Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Sa barfim despre… barfa

Sa barfim despre… barfa

Cunosti doar vorba: „Sa te fereasca Dumnezeu de barfa barbatilor”, nu? Barfa e una dintre cele mai vechi indeletniciri. Si aproape 100% romaneasca. Daca englezii pot vorbi ore in sir despre vreme, francezii, despre femei, iar italienii, despre fotbal, romanii barfesc despre… semenii lor.

Daca spui ca barfa nu e buna, toata lumea te va aproba viguros. Dar cine poate spune ca ceea ce repeti tu nu e adevarat? Ar putea fi, nu? Mai ales ca o spui fara sa dezvalui identitatea persoanei de la care ai aflat-o, iar cel barfit nu e niciodata de fata.

Oricum, cei care te asculta stiu ca e vorba despre un schimb de informatii – nu doar tu oferi, ci si ei – doar barfa trebuie intretinuta. Si barbatii o fac din plin. Nimic mai fals, daca ai impresia ca barfa e o indeletnicire strict femeiasca. Barbatii barfesc chiar mai tare decat noi. Si o fac ca niste adevarati profesionisti.

Spre deosebire de femei, care barfesc doar cu persoane de acelasi sex, barbatii nu au nici o problema in a-si alege partenerii de barfa atat dintre ei, cat si dintre femei. Ei observa tot – firul dus la ciorap, o voce stridenta, o tunsoare nereusita. Cand incep barbatii sa barfeasca, sa te tii bine! Nu le scapa nici un detaliu si sunt mult mai rautaciosi ca femeile.

Uneori, barfele fac bine in mediile unde e practicata. Specialistii au ajuns la concluzia ca barfa la serviciu duce la cresterea randamentului, ajuta la cresterea bunei dispozitii si la intensificarea creativitatii. Dar nu orice fel de barfa face bine.

Cea cunoscuta sub denumirea de „barfa negativa”, prin care sunt raspandite vesti proaste, rele, duce la deteriorarea moralului oamenilor, mai ales daca e nefondata, rautacioasa. Cea mai simpla cale de a stopa acest comportament este aceea de a nu da apa la moara.

De cate ori cineva vrea sa te puna la curent cu o barfa rauvoitoare, raspunde cu „Intr-adevar?!”, apoi schimba imediat subiectul. Se va plictisi sa-ti mai spuna vreo barfa si te va lasa in pace. Barfitorii au nevoie de „combustibil’ pentru a continua discutia. Iar daca tu nu alimentezi, poti fi sigura ca nu te mai cauta altadata.

Barfa ilegala

  • In religia islamica, barfa este absolut interzisa. La fel si minciuna, si invidia, si indiferenta in relatiile umane. Aceste lucruri interzise se numesc haraam.
  • In orasul columbian Icononzo, barfa te poate baga 4 ani in inchisoare. Conform unui decret municipal: „Oamenii trebuie sa fie constienti ca, avand limba si utilizand-o ca sa faca rau, este la fel ca si cum ar avea dinamita in gurile lor”.
  • In Alba-Iulia, in cadrul unui centru de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica, barfa si calomnia au fost interzise prin regulamentul de organizare si functionare

Comments

comments

Lasă un răspuns