Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Tarotul, cărțile care spun viitorul. Hai să-ți ghicesc!

Tarotul, cărțile care spun viitorul. Hai să-ți ghicesc!

De secole sau poate chiar de milenii, oamenii au fost fascinați de ghicirea viitorului. Metodele de divinație au fost și sunt numeroase, iar tarotul este folosit și astăzi. Test proiectiv sau tehnică de aflare a viitorului bine pusă la punct? E greu de spus, dar aura de mister nu face decât să-i sporească farmecul.

Setul de cărți de ghicit este format din 56 de cărți de joc obișnuite (patru suite cu câte 14 cărți fiecare), numite arcane mici, și 21 de arcane mari, la care se adaugă încă o carte, nebunul. Documente istorice care pot fi verificate plasează tarotul în Europa la începutul secolului al XIV-lea, iar primele seturi de cărți folosite pentru divinație au apărut în Italia, la Milano, Bologna și Florența, în jurul anului 1440. Aceste cărți se foloseau pentru jocuri de societate și abia în 1540 apar primele seturi de tarot dedicate exclusiv divinației.

Alegi cărțile care trebuie

Cartomanția propriu-zisă, adică folosirea cărților de joc pentru ghicirea viitorului, a fost elaborată așa cum o cunoaștem în prezent abia în 1785, când un ocultist francez pe nume Jean-Baptiste Alliette (cunoscut sub pseudonimul Eteilla) a creat legături între cărțile ilustrate, astrologie și mitologia egipteană. Cei mai mulți ghicitori în cărți din acea vreme susțineau că tarotul a fost transmis, peste timp, din Egiptul antic. Practicanții moderni interesați de această metodă văd în ea mai mult un test proiectiv, astfel încât cei care aleg cărțile se identifică în mod inconștient cu simbolurile reprezentate de ele și nu fac decât să-și reveleze astfel propriile dorințe, intenții și alegeri.

Oricare ar fi adevărul, tarotul exercită o fascinație continuă, iar astăzi este practicat nu doar de ghicitoare din cartiere obscure, ci și de persoane educate, cu au o înclinație vădită spre misticism și studiul misterelor din psihic și din lumea înconjurătoare.

Scurtă prezentare a cărților

Ca orice altă practică magică, tarotul se bazează pe dictonul ermetic „așa cum e sus, așa e și jos“, ceea ce înseamnă că macrocosmosul se reflectă în microcosmosul experienței individuale. Prin urmare, întregul univers există într-un set de cărți și fiecare carte reprezintă o persoană, un loc, un eveniment. Arcanele majore se referă la marile secrete, reprezintă influențele importante care ne punctează călătoria pe pământ și fiecare este un mesaj. Dinamica acestor cărți apare în timpul transformărilor majore. Cărțile sunt numerotate și reprezintă călătoria unui om prin viață. Ordinea lor cronologică arată curgerea timpului.

Arcanele minore

Acestea se referă la chestiuni cotidiene și simbolizează acțiunile declanșate de comportamentul uman. Arcanele minore sunt împărțite în patru suite: asul reprezintă începutul, iar cartea cu numărul 10 – sfârșitul. Valetul, cavalerul, regele și regina simbolizează circumstanțe și niveluri crescute de înțelepciune și înțelegere. Cele patru suite (baghete, monede, săbii și cupe) corespund câte unui domeniu al vieții și elementelor astrologice. Baghetele se referă la pasiune și inspirație (elementul foc), monedele – la bani și chestiuni fizice (elementul pământ), săbiile – la chestiuni intelectuale (elementul aer), iar cupele – la domeniul emoțional (elementul apă). Împreună, arcanele minore și majore dau naștere unui limbaj imagistic cuprinzător.

Introducere în divinație

Cine dorește să învețe arta ghicitului în cărți trebuie ca mai întâi să-și aleagă un set de tarot. Înainte de a începe studiul, este important de știut că toate răspunsurile pe care le căutăm există dinainte în setul de cărți. Prin urmare, abilitatea de a descoperi sensul cărților se află în noi, în propria capacitate de a interpreta povestea pe care o prezintă imaginile. Sigur că fiecare carte este asociată cu o persoană, un loc sau o situație, dar, până la urmă, cel care ghicește trebuie să-și folosească intuiția și flerul pentru a decripta semnificația. Când amesteci cărțile, consideră că le „cureți“ și le pregătești pentru tine. Meditează la întrebarea la care vrei răspuns și, înainte de a învăța pe de rost semnificația fiecărei cărți, creează-ți propria poveste bazată pe observație și inspirație. Cu timpul, te vei împrieteni cu cărțile și poate că ele îți vor da răspunsuri la problemele tale.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns