Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Obiceiuri care îți prelungesc viata

Obiceiuri care îți prelungesc viata

Există obiceiuri bune și obiceiuri mai puțin bune, primele trebuie încurajate, celelalte combătute. Această politică personală are ca efect prelungirea speranței de viață. Iata care sunt cele mai bune obiceiuri care îți prelungesc viața.

Nu face nici un compromis cu privire la somn. Lipsa somnului a fost legată de probleme de memorie, furie, tensiune arterială, accidente vasculare cerebrale, depresie și obezitate. Pentru a avea parte de un somn cât mai bun față de pernă trebuie să fie din fibre naturale, precum lâna sau mătasea, o cameră răcoroasă, fără electronice, întunecată și bine aerisită.
 
Controlează cantitatea de cafea. Există o legatură perversă între cafea și nivelul de colesterol rău. Prea multă cafea – mai mult de patru cești pe zi, favorizează acumularea de colesterol și eliminarea excesului de grasimi rele devine o problemă pentru metabolism.

Zâmbește. Oricui, oricand, pentru orice! Zâmbetul este o modalitate bună pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit. Simplul gest îți poate îmbunătăți ziua și face bine și ție și celor din jur. Un zâmbet poate deschide uși pe care nimic altceva nu le va descuia.

Stai mai mult în picioare. Studiile au arătat că pentru fiecare oră pe care oamenii o petrec așezați își reduc viața cu cinci minute. Mergi cât mai mult, stai în picioare, fă mișcare. Este secretul sănătății și al vieții lungi.

Controlează-ți starea de spirit. Fă-ți un obictiv din a aduce multă energie pozitivă în viață ta și din a găsi modalitățile prin care să îți îmbunătățești traiul. Uneori mai puțin poate însemna mai mult, după cum mai mult, nu înseamnă neapărat mai bine!

Nu uita niciodată de protecția solară. Cremele de protecție solară trebuie utilizate mereu, iarnă-vară și trebuie să intre în rutina de fiecare zi. Protecția solară poate prelungi viață cu 20 de ani.

Ocolește vampirii. Este vorba de persoanele negativiste, de pesimiști, de cei încărcați cu energii negative, de vampirii energetici. Un prieten trebuie să îți hrănească sufletul, nu să te întristeze la fiecare întâlnire. O persoana care te deprimă nu are ce căuta în viața ta! Fa curățenie în cercul de prieteni și petrece-ți timpul cu oameni care te inspiră, de mobilizează și te motivează.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns