Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Nu te marita inainte de a te bucura de viata!

Nu te marita inainte de a te bucura de viata!

O tânără i-a spus mamei sale că prietenul ei este ALESUL și că acesta a cerut-o de nevastă. Mama tinerei a zâmbit, și-a sărutat fiica pe frunte și i-a spus: ”Înainte să mă căsătoresc cu tatăl tău, bunica ta și mama mea m-a întrebat dacă m-am bucurat cu adevărat de viață înainte de a face acest pas uriaș în viața mea. Mi-a mai spus că nimic din ceea ce știu eu despre viață nu o să mai fie la fel, că va trebui să mă gândesc la alții înainte de a mă gândi la mine. Mi-a mai spus că liniștea, pacea și dragostea reală într-o căsătorie vin din experiențele de viață bogate ale partenerilor, nu din naivitatea lor, și că poți rezista la orice tentații numai dacă le-ai căzut pradă cândva și ai gustat dulceața păcatului.

Mama, zâmbind i-a mai spus fiicei sale. ”Mama mea, atunci când eram și eu exact ca tine mi-a spus să amân nunta cu cel puțin un an, timp în care să fac tot ce îmi trece prin cap, chiar dacă este rău sau bine și să-l las pe viitorul meu soț să guste din toate ale vieții, fără să-i fac vreun reproș. Dacă după un an o să mai vreau să-l iau de barbat și dacă el o să mă mai vrea pe mine de nevastă atunci putem să ne cununăm.” Apoi mama i-a dat fetei ei o listă cu ce ar trebui să facă fiecare fată înainte de nuntă…

Contrariată fata a citit: ”Nu te mărita înainte de a te bucura de viață pentru că maritișul o să-ți pară o închisoare. Înainte de nuntă stai de vorbă cu tine și întreabă-te: ai realizat tot ce ai vrut, până acum? Ești mulțumită de tine și de ceea ce ai făcut sau există dorințe neîmplinite și lucruri nefăcute, dar la care visezi?

Trăiești o singură dată și trebuie să trăiești pentru tine. O viață trăită pentru alții este o viață irosită. Urmeză-ți pasiunile și fă ceea ce vrei să faci, fă ceea ce visezi că vrei să faci.

Fii independentă. Independența nu înseamnă doar să-ți câștigi singură banii traiului de zi cu zi. Independența este o stare, independența te face puternică, te face să poți lua decizii, să nu eziți și să-ți urmărești visul.

Fii liberă și rămâi liberă! Trăiește din plin fiecare clipă și învață să trăiești astfel încât nici unul din lucrurile, faptele sau oamenii care rămân în urma ta să nu-ți aducă regrete sau remușcări.

Află tot ceea ce este uman și nu te rușina de nimic din ceea ce fac oamenii. Învață să alegi, învață să te păstrezi sub propriul tău control, învață să lupți și învață să renunți fără să regreți că ai renunțat.

Respectă-te pe tine și respectă-i pe cei din jurul tău. Nu știi niciodată cine sunt oamenii din jurul tău, ce fac cu adevărat oamenii pe care îl ignori, pe care nu-i vezi sau pe care îl crezi inferior ție.

Abia după ce înveți să le faci pe toate acestea, mergi în fața Altarului. Dar niciodată înainte!

E nevoie să mai spun că fata și-a amânat nunta?

Citește si: Scrisoarea de la mama mi-a schimbat viața

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

7 thoughts on “Nu te marita inainte de a te bucura de viata!

  1. ce articol imatur! te poti bucura si alaturi de sotul tau. Otilia probabil ca ai fost inselata si ai ramas cu sechele de ai inventat astfel de ineptii…

  2. Casatoria e o stare,o stare care nu te limiteaza,e locul in care ai intr-adevar sprijin neintrerupt si un umar puternic pe care sa te sprijini.Independenta femeii inseamna in lumea moderna ani de desfranare si apoi caderea intr-o tristete prelunga din lipsa dragostei si absenta unui om cu care te poti casatori.Chiar si casatorita te poti bucura de viata si chiar in cel mai frumos mod posibil,impreuna cu sotul tau.Nu exista implinire mai mare decat in casatorie.Genul acesta de articol este publicat special pentru a crea un declin in mintea tinerelor fete,pentru a le induce ideea ca in casatorie este un fel de inchisoare si de a incuraja concubinajul si desfranarea.

  3. Nu cunosc autoarea, dar nu am nici un dubiu ca nu are o casnicie fericita. Cu asemenea „discurs motivational” nu e de mirare ca psihologii „isi sparg capul” cu epidemia de depresii din randul tinerilor. Plus dezorientarea tot mai accentuata vis-a-vis de problema casatoriei. Viata in doi este ceva extraordinar, de care te poti bucura doar daca ignori complet anomaliile scrise de un asemenea om. Si intrebarea „mai are mai are rost sa spun ca fata si-a amanat nunta?” nu face decat sa confirme faptul ca o asemenea mama nu a facut altceva decat sa isi convinga fata sa fie dor un simplu obiect sexual care mai devreme sau mai tarziu va suporta consecintele „sfaturilor foarte intelepte” ale mamei (sentimente de inferioritate, teama, neimplinire, depresie…)

  4. Ce articol tampit. Se propaga ideea ca te poti bucura de viata doar daca nu esti casatorit. Odata ce esti casatorit, s-a cam terminat cu bucuria.
    Cat despre restul continutului…multe platitudini enumarate.
    Cine citeste textul asta si are impresia ca citeste ceva impresionant are standarde joase.

Lasă un răspuns