Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > O salbă de insule: Ischia – pentru iubitorii de natură

O salbă de insule: Ischia – pentru iubitorii de natură

Ischia este o insulă a Italiei, cea mai mare din arhipelagul napolitan din Marea Tireniană. Nu este foarte cunoscută publicului român, însă are foarte multe de oferit. Aflată la umbra vulcanului Vezuviu, oferă un peisaj de o frumusețe rară, care se împletește minunat cu istoria și cultura locului.

Ce vizitezi

Cu un trecut tumultuos, Ischia păstrează vestigii unice. Cel mei important este Castelul Aragonese, o construcție medievală uluitoare ridicată pe o rocă vulcanică, ce veghează peste port.

Natura iese în evidență aici datorită provenienței rocilor și a climei calde și blânde. Te poți bucura de ea la Mortella, o splendidă grădină botanică mediteraneeană. Cu o amplă varietate de plante, fântâni și sculpturi, e o alegere ideală pentru orice după-amiază călduroasă. O altă porție de natură o poți servi la Grădinile Ravino, care au cea mai mare colecție de plante suculente rare (cactuși).

Pentru pasionații de drumeții, Muntele Epomeo abia așteaptă să se lase cucerit. Este cel mai înalt punct de pe insulă și oferă o priveliște ciudată: o parte din munte e acoperită cu lavă albă.

Nici Parcul Termal Negombo nu este de neglijat. Aici sunt piscine cu apă termală cu temperaturi de la 24 până la 36°C, plus o plajă privată pentru cei care vor să profite din plin de ambele tipuri de băi.

Plajele

Ischia îți pune la dispoziție mai multe feluri de plaje. Multe sunt atipice, cu pietre negre, iar apa e ideală pentru snorkeling. Altele, nisipoase și cu o intrare lină în mare. Una dintre plajele clasice mari este cea din Forio, amenajată cu șezlonguri și umbrele. În rest, poți explora și plajele sălbatice, la unele dintre ele se ajunge doar cu barca. La altele vei găsi izvoare termale printre rocile vulcanice prăvălite spre apă și e o minune să stai în micile piscine create de acestea chiar pe plajă.

Cum ajungi

Un bilet București-Napoli costă 150 € dus-întors. Din Napoli faci 50 minute cu feribotul până în Ischia, cu 15 € . Cazarea pornește de la 300 € camera dublă pentru 7 nopți, cu mic dejun.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de iulie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Corina Matei
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns