Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Reguli feng-shui pe care să le urmezi în funcție de zodie

Reguli feng-shui pe care să le urmezi în funcție de zodie

feng shui

Zodia te poate provoca în anumite privințe, dar, ţinând cont de aspectele feng-shui, poţi avea un trai mai bun. Între feng-shui şi astrologia occidentală există o legătură interesantă. Puse împreună, poţi să-ţi atragi norocul în viaţa ta fără mari eforturi.

Înţelepciunea  chineză spune că există cinci tipuri de noroc, primul fiind destinul dat de astre, mai exact de poziţionarea lor în momentul naşterii individului. Al doilea este cel de situaţie, e norocul chior (atunci când la picioare îţi apare o bancnotă de 100 de lei) să fii în locul potrivit și la momentul potrivit. Al treilea tip (cunoaşterea) e legat de educaţie, de modul cum te perfecţionezi, al patrulea tip de noroc este karma (ceea ce le faci altora se întoarce la tine), iar ultimul tip este feng-shuiul, cel mai puternic dintre ele, un mod de a direcționa energia pentru a-ţi susţine obiectivele sau, altfel spus, arta de a intersecta intenţia cu acţiunea.

Cunoaşterea astrologiei poate să-ţi arate care sunt nevoile, la ce eşti sensibil şi ce anume te face să te simţi bine, iar feng-shuiul te ajută ca acest lucru să devină posibil.

Berbec

E foarte agitat şi ajunge uşor la un nivel ridicat de agresivitate. Este important ca echilibrul şi armonia să intre în viaţa lui, cu toate că stresul zilnic există.

Sfat: atârnă un cristal la geamul bucătăriei. Cristalul absoarbe energiile negative, iar bucătăria simbolizează inima casei – prin urmare, echilibrul este restabilit  și energia va fi pozitivă. Vei face faţă mai uşor situaţiilor stresante şi conflictele cu cei din jur vor fi considerabil reduse. Într-o stare de linişte interioară, nu vei mai lăsa situaţiile norocoase să-ţi scape.

Taur

Sunt iubiţii zodiacului, dar trebuie să aibă grijă la sănătate, este punctul lor vulnerabil. Echilibrul energetic din casă te poate ajuta să te echilibrezi şi la nivel corporal şi astfel să fii mai rezistent şi mai sănătos.

Sfat: zona sănătăţii din casă este localizată în stânga sus (cum stai cu spatele la uşa de la intrare). Asigură-te că este mereu curat, că nu are obiecte vechi sau deteriorate. Este de preferat să fie şi un spațiu liber, neîncărcat de mobilă, cărţi sau alte obiecte care atrag praful.

Gemeni

Sunt spirite libere, dornice să înveţe. Sunt scriitori şi muzicieni talentaţi, aventurieri, le place să călătorească. Ca să ai succes, trebuie să activezi zona cunoaşterii şi a ştiinţei din casă.

Sfat: plasează obiecte simbol pentru învăţare în partea dreaptă a casei, jos. O bibliotecă este bine-venită în acest loc, un birou sau măcar un teanc de cărţi. Mintea deschisă şi ageră a Gemenilor va fi dinamizată şi va găsi recunoaşterea, dar şi bani.

Citește și: Totul despre Feng Shui: ce este, cum funcționează și cum poți aplica și tu principiile

Rac

Casnici şi sufletişti, Racii sunt uşor de rănit. Un scut le-ar fi util pentru a nu mai fi afectaţi de vorbele sau gesturile celor dragi spuse la nervi. Un remediu feng-shui le poate creşte forţa interioară. Astfel, nu vor mai fi atât de emotivi, dar vor elimina şi tensiunile din casă.

Sfat: atârnarea în jurul uşii de la intrare, pe partea exterioară, a oricăror tipuri de pene va ţine energiile negative departe de casă.

Leu

Îi place să fie pe scenă, în lumina reflectoarelor. Leul este un actor, dar reprezintă şi energia puternică a zodiacului. Gloria este Leul şi Leul este gloria, iar gloria este energia focului.

Sfat: pentru a obţine recunoaşterea pe care o meriţi, trebuie să aşezi nouă lumânări roşii în zona faimei, respectiv mijlocul casei.

Fecioară

Sunt cunoscute drept pricepute, organizate şi energice, totuşi trebuie să aibă grijă să se liniştească din când în când. E bine să te conectezi cu zona copilăriei şi creativităţii, care te ajută să te detensionezi.

Sfat: plasează simboluri amuzante (clovni, măşti, jucării, bile colorate) în mijlocul părţii drepte a casei. Un alt gest care te ajută să treci uşor peste provocările zilnice este să porţi părul liber!

Balanță

Balanțele sunt personaje ale zodiacului care vor să fie lăsate să trăiască în pace. Sunt pacifiste şi împăciuitoare. Nu le place conflictul şi totul în viaţa lor este legat de echilibru. Este important să fie atente la centrul casei, care corespunde problemelor relaţionale.

Sfat: pune în mijlocul casei flori proaspete, pentru armonie şi bunăstare.

Scorpion

Este cunoscut drept secretos, iar relaţionarea este un punct fierbinte pentru el. De multe ori suferă sau nu are noroc în dragoste. Este bine să activezi zona relaţionării – sus în dreapta casei sau a dormitorului.

Sfat: pune în acest loc o statuetă cu raţe mandarine, elefanţi sau un obiect simbolic pentru relaţia ta, o ramă foto cu voi doi, spre exemplu, şi parteneriatele tale vor fi solide.

Citește și: 5 greșeli Feng Shui pe care le faci fără să îți dai seama

Săgetător

Tinde să gândească global şi să acţioneze local. Este un activist cu inimă de călător, indiferent dacă această călătorie presupune o valiză cu haine sau lectura unei cărţi.

Sfat: pune o oglindă jos, în partea dreaptă a casei şi reflectează la ceea ce vrei să faci. Ca prin minune, oportunităţile vor apărea.

Capricorn

Lideri ambiţioşi, Capricornii sunt deseori energici şi concentraţi şi trec uşor peste dezamăgiri sau temeri. Echilibrul lor este dat de legăturile bune cu familia, prietenii şi strămoşii.

Sfat: pune o plantă verde la mijlocul părţii stângi a casei. Te va ajuta să fii conectat şi empatic cu ceilalţi, mai darnic, iar lucrurile bune ţi se vor întoarce înzecit.

Vărsător

Sunt vizionarii şi filosofii zodiacului. Sunt atraşi de spiritualitate şi ezoterism, dar în acelaşi timp sunt foarte comunicativi, deschişi, haioşi şi îşi fac mulţi prieteni. Utilizarea feng-shuiului îi ajută să-şi găsească pacea interioară de care au mare nevoie, dar, pentru că sunt extrovertiţi, o ating greu.

Sfat: fă o baie cu ulei de muşeţel sau lavandă şi săruri. Fă-ţi timp pentru îngrijire şi fii mai deschis la schimbări.

Pești

Sunt intuitivi şi stăpânesc subconştientul, dar pot fi sensibili şi au o tendinţă spre judecată şi autocritică, despică firul în patru şi asta le aduce stări de depresie.

Sfat: plasează în mijlocul casei lumânări parfumate sau plante. Îţi vor aduce tonus psihic, încredere în forţele proprii şi noroc.

 

 

Text: Luminița Tăbăran

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns