Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > (P) 7 motive să îți rezervi bilete de avion spre New York în vara lui 2017

(P) 7 motive să îți rezervi bilete de avion spre New York în vara lui 2017

Manhattan, Central Park, Bursa newyorkeză sau Times Square există în realitate? Chiar dacă sunt locuri pe care le știi atât de bine deja din filme, știri sau online, ai putea să le descoperi în vara 2017 după ce îți rezervi bilete de avion spre New York, orașul unde opțiunile de vacanță sunt infinite. Dacă ajungi într-o minivacanță newyorkeză în vara 2017, poți să mergi la petreceri organizate pe terasele deschise pe acoperișurile clădirilor, să mergi la festivaluri de teatru în parcurile orașului, la filme în aer liber sau chiar la plajă în Parcul Jacob Riis, cu unele dintre cele mai bine amenajate plaje din oraș.

Orașul are doar cinci cartiere oficiale, The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens și Staten Island. Cel de pe urmă e cel mai puțin vizitat, dar în 2018 va avea cea mai înaltă Roată gigant din Statele Unite ale Americii, așa că milioane de turiști se vor bucura de priveliștea panoramică. Încă mai ai timp să vizitezi partea pitorească a orașului înainte să fie invadată de turiști.

Times Square, cel mai vizitat loc din Statele Unite ale Americii

Dacă nu ai ajuns până acum în orașul american, poți să te uiți la imagini live din Time Square online. Tot ce trebuie să faci e să dai un search pe Google și o să găsești camerele care transmit imagine live din piața care nu doarme niciodată. Locul pare un studio de televiziune unde sunt amplasate ecrane gigantice și panouri publicitare înalte de câțiva metri. Times Square e cunoscut ca inima electrică a orașului, în timp ce Central Park e inima verde a aceluiași oraș. Times Square se găsește la întâlnirea dintre strada Broadway și Seventh Avenue.

Piața centrală e locul unde localnicii se adună pentru a marca trecerea în noul an. Așa că dacă îți rezervi bilete de avion spre New York în perioada Anului nou, ai putea să te alături celor aproximativ 1 milion de oameni care sărbătoresc în fiecare an venirea unui an mai bun. Spre deosebire de alte orașe, nu o să asiști la un foc de artificii, ci la o explozie de confeti. 

Muzeul Metropolitan de Artă și Muzeul de Istoria Naturală

Cunoscut și ca The Met, muzeul e una dintre cele mai impresionante atracții turistice din oraș când vine vorba de artă. Intrarea e gratuită și înainte să petreci câteva ore în căutarea frumosului, poți să te plimbi prin Central Park, o zonă verde copleșitoare, situată chiar în inima unuia dintre cele mai celebre cartiere ale orașului, Manhattan. Colecția de la Met include artefacte grecești, egiptene sau romane, dar și o galerie dedicată artei bizantine, precum și artei moderne americane.

Dacă îți rezervi bilete de avion spre New York în vara 2017, ai putea să te oprești la Muzeul Metropolitan să admiri cele mai cunoscute picturi ale artiștilor europeni, dacă nu ai apucat să vezi până acum picturi celebre de Van Gogh, Picasso, Vermeer sau Rembrandt. Muzeul are și o frumoasă grădină pe acoperiș care e deschisă pe toată perioada verii. Clădirea se află pe 1000 Fifth Avenue.

În partea vestică a Central Park, poți să descoperi istoria lumii și să vezi scheletele celor mai mari animale de pe uscat și din ape. Muzeul e atrăgător mai ales dacă zbori spre New York alături de copii. E bine să știi că weekendurile pot fi destul de aglomerate, așa că e bine să îți rezervi biletul de intrare pentru zilele lucrătoare. La fel ca la Met, intrarea e gratuită, taxa de acces e doar sugerată, nu obligatorie.

Cea mai bună pizza din oraș

Newyorkezii adoră pizza de parcă toți ar fi italieni. Dacă vrei să mănânci ieftin și pizza ți se pare o idee bună, poți să te oprești la Joe’s Pizza de pe strada Carmine, un loc foarte ieftin în comparație cu alte restaurante, unde o pizza nu te ajunge mai mult de 15 dolari. Pizzeria are recenzii excelente pe TripAdvisor și e recomandată atât de localnici, cât și de turiști. Localul e o afacere de familie și o felie de pizza a apărut chiar și în filmul Spiderman.

Cea mai înaltă clădire din emisfera vestică

În urmă cu câțiva ani, Empire State Building era cea mai înaltă clădire din oraș. Dar astăzi sunt alte 5 locuri care se înalță deasupra clădirii iconice. Cea mai înaltă construcție e One World Trade Center, clădire care  are propriul observator și e ridicată în memoria victimelor de la 11 septembrie 2001. Clădirea nu e doar cea mai înaltă construcție din oraș, ci și din emisfera vestică. Biletele de acces costă în jur de 38 de dolari și pot fi achiziționate online în prealabil. Odată ajunsă acolo va trebui să treci prin mai multe filtre de securitate. Poți să închiriezi un mini ghid audio care spune povestea clădirilor pe care le vezi din OTC. Cea mai intensă experiență e să stai pe podeaua de sticlă de la etajul 100 al turnului.

Cea mai frumoasă priveliște

Poate te gândești că cea mai frumoasă priveliște din oraș trebuie să fie de la sute de metri înălțime. Dar s-ar putea să îți schimbi părerea dacă ajungi în apropierea Podului Brooklyn, unul dintre simbolurile orașului. Construcția iconică a podului care leagă Manhattanul de Brooklyn a fost definitivată spre sfârșitul secolului 19 și e una dintre cele mai frumoase legături simbolice ale orașului. Poți să te plimbi pe pod pe jos sau cu bicicleta. Tot ce trebuie să faci, e să ajungi pe Center Street în apropiere de City Hall și să te îndrepți spre pod. De acolo ai priveliști panoramice spre Governors Island, Statuia Libertății și Podul Manhattan.

Nu trebuie să ajungi în Empire State Building ca să te bucuri de cea mai spectaculoasă vedere panoramică care e celebră doar datorită numeroaselor filme care s-au filmat acolo. În schimb, ai putea să mergi pe Governors Islands, la The Hills, o fostă fabrică militară redeschisă pentru publicul larg. De acolo ai cele mai frumoase priveliști panoramice cu Manhattan și Brooklyn.

Statuia Libertății, simbolul valorilor democratice

Nicio vacanță la New York nu e completă dacă nu ajungi la Statuia Libertății, unul dintre locurile iconice ale orașului când zbori spre New York. Ca să ajungi la Statuie trebuie să te îndrepți spre Battery Park, de unde feribotul pleacă zilnic spre Insula Libertății și insulele din apropiere, unde în urmă cu câteva sute de ani ajungeau imigranții veniți din Europa. Accesul costă aproximativ 20 de dolari, preț care include și ascensiunea în coroana statuii și plimbarea cu feribotul. Statuia atinge 46 de metri înălțime. De pe Liberty Island poți ajunge ușor pe Ellis Island și Governors Island, două insule de unde poți admira zgârie-norii din Manhattan. E indicat să îți faci rezervare cu două sau trei săptămâni înainte pentru că numărul de bilete de acces e limitat.

Shopping în vacanţă la New York, o idee bună întotdeauna

Orașul e un paradis pentru pasionatele de cumpărături, așa că oricând ți-ai rezerva bilete de avion ieftine spre New York, nu strică să te gândești și la o sesiune de shopping, poate chiar la Tiffany & Co, un magazin care e sinonim cu luxul și eleganța. Chiar dacă nu îți permiți bijuteriile sau suvenirurile de la magazinul deschis în 1837, poți să îl vizitezi fie doar și pentru a admira colecțiile vintage cu cele mai frumoase bijuterii din anii de glorie, dar și obiectele unicat realizate de Paloma Picasso sau Frank Genhy.

Saks Fifth Avenue e un alt magazin unde o să găsești cele mai importante mărci de designer, de la Louis Vuitton la Escada sau Tory Burch. Magazinul deschis în 1924 s-a extins la nivel internațional și găzduiește unele dintre cele mai speciale piese vestimentare pe care poți să le admiri (sau să le cumperi) dacă ajungi într-o vacanță de vis la New York. Unul dintre cele mai căutate magazine e cel dedicat mireselor, așa că dacă vrei să porți o rochie de mireasă cu totul specială, ai putea să te oprești fie ca să te inspiri sau chiar să îți cumperi rochia demult visată pentru o zi memorabilă din viața ta.

Când să îți rezervi biletele de avion spre New York?

Biletele de avion transatlantice trebuie rezervate cu 3 sau 4 luni înainte de zbor ca să prinzi cele mai bune oferte. E bine să îți rezervi bilete de avion spre New York în zilele lucrătoare și nu în week-end, pentru că zborurile din zilele de sâmbătă și duminică sunt mai scumpe. În felul acesta, o să plătești semnificativ mai puțin pentru biletul de avion. Ai prieteni care locuiesc în orașul american de pe malul râului Hudson? Ar fi bine să rezolvi cu cazarea apelând la prieteni, familie sau cunoștințe pentru că o cameră de hotel poate fi destul de scumpă. Varianta low-budget ar fi să te cazezi la un hostel, unde prețurile sunt cu până la 30 la sută mai ieftine. Te gândești să vizitezi și Los Angeles? Un taxi din New York spre Los Angeles te-ar costa aproximativ 17.000 de dolari. Cu un buget de vacanță de felul acesta ai putea vedea toată Europa sau Statele Unite ale Americii.

Ție de ce ți-ar plăcea să ajungi într-o minivacanță la New York?

Foto: Shutterstock.com

Comments

comments

Lasă un răspuns