Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Relaxare la final de săptămână

Relaxare la final de săptămână

Cum vremea este imprevizibilă, te poți bucura de sfârșitul de săptămână în natură sau în confortul propriei case. Oriunde vei fi însă, fă ceva și pentru frumusețea ta!

Oricare ar fi prognoza, relaxarea e obligatorie. Iar cum timpul zboară prea repede și tentațiile sunt numeroase, îngrijirea poate să rămână deseori în coada listei. Odihna activă se poate împleti foarte bine cu atenția acordată pielii. Ne-am gândit la câteva gesturi și activități pe care să le strecori în programul zilnic și care să aducă beneficii neprețuite frumuseții.

O baie regească

O mică sferă efervescentă îți transformă baia într-un răsfăț corporal de milioane. Aromele puternice îți vor alunga stresul, iar în 15-20 de minute vei simți că renaști. Poți alege o pastilă efervescentă din comerț sau îți poți prepara chiar tu câteva.

Rețetă. 60 g de bicarbonat de sodiu, 30 ml de zeamă de lămâie, 1 linguriță de mălai fin, 1 linguriță de migdale măcinate, 5 g de flori de lavandă, 5 picături de ulei de lavandă și apă. Pune într-un castron bicarbonatul de sodiu, mălaiul și presară zeama de lămâie, adaugă migdalele pisate fin, lavanda mărunțită, uleiul de lavandă și apă cât amestecul să devină ca un nisip umed. Așază amestecul într-o formă de silicon și las-o să se întărească vreo două ore. Folosește o sferă la fiecare îmbăiere.

Lavanda are efect calmant asupra psihicului și pielii, migdalele o hrănesc, iar bicarbonatul reechilibrează pH-ul natural al pielii și participă la eliminarea toxinelor.

Sari coarda!

E o joacă de copil, dar pentru adulți devine o adevărată provocare. Este un exercițiu excelent pentru toți mușchii corpului. Un antrenament intens și eficient. Zece minute de sărituri vor consuma o mulțime de calorii, îți vor antrena musculatura și îți vor aduce sângele în piele, realizând o mai bună oxigenare. Tenul tău va arăta mai bine, în ciuda efortului. Fă-ți un obicei din a te întrece cu cei mici în acest fel și vei vedea că poate fi trecut cu succes pe lista tratamentelor antiîmbătrânire.

Plimbă-te prin apă!

Chiar dacă nu ești în costum de baie, , plimbă-te prin apă, cu pantalonii suflecați. Un râu, marea sau apa din cadă, toate variantele te ajută ca, în mai puțin de cinci minute, să alungi stresul, să te revigorezi, să stimulezi circulația picioarelor, iar ele să devină mai suple. Cuticulele se vor hidrata și dintr-odată pedichiura va arăta excelent.

Masează scalpul!

Cinci minute sau chiar mai puține sunt de ajuns ca să te energizezi într-un mod plăcut și totodată să te relaxezi, să simți că problemele dispar și te poți bucura de tot ce-ți oferă frumos viața. Poți folosi dispozitivul special de masaj (acele andrele prinse precum într-un mănunchi)… ceva fabulos, îmi vei da dreptate după ce încerci (poți să-ți faci și singură, dar senzația de bine crește exponențial când te masează altcineva), sau masează scalpul cu buricele degetelor, fără să exerciți presiune, așa, ca o mângâiere (dacă apeși, vei stimula glandele sebacee și părul se va îngrășa repede). Circulația la nivelul scalpului se va dinamiza, rădăcinile vor deveni mai puternice și părul nu va mai cădea așa de ușor.

Tratează-ți buzele!

Deshidratarea și soarele puternic afectează buzele și, în loc să repari, mai bine aplici un tratament rapid de prevenție. Umezește buzele cu apă, pune puțin unt pe deget și masează timp de două minute. Grăsimea din unt le hidratează și hrănește, iar masajul stimulează circulația. Buzele vor căpăta ceva volum și multă finețe.

Stimulează-ți centrii energetici

Ai nevoie de o minge de tenis sau de una mai mică. Rulează mingea pe talpă, de la călcâi spre degete și invers, insistând asupra scobiturii. În această zonă sunt foarte mulți centri energetici, care corespund anumitor organe. Prin acest masaj, vei relaxa gambele, tălpile, vei stimula organismul să funcționeze optim.

Mergi la saună!

Foarte multe hoteluri și săli de sport sunt dotate cu astfel de tratamente. Căldura foarte mare relaxează mușchii, dar și psihicul. Toxinele se elimină mai ușor, iat asta ajută la slăbit. Însă poate fi considerată și un tratament pentru ten. Porii se dilată, apa se elimină și tenul se curăță astfel în profunzime fără efort. E ca un peeling profund, dar fără nicio agresiune. Circulația periferică este stimulată și tenul devine mai tonic și mai elastic. În schimb, părului nu-i face foarte bine, așa că trebuie protejat cu un prosop umezit!

Pune-ți o mască din salată

Face minuni pentru tenul obosit. În doar câteva minute, pielea este revitalizată și luminoasă ca după un somn bun. Opărește câteva frunze de salată în lapte, lasă-le să se răcorească și aplică-le reci pe față. Ține-le așa 10-15 minute și gândește-te la ceva care-ți face plăcere. Asta e un fel de meditație pentru frumusețe. Îndepărtează frunzele și clătește fața cu apă rece. Tenul va radia, iar la fel tu!

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr27/07.07.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns