Esti aici
Femeia.ro > Familie > Slaba nu inseamna si fericita

Slaba nu inseamna si fericita

Mi-a luat câţiva ani să ajung slabă, adică aşa cum e la modă acum. Nu pot spune că am fost grasă, ci normală. Pentru a atinge idealul de greutate m-am luptat puţin, considerând că nu arăt suficient de bine.

Dar am învăţat că, să fii slabă, nu îţi aduce automat şi fericirea. Nu spun că femeile slabe de la natură nu ar fi fericite, nu-mi răstălmăciţi cuvintele.

Vreau să vă vorbesc de obsesia de a fi slabă, şi de faptul că slabă sau nu, îţi faci singură fericirea.

Nu îţi oferă siguranţă.

Să fii slabă nu înseamnă că automat eşti sigură pe tine sau că deţii controlul asupra vieţii tale. Simplul fapt că tot timpul ai grijă ceea ce mănânci şi cât mănânci te face să devii obsesivă şi îţi ia bucuria unei mese servite cu familia sau prietenii şi te izolează.

Citeste si: 11 metode de accelerarea a metabolismului

Este o luptă continuă.

Să fii slabă nu te face automat şi o persoană mai bună, nu câştigi mai mulţi bani, şi nici invincibilă nu devii. Să fii slabă te ajută să ai un număr mic la haine, dar pentru care trebuie să lupţi non-stop. Această lupta nesfârşită devine obositoare şi în timp se transformă în coşmar.

Citeste si: Cum sa-ti mentii greutatea

Poţi scăpa din vedere starea sănătăţii tale.

Unele femei pot mânca sănătos şi în acelaşi timp rămân slabe. Dar sunt foarte multe care, indiferent ce alimente sănătoase consumă, problemele medicale sau pur şi simplu genetica nu le ajută să fie slabe. Nu toată lumea poate să fie slabă. Mănâncă pentru sănătatea corpului tău, nu pentru cântarul din baie. Vei fi fericită doar atât timp cât te uiţi la cantar. Şi nu te poţi uita toată ziua, nu?

Citeste si: Slabitul cauzeaza depresii

Nu vei avea mai mulţi prieteni.

Doar pentru că eşti slabă nu înseamnă că oamenii te vor plăcea mai mult sau că îţi vei face mai mulţi prieteni. Este posibil ca, atunci când eşti slabă, să ai chiar mai puţini prieteni. Acest lucru se întâmplă pentru că prioritatea ta este să te menţii slabă, nu să ieşi la masă cu prietenii. Aşa că această obsesie de a fi slabă nu numai că nu te va ajuta să-ţi faci prieteni noi, ci e posibil să te facă să-i pierzi şi pe cei pe care îi ai.

Citeste si: Ce crede barbatul tau despre corpul tau

Nu te face mai frumoasă.

Frumuseţea nu ar trebui să aibă nimic de a face cu faptul că eşti slabă sau nu. Când spunem că suntem în formă, sănătoase şi fericite, abia atunci spunem de fapt că suntem frumoase.

Citeste si: Alimente pentru o viata mai buna si o piele mai frumoasa

Fericirea vine din atitudinea ta,  vine pentru că eşti sănătosâ, nu pentru că încerci să te potriveşti cu o imagine dintr-un catalog de modă.

Să alegi să fii fericită înseamnă să alegi să te iubeşti pe tine aşa cum eşti, să te accepţi, să te îngrijeşti şi să fii sănătoasă.

Slabă nu înseamnă şi fericită.

Tu ai renunţa la fericire doar pentru a fi slabă? 

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns