat din ediția de ianuarie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Adriana Moscu

Sursa foto: Arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns