Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Obiceiuri de adoptat inainte de 30 de ani

Obiceiuri de adoptat inainte de 30 de ani

Sunt convinsă că obiceiurile înseamnă mult din rutina noastră zilnică. Pe măsură ce îmbătrânim, adoptăm diferite obiceiuri care determină calitatea vieţii pe care o trăim. Există tipare comportamentale pe care le urmăm în fiecare zi, fără ca măcar să ne dăm seama de asta. Tocmai de asta este esenţial să ne îmbunătăţim obiceiurile.

Având în vedere că obiceiurile proaste te pot reţine din a-ţi atinge scopul, scapă de ele şi adoptă unele bune înainte de a împlini 30 de ani.

Pentru asta am creat o listă de obiceiuri şi comportamente pe care ar trebui să le cultivi în fiecare zi a vieţii tale.

1.Obiceiul de a-ţi stabili un scop

Primul lucru de adoptat  înainte de 30 de ani este stabilirea scopurilor zilnice. Trebuie să ai o viziune clară asupra scopurilor şi misiunilor tale. Fă o regulă din a pune pe hârtie planurile şi scopurile tale, în fiecare dimineaţă.  Această metodă te ajută să controlezi tot ce ai de făcut pe parcursul zilei. În timp ce-ţi stabileşti obiectivele, aminteşte-ţi că ele ar trebui să fie detaliate, pline de însemnătate, şi,  în acelaşi timp, realizabile. De asemenea, putem avea un scop pentru săptămână, lună sau an.

2. Obiceiul  de a-ţi gestiona timpul

Recunosc că o bună gestionare a timpului este ceva ce lipseşte tuturor. O persoană ocupată are multe de făcut pe zi. Din păcate, nu-şi poate face timp pentru toate într-o singură zi. Drept consecinţă, apare frustrarea.

Crearea unei liste cu lucruri de făcut este un mod perfect de a rămâne organizată şi de a-ţi aloca timp pentru ceva care nu contează pentru tine. Ar trebui să menţionz că unele obiceiuri proaste, ca uitatul la televizor, statul pe Internet pot fi dăunătoare gestionării timpului şi autocontrolului.  Aşadar, ar trebui să le tăiem de pe lista noastră.

3. Obiceiul de a învăţa tot timpul

Ştiai că persoanele de succes învaţă mereu şi îşi îmbunătăţesc cunoştinţele şi aptitudinile în domeniul în care activează?  Este extrem de dificil să ajungi cel mai bun în domeniul tău de activitate şi să fi promovat, fără să înveţi şi să faci mai bine.  Petrece o oră pe zi învăţând ceva nou care are legătură cu munca ta.

4. Obiceiul de a dormi cât trebuie

Pot spune că lipsa de somn bun  strică cheful, scade eficienţa la locul de muncă şi influenţează nivelul de trai, în general.  Când dormi cel puţin 7 ore pe noapte, corpul se odihneşte şi se reîncarcă, şi astfel ai parte de destulă energie pentru ziua următoare.  Odihna ne ajută să ne îmbunătăţim memoria, să ne păstrăm sănătatea, să ne sporim creativitatea, să arătăm bine şi să evităm să luăm kilograme în plus. Nu sunt motive îndeajuns de bune pentru a dormi mai mult?

5. Obiceiul de a duce un stil de viaţă sănătos

Desigur, sănătatea este cea mai bună comoară pe care cineva o poate avea. Fără sănătatea nu am mai putea fi fericiţi şi de succes.

Care sunt lucrurile de bază care te  apropie de un stil de viaţă sănătos? În primul rând, o dietă bogată în minerale, vitamine , proteine şi alte surse de nutriţie care sunt benefice organismului.

Celălalt lucru pe care trebuie să îl faci pentru a te păstra sănătoasă este să faci exerciţii fizice, pentru a rămâne în formă şi tânără.

6. Obiceiul de a rămâne pozitivă şi optimistă

S-a demonstrat că o atitudine pozitivă faţă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru face minuni. Când suntem optimişti, putem trece peste toate obstacolele din calea vieţii noastre. Nu este un secret faptul că totul porneşte din capetele noastre. Viaţa noastră depinde de aşteptările noastre.  Dacă ne aşteptăm să fim nefericiţi şi ghinionişti, aşa vom fi. Probabil că nu crezi asta, dar aşteptările şi gândurile noastre, mai devreme sau mai târziu, se vor materializa. Deci, fă tot ce-ţi stă în putinţă pentru a rămâne pozitivă, şi nu renunţa, orice s-ar întâmpla.

Din punctul meu de vedere, aceste obiceiuri sunt esenţiale, şi dacă voi reuşi să le adopt înainte de a împlini 30 de ani, îmi vai fi mai uşor să-mi ating scopul şi să-mi îmbunătăţesc nivelul de trai.

Care sunt obiceiurile tale?  Cum îţi influenţează personalitatea?  Vrei să-ţi cultivi alte obiceiuri în viitor?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns