Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Ioana Budeanu: Travel, fashion & gourmet

Ioana Budeanu: Travel, fashion & gourmet

La nivel internațional, întâlnim multe persoane a căror viață ne inspiră. La nivel autohton, puțini sunt aceia care ne motivează să gândim mai mult sau să muncim frumos atât pentru noi, cât și pentru cei din jur.

Am întâlnit multe femei de-a lungul carierei care au găsit cheia fericirii pe toate planurile, însă niciuna nu m-a impresionat la fel de mult precum Ioana Budeanu. Este genul de femeie motivantă mai întâi datorită vieţii ei profesionale, apoi datorită personalității și modului ei de a gândi și de a se exprima. Ca de la un jurnalist la altul, am aflat că Ioana Budeanu a făcut un salt în carieră care poate părea incredibil: și-a dat demisia dintr-un job excelent și a riscat totul ca să se dedice exclusiv pasiunii pentru scris și călătorii. Blogul ei de lifestyle și travel, I’s Blog, și-a câștigat notorietatea ca fiind una dintre cele mai bune reviste online de travel, fashion&gourmet.

„Blogul a luat naștere într-o seară de iarnă, în preajma Crăciunului, din nevoia de a avea un spațiu personal unde să îmi spun părerile. A fost mult timp doar o pagină simplă, unde scriam când și cum aveam chef. Abia după vreo doi ani am înțeles că oamenii mă citesc și vor mai mult de la mine. Sunt un antreprenor cu multe pasiuni, așa că I’s Blog a devenit Luxury Adventure. Iar mai nou, este un business interesant, prin care îmi vând propriile produse și creații“, cum ar fi cursuri de travel writer, vacanțe personalizate, e-bookuri despre călătorii și rețete culinare inedite, ședințe foto profesioniste și PR, Social Media&Events. O microindustrie sută la sută românească.

Avantajele acestei meserii sunt că „îmi fac propriul meu program. Dezavantajele sunt că „venitul este fluctuant. Ritmul meu de muncă și de viață este uneori extrem de solicitant. Dar pentru mine toate acestea reprezintă avantaje clare“. Ironic, majoritatea jurnaliștilor cred că prin scrierile lor pot schimba lumea. Puțini sunt aceia care reușesc și aproape niciunul nu reușește să dea ceva palpabil înapoi oamenilor ale căror povești le-au dat mai departe. Ioana este un jurnalist român care a început un proiect minunat cu rezultate concrete. „Invisible Us este mai mult decât un proiect, este scopul meu pe termen lung. Eu și partenerul meu de afaceri (fotograful Vlad Semen, care este și iubitul ei – n.r.) vom călători în jurul lumii și vom împlini visurile mai multor copii și tineri de pe cinci continente. Deja am început să fac acest lucru, prin cursurile pe care le-am creat. Vreau să promovez România în lume așa cum nu s-a mai făcut până acum, din faptă în faptă. Vreau să dăruiesc, să învăț de la locuitorii lumii, să simt zâmbetele copiilor în inimă. Suntem pregătiți să facem diferența în lume, asta am visat mereu, iar acum se întâmplă“, adaugă ea.

„Primul curs organizat de mine a fost cel de travel writing, de altfel singurul din România. L-am creat din dorința de a da mai departe tot ce am învățat eu în ultimii ani, de a ajuta oamenii să își împlinească visurile și să facă o meserie frumoasă. Am fost puțin uimită de avalanșa de înscrieri la curs și foarte fericită să găsesc studenți deștepți, cu voință puternică, idei minunate și curiozitate vie, pe care eu o ador. Câțiva dintre ei și-au făcut deja blog, unii au obținut primele sponsorizări de călătorii, cu alții încă lucrez, am mereu oameni foarte frumoși în grupul de studiu. Deja am trecut la un alt nivel, am început un curs personal de life-coach, one-to-one, cu unul dintre studenții mei. Pregătesc partea a doua a cursului de travel writing, dar și alte cursuri de business. Am urmat o școală online la New York și am diplomă de teacher în Law of  Attraction. Probabil o voi folosi cât de curând“, adaugă ea zâmbind.

Oare mai este loc și pentru altceva printre toate aceste proiecte pe termen lung? Da. Ioana adoră filmele și este foarte interesată de viața vedetelor de la Hollywood. Îi place să gătească, mai ales torturi. O relaxează apa și mersul pe jos, dar  mai ales îi plac cluburile „burlesque“. „Ador moda și biografiile de vedete, indiferent de domeniul în care au activat. Citesc sute de cărți de self-help sau de business, citesc doar presa internațională și sunt fan Just Jared. Nu mă uit la televizor, mă pot însă uita la seriale și la filme non-stop“, pentru că ea crede în oameni și îi iubește, indiferent dacă ei vor să fie iubiți sau nu. Astfel, adoră orașele mari, hotelurile, dar și plajele pustii.

Articol preluat din ediția de ianuarie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Nicoleta M. Dumitrașcu

Sursa foto: arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns