Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Natura, cel mai bun medicament

Natura, cel mai bun medicament

Locuim în blocuri înalte, muncim în clădiri cu multe etaje, mergem pe străzi din beton. Toate acestea ne îndepărtează de natură și ne rup legătura energetică cu planeta-mamă. Cinci minute de reconectare fac minuni.

Legătura noastră cu natura este mai importantă decât crezi. Atunci când intrăm în contact cu ea, trupul și sufletul vibrează pe o frecvență vindecătoare. În natură găsim cea mai bună energie lecuitoare și e gratis. O putem accesa atunci când avem puțin timp și vom experimenta starea de bine. Trebuie doar să fim atenți la emoțiile pe care ni le aduce natura. Plimbă-te prin natură și uită de telefon, vei descoperi o lume facinantă în jurul tău, plină de viață și dătătoare de sănătate.

Masajul terapeutic al pietrelor

Atunci când dai de un pârâu cu pietre, oprește-te pentru câteva minute și beneficiază de cel mai bun masaj reflexogen, făcând o mică plimbare prin apă. Vei avea parte nu doar de o stimulare a tuturor organelor corpului a căror proiecție se află pe suprafața tălpilor, dar și de o tonifiere a mușchilor și tendoanelor și de o relaxare în același timp pentru că apa alungă tensiunea, iar ionii degajați de apa curgătoare liniștesc mintea. 5-10 minute sunt suficiente pentru un tratament de zile mari.

Respiră aerul plămânului verde

Fie că mergi într-un parc cu mulți copaci la munte sau într-o pădure de la șes, desișul verde te va calma rapid pentru că verdele este o culoare terapeutică, ce aduce liniștea sufletească și alungă durerea trupească. Studiile au arătat că bolnavii care aveau în jurul lor mulți copaci se vindecau mai repede și aveau nevoie de mai puține calmante. În oraș avem parte de foarte multe noxe și particule poluante pe care le inhalăm la fiecare inspirație, însă aerul de pădure este curat, plin de oxigen și, mai mult, stimulează glanda corticosuprarenală să secrete un hormon care oferă protecție inimii, reducând în același timp tensiunea, stresul și glicemia. Oamenii de știință susțin că o liniştire a sistemului nervos declanşează procese de regenerare până la nivel celular.

Imunitatea pădurii

Aerul curat nu este singurul beneficiu pe care îl ai în mijlocul pădurii. Cercetările au dovedit că arborii emană niște uleiuri volatile care reduc inflamațiile corpului, stimulează imunitatea și au efect antioxidant, protejându-ne împotriva degenerării celulare. O plimbare prin pădure nu este echivalentul unui vaccin antigripal, dar te poate feri de multe afecțiuni sezoniere.

Efectul relaxant al valurilor

Puțini știu despre efectul undelor theta, dar cu siguranță au experimentat o stare de liniște și calm la malul mării. Undele theta sunt asociate cu starea de transă, de meditație sau de intrare în somn. În această stare, memoria se îmbunătățește, la fel creativitatea și o stare de liniște interioară pune stăpânire pe noi. Sunetele valurilor declanșează în creierul nostru aceste unde theta, cu un efect profund de relaxare. Dacă ești la malul mării, mergi în zone mai puțin aglomerate, seara sau dimineața, și acultă valurile! La această terapie se mai adaugă cea a ionilor negativi. Inhalarea acestora stimulează mucoasa căilor respiratorii să se curețe mai bine și astfel să elimine bacteriile, virusurile și particulele poluării. Însă ionii negativi au un efect benefic și asupra psihicului pe care-l liniștesc. Și, desigur, este vorba și de aerosolii marini, care conțin clorură de sodiu, iod, brom, magneziu și calciu. Această terapie se poate face în orice anotimp și nu contează dacă e soare sau ba, dar e bună pentru imunitate și combaterea afecțiunilor respiratorii. Se face dimineața sau seara, când aerul este mai curat. Ca să aibă efect, o cură trebuie să fie de minimum 10 zile, câte 30 de minute aproape de apa mării, pe diguri, acolo unde se sparg valurile.

Medicul copac

Fiecare copac are energia lui, iar noi putem intra în rezonanță cu ea și ne putem vindeca boli ale trupului și răni ale sufletului. Trebuie doar să îmbrățișezi un copac, lipind plexul solar de trunchiul lui sau să-ți sprijini fruntea de el. În numai cinci minute, corpul tău se va încărca de o energie verde, vindecătoare, iar copacul va prelua enegia negativă pe care o va duce în pământ, acolo unde este transformată, așa cum plantele transformă dioxidul în oxigen. Fiecare arbore este specializat pentru anumită terapie. De exemplu, mărul este util împotriva tumorilor, stejarul tămăduiește bolile cardiovasculare, arțarul vindecă erupțiile și iritațiile pielii, iar mesteacănul alungă stresul. Specialiștii în domeniu ne recomandă să îmbrățișăm copacii doar atunci când au frunze.

Citește și:

Articol preluat din ediția de septembrie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns