Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Regiunea Attica introduce un nou tip de turism: cu yachtul între insule

Regiunea Attica introduce un nou tip de turism: cu yachtul între insule

Regiunea Attica (Atena și împrejurimile, împreună cu opt insule deosebite) oferă turiștilor tot ce și-ar putea dori într-o vacanță. Pasionații de istorie au aici unele dintre cele mai faimoase temple și monumente ale antichității, câteva protejate UNESCO (precum Acropole portul Larium), muzee de istorie și arheologie (Muzeul Acropole), arhitectură elenă deosebită ce se găsește din plin în orașul vechi, până la centre de artă modernă (Fundația Stavros Niarchos) și activități recreaționale și educaționale pentru familii precum parcurile de distracții.

Riviera Ateniană e o întreagă promenadă pentru relaxare unde iubitorii gusturilor deosebite aleg să vină seara: aici găsesc fine dining cu bucătărie mediteraneană și vinuri locale – iar Savatiamo este cel mai căutat, find un vin din antichitate.

Cei ce au nevoie urgentă de relaxare pot profita din plin de hotelurile de cinci stele, de cele 20 de plaje certificate „Blue Flag”, de centrele spa, dar și de lacul natural Vouliagmeni – cu proprietăți vindecătoare miraculoase datorită mineralelor, oferă celor ce vin în zonă.

Cei ce caută să facă sport nu trebuie să uite că acesta este locul de naștere al Maratonului, că aici se poate face scuba diving în situri Natura 2000 sau că se poate dansa până la răsărit, pentru că Atena nu doarme nicio clipă!

Și, pentru o experiență deosebită, Regiunea Attica introduce croazierele de câteva zile pe yachturi de lux între Insulele Saronice, cunoscute pentru templele de 2000 de ani, plajele fine, apa turcoaz, delfini și partea de natură.

Detalii pe athensattica.com

Comments

comments

Lasă un răspuns