Esti aici
Femeia.ro > Familie > Timpul cu familia este neprețuit. 5 activități pe care ar trebui să le faceți mai des împreună

Timpul cu familia este neprețuit. 5 activități pe care ar trebui să le faceți mai des împreună

În ritmul agitat al zilelor, este foarte ușor să te lași acaparat de grijile de la birou și să uiți ce înseamnă să petreci timp activ cu familia. În plus, odată ce copiii cresc, devin mai interesați de ieșitul cu amicii și colegii și nu mai sunt la fel de dispuși să petreacă timp în familie. Este, însă, foarte important să găsești activități la care fiecare dintre voi să participe cu plăcere. Îți propunem cinci activități pentru întreaga familie, potrivite și pentru adulți, dar și pentru adolescenți și copii.

Pregătiți cina și mâncați împreună cel puțin o dată pe săptămână

Adunatul în jurul mesei este un ritual familial de secole întregi. Mâncatul împreună ar trebui să fie o regulă de neîncălcat și o ocazie cu care fiecare dintre membrii familiei să povestească despre cum a decurs ziua lui, în timp ce restul ascultă în mod activ. Pare o nimica toată, însă este aproape o oră pe zi în care toată lumea din familie este pusă la curent cu ce se întâmplă în viața celorlalți.

Cina nu se ia în living, pe canapea, cu un ochi la televizor, ci în bucătarie sau în sufragerie, la o masă suficient de încăpătoare pentru toată familia, pe niște scaune confortabile precum acestea și cu mâncare sănătoasă. La masă nimeni nu are voie cu telefonul mobil sau tableta și, bineînțeles, televizorul nu trebuie să meargă în timpul cinei. După o zi grea, statul în jurul mesei alături de cei mai importanți oameni din viața ta este o experiență care îți va încărca bateriile și te va face să uiți de toate problemele.

Jocurile de societate, perfecte pentru duminica după-amiază

O după-amiază de duminică perfectă este una petrecută alături de cele mai dragi persoane. Vă puteți distra cu un joc de cărți, rummy sau diverse jocuri de societate. Nu sunt doar distractive, ci unele jocuri îi vor dezvolta copilului tău gândirea analitică sau îi vor îmbogăți cunoștințele.

Monopoly, Risk, Scrabble sunt exemple de jocuri de care se pot bucura și adulții și copiii în mod egal. Pentru a face jocul și mai interesant, stabilește o miză pentru câștigător: un desert deosebit sau 20 de minute în plus de jucat la calculator.

Seara de film

O dată pe lună organizați o seară de filme și fiecare dintre voi are voie să aleagă, prin rotație, filmul pe care să-l vedeți. Alegerea depinde și de vârsta copiilor, unele filme sunt prea complicate pentru cei mici, însă în ultimii ani au fost lansate o mulțime de animații de care se pot bucura și copiii, și părinții.

Nu uita că ai la dispoziție foarte multe producții mai vechi, cum ar fi „Vrăjitorul din Oz“ sau filmele cu Shirley Temple, care sunt nemuritoare și pe care le puteți alege pentru seara filmelor.

În parc pe bicicletă sau cu rolele

Cu siguranță știi deja cât de importantă este mișcarea pentru sănătatea și dezvoltarea copiilor. Și pentru noi, adulții, este foarte sănătos să facem exerciții fizice, așa că o idee excelentă este să le faceți împreună. Cu bicicleta și rolele în parc vă puteți bucura de aer curat, de distracție și mișcare.

Un alt aspect important este că în acest fel îl vei încuraja pe copilul tău să facă mai multă mișcare în aer liber. Observăm cu toții că micuții sunt mai fascinați de calculator și tablete decât de joaca în parc, iar pentru a le arăta frumusețea activităților fizice, trebuie să participăm și noi la ele.

Faceți o regulă din a merge la evenimentele preferate ale fiecăruia dintre voi

Fiecare dintre membrii unei familii are pasiuni și interese individuale. În vreme ce ție îți place să mergi la teatru, soțului tău s-ar putea să-i placă să meargă la competiții sportive, iar copilului s-ar putea să-i placă o anumită solistă de muzică pop. Străduiți-vă ca din când în când să participați împreună la astfel de evenimente. S-ar putea să-ți descoperi noi interese și în felul acesta veți avea o legătură și mai strânsă.

Tu ce faci de obicei alături de întreaga familie? Ce vă place cel mai mult să faceți împreumă?

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

One thought on “Timpul cu familia este neprețuit. 5 activități pe care ar trebui să le faceți mai des împreună

  1. Sunt perfect de acord cu faptul ca ar trebui sa petrecem cat mai mult timp impreuna in familie. Pentru asta, sotul meu si cu mine am facut un itinerariu pe care il respectam o data pe luna si vi-l impartasesc cu cea mai mare placere: sambata ne plimbam cu biciclete in parc, duminica, ne imbarcam in maxi taxiul, din cartierul nostru, Cosmopolis si dam o fuga pana in Baneasa Mall, unde mancam ceva bun si intram la un film. Ce ziceti, suna tentant?

Lasă un răspuns