Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Secretele lunii septembrie

Secretele lunii septembrie

Prima lună de toamnă în emisfera nordică este a noua lună a anului în calendarul Gregorian și are 30 de zile. Este luna echilibrului și stabilității. Este luna echinocțiului de toamnă și intervalul în care lungimea zilei va fi egal cu cel al nopții.

Prima zi din septembrie cade în fiecare an în aceeași zi a săptămânii ca și 1 Decembrie.

Numele de septembrie vine de la șapte, ”septem”, în latină, după ce a fost rebotezată de împăratul roman Caligula, pentru că se suprapunea cu cea de a a șaptea lună a calendarului roman.

În septembrie 2015 vorm avea două eclipse de lună și o eclipsă parțială de soare.

Pe 13 septembrie vom avea o eclipsă partială de lună, iar pe 28 septembrie se produce o eclipsă totală de Lună vizibilă în România, America de Nord, America de Sud, Europa, Asia de Vest și unele părți ale Africii.

Pe 13 septembrie se produce o eclipsă parțială de Soare vizibilă în sudul Africii, Antarctica, Oceanul Indian și Oceanul Atlantic.

Echinocțiul de toamnă va vea loc în 23 septembrie 11 h 20 m. Acesta marchează începutul toamnei în emisfera nordică și al primăverii în emisfera sudică. În aceste moment ziua va fi egală cu noaptea, iar după 23 septembrie noaptea va fi mai lungă decât ziua.

Pe 23 septembrie se face și trecerea în semnul zodiacal Balanță.

Ce au în comun cei născuți în septembrie? Planificarea și o bună strategie pentru fiecare demers. Ordinea este scopul vieţii lor. Nu suportă dezordinea şi sunt extrem de organizaţi. Cei născuți în septembrie sunt inteligenti, iar nivelul ridicat al IQ-ului le permite să iasă din necazuri şi situaţii dificile foarte repede şi cu multă abilitate. Modestia este o altă calitate, îi bucură laudele celor din jur. O altă calitate este atenția față de detalii și perfecțiunea ca stil de  viață. Sunt bunic comunicatori, au abilități oratorice şi scriitoriceşti. Sunt personae logice și nu sunt deloc influenţabili și au convingeri și opiniile puternice.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns