Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Mesaje din Univers

Mesaje din Univers

Este oarecum înfricoşător să fii sigur în universul ăsta imens, fără sfârşit. Poate de aceea omul aşteaptă de multă-multă vreme o vizită de la „ceilalţi“, un semn.

Semnele pe care le „văd“ cei care cred în civilizaţiile extraterestre sunt doar exagerate, pentru a explica într-un fel această teamă de a fi singuri, mai ales că, de când cu globalizarea şi internetul, Pământul a devenit foarte-foarte mic. Dar dacă într-adevăr sunt mesaje ale unor civilizaţii de la ani-lumină depărtare? Dacă şi zeii în care au crezut (sau mai cred) omenii sunt extratereştri veniţi să ne… pună la încercare?  Deocamdată, nu putem stabili clar acest lucru. Dar nici nu putem trece cu vederea când obiecte ciudate, ieşite cu mult din timpul lor, ne fac să ne întrebăm: cine le-a adus aici și de ce oare?

Avionul faraonilor

În 1898, lângă piramida din Saqqara (Egipt) a fost descoperită o pasăre din lemn catalogată la vremea respectivă drept… jucărie. A fost aşezată în Muzeul Arheologic din Cairo şi dată uitării aproape un veac. Până ce, în 1972, arheologul Kalil Messiha a încercat să-i dea o explicaţie: forma aerodinamică stranie a aripilor izbitor de asemănătoare cu ale unui avion, coada teşită vertical asemenea derivei avioanelor.

Mai mult, la Saqarra au fost descoperite hieroglife care se referă la pasărea cu pricina ca fiind Darul lui Amon. Iar din altele reiese cum că egiptenii ar fi încercat să construiască un aparat de zbor încă din secolul II î.H. Iar pasărea aceea a fost datată: are venerabila vârstă de 22 de secole. Poate că este într-adevăr o simplă jucărie şi celui care a cioplit-o nu i-a trecut vreodată prin cap să construiască prototipul unui avion. Dar dacă nu este aşa, iar Amon, zeul, „i-a dat ideea“? Nu cumva Amon era el însuşi un mesager din Univers?

Harta Antarcticii

Ce poate fi atât de straniu  la o hartă? Este ştiut că, în vechime, marinarii erau şi cartografi. Dar Piri Reis, un marinar turc pe numele lui complet Piri ibn Hadji Mehmet (Reis este un fel „amiral“), a desenat o astfel de hartă în 1513. El a cartografiat cu acurateţe nu numai coasta de vest a Africii şi pe cea estică a Americii de Sud, ci şi coasta de nord a Antarcticii. Harta a fost găsită în 1929 şi a uimit mai toată lumea ştiinţifică a vremii, întrucât Antarctica a fost descoperită la 300 de ani după ce Reis a desenat-o!

Dar ciudăţenia este şi mai mare. Conform obiceiului vremii, Piri a detaliat harta, menționând detalii despre suveranii ţărilor cu ieşire la mare, despre plante şi animale din zonă, despre flote şi râuri, dar şi despre stânci, populaţie şi obiceiuri. Toate ar avea o explicație până la urmă, chiar dacă amănuntele despre un continent descoperit cu numai 20 de ani înainte (America de Sud) erau de-a dreptul surprinzătoare. Numai că, în 1953, cartograful american Arlington H. Mallery, fost căpitan naval, cercetează din nou harta.

Şi constată că turcul desenase o bucată din Continentul Sudic cu 300 de ani înainte să ştie cineva de existenţa acestuia. Ce este cu adevărat uluitor este faptul că harta din 1513 indică conturul de sub gheaţă al coastei Antarcticii, acoperită de calotă glaciară în urmă cu milioane de ani! Da, este adevărat, acum ştim cum arată Antarctica pe dedesubt. Dar numai de câteva decenii!

Oraşul de pe reciful de corali

În Micronezia, între Hawaii şi Filipine, se află un recif de corali deasupra căruia au fost construite peste 100 de insulițe artificiale unite prin viaducte. Din blocuri de bazalt. 250 de milioane de tone de blocuri bazaltice. Aşezarea avea aproximativ 18 kmp şi cuprindea inclusiv un oraş-templu, Nan Madol. Ciudăţenia constă în aceea că datarea cu Carbon-14 arată ca orașul a fost ridicat între anii 200 î.H. şi 800 d.H., iar cel mai apropiat depozit bazaltic era situat la câteva sute de kilometri. 

Insula nu mai este locuită astăzi, se află sub protectorat american şi e inclusă în circuitele turistice, iar misterele ei n-au fost nici pe departe lămurite. Există chiar o legendă pe care o spun ghizii, cum că atunci, la începuturile existenţei Nan Madolului, doi fraţi au fost înzestraţi de zei cu puteri magice să aducă „în zbor“ pietrele grele până la locul eficiului. 

Zidurile incaşe

În jurul fortăreţei incaşe Sacsayhuaman din Cuzco (Peru), există trei ziduri concentrice, lungi de 360 de metri şi înalte de 6 metri, care le-au dat mult de furcă arheologilor. Ridicate în secolul al XVI-lea, zidurile sunt din bolovani de calcar de circa 300 de tone fiecare, aşezaţi unii peste alţii cu o precizie uimitoare. Nu există liant între bolovani și nici spațiu între aceştia, nici cât să introduci o lamă de ras.

Citește și:

Mister – un zbor care a durat 47 de ani!

Misterul unei iubiri eterne

7 lucruri pe care nu le stiai despre bicarbonat

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.01/7.01.2016
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns