Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Destinații ideale pentru schi și snowboarding în Europa

Destinații ideale pentru schi și snowboarding în Europa

În cazul în care îţi doreşti să mergi în străinătate iarna aceasta pentru schi sau snowboarding află că  există multe staţiuni în Europa în care poţi practica sporturi de iarnă şi care îţi oferă toate facilităţile de care ai nevoie.

Poate că una dintre aceste staţiuni este potrivită pentru bugetul tău.

1. Interlaken, Elveţia

Stând la picioarele a trei vârfuri alpine, Interlaken este crema cremelor în ceea ce priveşte locaţiile pentru sporturi de iarnă din Europa. Acest oraş este plin distracţii şi permite un acces uşor la multe zone de schi şi alte sporturi de iarnă. Schiorii vor să ajungă la Murren, unde schiul în pantă a ajuns pentru prima oară un sport. De fapt, Interlaken are o istorie atât de bogată în ceea ce priveşte sporturile de iarnă, încât turiştii vin aici în număr mare de peste 200 de ani. Chiar dacă nu practici schi sau snowboarding, vei avea ce să faci în Interlanken.

Citeste si: 7 motive sa mergi la schi iarna aceasta

2. Chourchevel, Franţa 

Chourchevel este situat în inima celei mai mari staţiuni de schi din lume, şi este de asemenea cunoscut pentru viaţa de noapte de necomparat, produsele scumpe şi hotelurile moderne. Vino aici pentru a te bucura de cea mai luxoasă staţiune de schi din Europa. Zone de socializare post-schi  , escaladă pe gheaţă, heli-skiing, patinaj şi multe altele, sunt locuri pe care acest loc ţi le poate oferi. Odată ce te-a cuprins starea de extenuare după atâta mers prin zăpadă, poţi lua o pauză la unul dintre spa-urile de lux ale oraşului sau poţi bea un pahar de vin la unul dintre piano bar-uri.

3. Innsbruck, Austria

Dacă îţi place ca puţină cultură să vină la pachet cu vacanţa de iarnă, atunci Innsbruck este lucrul de care ai nevoie. Acest oraş austriac are multe de oferit, inclusiv faptul că este cel mai uşor de ajuns în această staţiune, dintre toate staţiunile din listă. Se întâmplă, de asemenea, să fie foarte aproape de alte câteva mari staţiuni de ski care oferă multe trasee, de la dealuri mici până la pârtii pentru Jocurile Olimpice. Patscherkofel este o staţiune cu pârtii excelente de schi, un teren pentru snowboarding şi piste pentru sanie.

Citeste si: Cum sa-ti alegi valiza pentru calatorii

4. Geilo, Norvegia

Norvegia nu are parte de îndeajuns de multă atenţie, atunci când vorbim despre lista locaţiilor de top pentru sporturi de iarnă din Europa. Satul Geilo, situat între Oslo şi Bergen, este un paradis de iarnă. Permiţând accesul la 39 de pante, peste 500 de kilometrii de trasee marcate, 5 snowpark-uri şi o zonă dedicată copiilor, nu vei mai vrea să pleci odată ce ai ajuns. Pe parcursul traseelor poţi găsi nişte cabane adorabile unde se serveşte ciocolată caldă şi alte băuturi fierbinţi pentru a te ajuta să-ţi continui traseul de ski din jurul zonei. Înafara pârtiilor de ski, plimbările cu sania trasă de reni şi plimbările plin Parcul Naţional constituie un plus în jurnalul tău de călătorie.

5. Lapland, Finlanda

Să schiez pe un traseu liber sub lumina nordică? Da, vă rog! Fiind una dintre cele mai mari destinaţii europene pentru schi, Lapland este şi unică. Aflându-se, în mare parte, în Cercul Arctic, acesta nu este locul în care trebuie să-ţi faci griji din cauza faptului că s-ar putea să nu ningă. În timp ce zona este cunoscută pentru traseele libere de schi, entuziaştii pârtiei nu vor fi dezamăgiţi. Staţiunile de ski din Olos, Yllas şi Levi oferă în total 120 de trasee şi 60 de telecabine separate. În ceea ce priveşte terenul mai puţin abrupt, poţi alege dintre snowmobiling, snowshoeing, pescuit la copcă, şi plimbări cu sania trasă de reni. Având în vedere zona arctică în care se află, Lapland este locul ideal în care să urmăreşti luminile nordice.

Citeste si: Ce faci daca ti-e frica in avion

6. Bansko, Bulgaria

Bansko este o staţiune de iarnă în devenire pe care începătorii şi amatorii în materie de schi o iubesc. Dacă nu eşti obişnuit cu sporturile de iarnă şi nu ţii cu tot dinadinsul să cheltuieşti mulţi bani în vacanţă, atunci Bansko va fi pe măsura bugetului tău. Poţi ajunge în oraş cu ajutorul trenului, acesta fiind legat de pârtii printr-o telegondolă, care-ţi permite accesul la peste 70 de kilometrii de pârtii. Multe dintre pârtii sunt făcute special pentru schiorii mai puţin experimentaţi, iar activităţile care se află înafara schiului atrag mulţi tineri plini de viaţă.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns