Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > De Crăciun, în cele mai luminoase târguri

De Crăciun, în cele mai luminoase târguri

Luminiţe colorate, brazi falnici şi strălucitori, miros îmbietor de cozonaci, colinde şi cadouri minunate. Vă invităm într-un periplu european în care vom descoperi atracţiile din pieţele deschise cu ocazia sărbătorilor de iarnă!   

Barcelona

Cel mai mare târg de Crăciun din capitala Cataloniei, „Feria de Santa Lucía“, datează din 1786 şi are loc între 30 noiembrie şi 23 decembrie, în faţa Catedralei Barcelonei. Peste 300 de standuri pline până la refuz cu decoraţiuni, suvenire, figurine şi mirodenii atrag de la primele ore ale dimineţii până seara târziu numeroşi vizitatori. În programul târgului, o zi cu însemnătate specială este cea de 13 decembrie, când este celebrată Sfânta Lucía, protectoarea orbilor. Cu această ocazie, atât localnicii, cât şi turiştii respectă tradiţia şi rostesc rugăciuni în Catedrala Barcelonei pentru a-şi menţine vederea.

Aflat la cea de-a 228-a ediţie, târgul are o istorie bogată. În urmă cu câteva secole, „Feria de Santa Lucía“ era denumit „Târgul fetelor“. Şi asta, deoarece femeile necăsătorite veneau la acest festival îmbrăcate în cele mai bune veşminte pentru a-şi întâlni viitorul soţ. În zilele noastre, „Feria de Santa Lucía“ se „rezumă“ la a reda din plin atmosfera Crăciunului.

Berlin

Germania găzduieşte unele dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, iar Berlinul poate fi denumit capitala pieţelor tradiţionale, având deschise peste 50 în fiecare an. Târgul din Kaiser Wilhelm este cel mai mare şi mai cunoscut dintre toate, fiind vizitat între 24 noiembrie şi 1 ianuarie de circa două milioane de oameni. Care sunt marile sale atracţii? Decoraţiunile specifice sărbătorilor de iarnă, exponatele handmade, bijuteriile şi (cum altfel?!) delicioasele castane coapte şi vinul fiert.

Budapesta

Târgul de Crăciun din Budapesta a devenit faimos prin mâncarea tradiţională comercializată, dansurile populare susţinute ocazional şi muzica live care-i binedispune pe vizitatori. Situat în Pesta, în apropierea Bulevardului Modei, târgul include 150 de standuri, care expun piese artistice autentice, atestate de un juriu format din experţi.

 

Articol preluat din ediția de decembrie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Alexandra Rotărescu

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns