Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > O salbă de insule: Ammouliani – pentru familii

O salbă de insule: Ammouliani – pentru familii

Insula Ammouliani este singura locuită din Halkidiki (Grecia) și este aproape de brațul Athos. Deși nu atât de cunoscută precum Corfu, Thasos sau Skiatos, insula oferă o oază de liniște pentru toți cei care simt nevoia unei vacanțe de relaxare. Este o insulă foarte sigură, deloc aglomerată, iar mâncarea specifică (pește și fructe de mare) savurată la tavernele de pe malul mării este cea mai convingătoare atracție.

Ce vizitezi

Insulă mică și cochetă, are în centrul orașului-port două obiective de neratat: Biserica Sfântul Nicolae, un lăcaș vechi de la 1865, ridicat din piatră de către călugări. Ce are special această biserică este catapeteasma pictată de călugării de la Muntele Athos. Biserica este pe placul credincioșilor ortodocși și pentru faptul că păstrează moaștele mai multor sfinți, printre care Pantelimon și Parascheva.

Muzeul Tradiției Populare este un alt loc interesant, pe care îl găsești peste drum de biserică. Aici, în trei încăperi sunt expuse obiecte folosite în trecut de greci, precum și costume populare, țesături, veselă pictată și fotografii vechi.

Din Portul Ammouliani se organizează zilnic excursii în jurul insulei cu vasul cu podea de sticlă, croaziere către Muntele Athos cu prezentarea mănăstirilor de pe malul mării, dar și tururi istorice în care se merge pe urmele lui Aristotel. Neapărat este de văzut Parcul lui Aristotel din Stagira, unde sunt expuse instrumente cu care filozoful își realiza experimentele, un deliciu pentru  cei mici!

Plajele

Frumusețea insulei este întregită de diversitatea plajelor sale. De la plaje sălbatice la care se ajunge numai cu barca, plaje cu nisip negru, plaje cu pietre, bolovani până la cele de nisip. Cea mai mare și frumoasă plajă cu nisip fin și frumos amenajată este Alikes. Iar cea mai deosebită, tot cu nisip, dar neamenajată, este Karagatsia, un colț de rai sălbatic adăpostit de două dealuri împădurite.

Cum ajungi

Poți merge cu mașina 10 ore din București prin Makaza. În Trypiti iei feribotul, iar în 15 minute ești pe insulă. Dacă preferi avionul, zboară către Salonic (300 €), apoi ia autobuzul către Trypiti (16 €, 3h 30 min.). De aici, iei feribotul (2,5 €). Cazarea la un hotel de 3 stele începe de la 330 € pentru 7 nopți, cu mic dejun inclus.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de iulie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Corina Matei
Foto: Corina Matei

Comments

comments

Lasă un răspuns