Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Lupta cu viața este cea mai frumoasă bătălie

Lupta cu viața este cea mai frumoasă bătălie

Să va povestesc pentru că fiecare are ceva de învățat din asta. Treceam printr-o perioadă teribilă. Banca mă hărțuia, la propriu, la serviciu era un dezastru pentru că totul era într-o continuă mișcare și nimeni nu mai avea certitudinea că-și va păstra jobul. De parcă asta nu era destul la serviciul soțului meu se făceau restructurări și deși el nu era direct vizat, stesul era ucigator, mama – cea care avea grijă de cei doi băieți ai mei, a decis să plece din țară la sora mea, care aștepta un copil, soacra mea ma refuzase categoric în ceea ce-i privește pe băieți, casa era într-un haos total și evident că bani pentru o bonă nu aveam… Peste toate aveam grijă de o doamnă din bloc, pe la care treceam zilnic, pentru că era singură și bătrână și-mi era milă de ea. Îi făceam cumpărături când mă duceam după târguielile mele și îi băteam în ușă dimineața, când plecam de acasă și seara când mă întoceam ca să o întreb ce face și cum îi este. Una peste alta eram obosită, stresată, derutată, pesimistă, nervoasă și nemulțumită de toate și habar nu aveam ce o să facem și cum ne vom descurca.

Vă sună cunoscut? Evident că da! Toată povestea asta se numește viață și luptă cu viața.

Acum o săptămână, într-o vineri după-amiază, vin acasă, trec pe la tanti Popa să văd ce și cum îi e. Sun la ușă și-mi deschide după câteva minute. Nu apuc să zic nimic pentru că mi-o ia inainte, zâmbitoare și veselă. M-a izbit un miros de vanile și sulfină. La ea miroasea mereu a sulfină. ”Ți-am făcut o cafea. Am făcut și frișcă proaspătă și prăjituri. Hai să stai un minut la mine”. Ezit o clipă cu gândul la cei mici, dar cafeaua proaspătă a fost o provocare căreia nu i-am putut rezista. Intru. Mă așez, beau cafea aromată, cu frișcă și mânânc brioșe cu bucăți de ciocolată.

ID-10044390Tanti Popa se uită la mine și-mi zâmbește. ”Lupta cu viața e cea mai frumoasă bătălie!”, îmi zice ea. Mă uit la ea nedumerită, dar nu mă bagă în seamă și continuă, în timp ce-mi pune altă brioșă și-mi umple ceașca cu cafea. ”Ai cei mai frumoși copii din lume, sunteți tineri, sunteți în putere și sunteți împreună. Puteți oricând să o luați de la început. Vă iubiți! Nu renunțați la lupta cu viața, pentru că abia atunci sunteți cu adevărat învinși. Fă-ți planuri, visează pentru că ceea ce poți imagina și planifica în mintea ta este posibil”.

Tăceam și mă uitam la ea, cu ochii mari. O ascultam și simțeam cum mă relaxez. Repetam în gând după ea: ”Suntem împreună, ne iubim, suntem sănătoși, suntem vii și avem cei mai frumoși copii din lume”.

Tanti Popa, care evident că-mi ignora mutra mirată, continuă: ”Nu vă lipsește nimic. Aveți tot ce vă trebuie pentru a obține ceea ce vreți de la viață. Nu-ți mai fie frică! Fără greutăți din astea trecătoare viața nu ar mai avea nici un farmec. Aveți tot ce vă trebuie să fiți fericiți! Trăiește din plin și binele și răul. Nimic nu vine ușor și dacă vrei cu adevărat ceva, lucrează, străduiește-te și luptă pentru dorințele tale, pentru că dacă nu faci asta vei regreta mai târziu. Nu conteaza de câte ori ai eșuat în trecut, pentru că ai reușit să ajungi unde ești azi, iar ceea ce ești acum este punctul de plecare pentru ceea ce vei putea fi. Viața ta este mereu în mânile tale, iar viața voastră – a soțului tău și a copiilor voștri, este în mâinile voastre! Lupta cu viața este cea mai frumoasă bătălie!”.

Repetam în mintea mea tot ce-mi spunea și o priveam magnetizată. Avea dreptate! Avea o infinită dreptate! Lupta cu viața este cea mai frumoasă bătălie!

Tanti Popa mi-a pus în brațe o farfurie plină cu prăjituri, doi litri de lapte (oare cine îi cumpărase laptele?) și o oală cu supă de pui, cu găluște și aproape că m-a dat pe ușă afară. Înainte să închidă ușa mi-a mai spus: ”Esti tânără, ești frumoasă, ești deșteaptă! Lupta cu viața este cea mai frumoasă bătălie! Ne vedem mâine! Poftă bună și pupă băieții”.

Nu știu ce a pus în prăjiturile acelea, nici ce mirodenii erau în supă, dar pot să spun că de a doua zi am privit totul, în jurul meu, cu alți ochi. Și am constatat că viața mea e foarte frumoasă!

Citeste si: Tu ce-i spui copilului tau, seara inainte de culcare?

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

 

Comments

comments

Lasă un răspuns