Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Relaxarea activa

Relaxarea activa

Invata sa profiti de avantajele pe care le aduce relaxarea activa, cea mai buna imbinare intre util si placut. Relaxarea activa este o forma excelenta de odihna pentru mine si trup, care te tine in priza si combate efectele neplacute ale sedentarismului.

Sa te relaxezi nu inseamna neaparat sa stai trantita pe canapea cu ochii in televizor si punga de popcorn in poala. Organismul chiar apreciaza relaxarea activa, prin care isi poate reincarca bateriile. Trupul si mintea se pot odihni si cand te misti si uneori o face mai bine decat atunci cand sta.

  • Exercitii yoga pentru relaxare la birou

Iata cateva solutii excelente de imbinare a utilului cu placutul si solutii pentru a incerca relaxarea activa.

Relaxarea activa pentru minte

Dupa eforturi intelectuale intense sau actiuni care cer atentie distributiva, cea mai buna metoda de relaxare este cea in care pui trupul la treaba, oferindu-i mintii un singur motiv, minor, de concentare. Mersul cu bicicleta, de exemplu, cere abilitati deja deprinse, pe care le executi automat, tu concentrandu-te doar la drum. Daca ciclismul nu-i pe gustul tau, acelasi efect benefic il obtii daca iti faci manichiura, desenezi sau faci curat.

Relaxarea activa pentru trup

Cand trupeste esti obosita franta, dar mentalul ti-e inca foarte activ, ajungi in situatia paradoxala incat, de oboseala, nu poti sa dormi. Solutia? Citeste, fa un rebus, puzzle sau joaca sah. In aceasta situatie tentatia este sa mananci (mult) sau sa te uiti, pana la epuizare mentala, la televizor. Sunt doar capcane care te vor obosi mai rau.

Relaxarea activa pentru suflet

Te simti in stare sa alergi la maraton, mintea iti merge brici, dar pe dinauntru simti un gol, o oboseala sufleteasca aparuta in urma unei dispute, despartiri sau pur si simplu dupa o zi grea la serviciu? Ai nevoie de o activitate care sa-ti puna si trupul, si mintea la contributie, lasand sufletului timp de odihna. O ora, doua de tenis de masa, paintball, biliard sau bowling iti vor consuma energia si te vor alina pe interior. Solutia ideala este sa te bucuri de natura si sa stai in aer liber.

Incearca si cele cinci solutii, super eficiente pentru incarcarea bateriilor pe care le gasesti aici.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns