Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Scuze credibile pentru a chiuli de la serviciu

Scuze credibile pentru a chiuli de la serviciu

 

Dacă este o zi însorită şi călduroasă ţi-ai dori din tot sufletul să poţi chiuli măcar câteva ore de la serviciu pentru a te plimba în parc. Dacă este o zi mohorâtă şi ploioasă, nu ai vrea să te ridici din pat şi ţi-ar plăcea să poţi lenevi toată ziua în faţa televizorului. Dar nu poţi pentru că trebuie să mergi la serviciu. Pentru a face oricare din aceste lucruri, ai nevoie de un motiv serios pentru ca şeful tău să nu comenteze şi să te lase să lipseşti. Indiferent dacă ai nevoie de câteva ore libere sau de o zi întreagă, eu m-am gândit deja la câteva scuze credibile pentru a chiuli de la serviciu.  

Alege motivul potrivit pentru tine şi leneveşte în pat. Sau plimbă-te.

1.Ţevi sparte. Te-a sunat vecinul că ai inundat tot blocul. Sigur s-a spart vreo ţeavă. Trebuie să ajungi acasă urgent!

2.Animale de companie. Dacă ştii cu siguranţă că şeful tău e iubitor de animale, şi că are un căţel sau o pisică, poţi inventa o urgenţă legată căţelul sau pisica ta. Sigur te va înţelege. Dar….ar fi ideal să inventezi doar urgenţa, nu şi animalul de companie. Dacă te va întreba peste o lună ce mai face Rex, ar fi bine să ştii la cine se referă.

3.Indigestie. Se întâmplă oricui, doar ai grijă să nu spui că ai mâncat la restaurantul favorit al şefului tău.

4.Probleme cu maşina. Asta merge dacă locuieşti într-o zonă din care e greu să ajungi la birou fără maşină. În cazul în care ai mijloace de transport în comun, în cel mai rău caz, poţi întârzia 1-2 ore.

5.Naştere. Nu, nu eşti tu cea care naşte. Poţi spune că verişoara sau cea mai bună prietenă e pe cale să nască şi soţul ei este în delegaţie. Te are doar pe tine, ce poţi să faci?

6.Dentist. Ne e frică de el tuturor, aşa că şeful va înţelege că ieri ai fost la dentist iar azi te-ai trezit cu toată faţă umflată. Cum să ieşi aşa pe stradă?

7.Păduchi. Asta merge doar dacă ai copii şi doar pentru maxim o zi, pentru că există şampoane speciale care ajută să scapi de ei imediat. Nu e uşor să recunoşti că ai luat păduchi, aşa că depinde cât de mult îţi doreşti să chiuleşti de la serviciu.

8.Recomandarea medicului. Invocă ceva, dar nu prea grav, ce poate trece în 1-2 zile. Şi ai grijă să nu fie ceva contagios, ci doar să necesite puţină odihnă – şi pentru care nu se eliberează concediu medical.

9.Accident de maşină. Nu unul grav, dar poţi invoca unul uşor, o atingere, dar pentru care trebuie să faceţi schimb de asigurare, şi sigur vei pierde câteva ore cu celălat şofer.

10.Pune spinarea la treabă. Oricând poţi spune că ai rămas blocată şi că ai dureri de spate. Până mâine îţi trece sigur.

11.Maşină ridicată. Acum ai observant că ţi-au ridicat maşină din faţa firmei şi trebuie să mergi să o recuperezi. Scuza asta funcţionează doar în cazul în care ai venit cu autobuzul la birou. Nu poţi risca să fii văzută în maşină la venire sau la plecare.

Sunt scuze credibile pentru a chiuli de la serviciu pentru câteva ore sau pentru o zi. Ai grijă însă să foloseşti mereu ceea ce nu poate fi verificat, iar apoi, să nu te dai de gol. Nici măcar faţă de  colegi.

Tu ce alte scuze foloseşti pentru a chiuli?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns