Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Top destinații din România pentru luna de miere

Top destinații din România pentru luna de miere

Luna de miere va fi prima voastră vacanță petrecută împreună, ca familie. Va fi o vacanță în care veți sărbători iubirea, viața în doi și promisiunile pe care vi le veți face atunci când vă veți căsători. Deși mulți tineri căsătoriți aleg să își petreacă luna de miere pe o plajă exotică, nu trebuie să uităm de faptul că avem și noi în țară o mulțime de destinații minunate, fie că vă doriți o vacanță relaxantă, fie una activă. Mai jos v-am pregătit o listă cu cele mai frumoase zone și obiective turistice de vizitat. Trebuie doar să țineți cont că, din păcate, drumurile din România nu sunt tocmai bune, așa că e bine să preveniți orice neplăcere și să vă asigurați că și mașina voastră este pregătită corespunzător. În cazul în care știți că mașina are o anumită problemă, chiar și minoră, aveți grijă să aveți piese de schimb pentru mașină la voi.

Maramureș

Cimitirul Vesel din Săpânța

Dacă v-ați propus să ajungeți în Maramureș, trebuie să vizitați neapărat Cimitirul Vesel din localitate Săpanta, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și rimele vesele reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor decedate. Cimitirul a devenit un adevărat muzeu și unul dintre cele mai faimoase locuri din România.

Lacul Albastru

Lacul Albastru, aflat în orașul Baia Sprie, este singurul lac din lume care își schimbă culoarea în funcție de lumină. Acesta s-a format prin prăbusirea unor galerii de mină, unde de-a lungul timpului s-a adunat apă de ploaie. Datorită conținutului ridicat de sulfat de fier, apa lacului are o culoare verde-albăstruie, care se schimbă în funcție de lumină și de precipitații.

Muzeul Satului Maramureșean în Sighetul Marmației

Muzeul Satului Maramuresan este un obiectiv turistic din Sighetul Marmației, aflat la 3 kilometri de centrul orașului. Acest muzeu îți va oferi o scurtă prezentare a vieții rurale din Maramureș și cuprinde peste 30 de gospodării, unele mobilate complet cu obiectele originale. Casele și gospodăriile conservate sunt grupate pe principalele subzone ale Maramureșului istoric.

Cheile Lăpușului

Cheile Lăpusului, un defileu pitoresc cu o mulțime de cascade și peșteri, se află în  apropiere de orașul Târgu Lăpus. Cheile Lăpusului alcătuiesc o arie naturală protejată. În vecinătatea rezervației naturale se află mai multe obiective de interes turistic (lăcasuri de cult, monumente istorice, arii protejate, zone naturale). Printre cele mai interesante lăcasuri de cult se numără biserica de lemn Sf. Arhangheli Mihail și Gavril în satul Inău, care datează din 1689, și biserica de lemn Sf. Arhangheli din localitatea Rogoz, ridicată în 1663, fiind pe lista de patrimoniu mondial a UNESCO.

Moldova și Bucovina

Vatra Dornei

Vatra Dornei este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Bucovina. Aceasta a devenit cunoscută ca stațiune pentru practicarea alpinismului și a sporturilor de iarnă, dar și ca stațiune balneară.

Pentru cei care își doresc o lună de miere activă, stațiunea Vatra Dornei dispune de multiple posibilităti de petrecere a timpului liber: drumeții, plimbări la mănăstirile din Bucovina, pescuit pe râul Bistrița și multe altele. În cazul în care alegeți această destinație în timpul iernii este recomandat să vă interesați din timp care sunt principalele service-uri auto din zonă care vă pot ajuta în cazul în care se va întâmpla ca anumite piese auto să aibă probleme.

Gura Humorului

În stațiunea Gura Humorului se află Mănăstirea Voroneț, unul dintre cele mai importante monumente istorice religioase din Bucovina, care a fost construită în secolul al XV-lea, la porunca domnitorului Ștefan ce Mare. În afara traseelor turistice, stațiunea turistică bucovineană include și zona de agrement „Lunca Moldovei”, unde este amenajat un parc de aventură și un parc dendrologic. în Gura Humorului este amenajată o partie de schi cu o lungime de 1.350 de metri, dotată cu un telescaun și cu o instalație de produs zăpadă.

Mănăstiri celebre

În Bucovina se pot vizita unele dintre cele mai frumoase mănăstiri din România. Pe langă frumusețea lor arhitecturală, mănăstirile de aici au și o valoare istorică importantă. Majoritatea au fost construite de domnitori și boieri moldoveni printre care îi amintim pe Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Petru Rareș sau Alexandru Lăpusneanu.

Cele mai cunoscute dinte acestea sunt Mănăstirea Putna și Mănăstirea Voroneț, ambele ctitorite de Ștefan cel Mare. Acestora li se adaugă și mănăstirile pictate: Moldovița, Sucevița, Humor, Rașcă Dragomirna și Bogdana.

Picturile Mănăstirii Voroneț au rezistat mai bine de patru secole, iar rețeta culorii albastre care colorează pereții manăstirii a rămas și acum un mister.

Cetatea Neamţului

Cetatea Neamțului este una dintre cele mai impresionante cetăti din România și reprezintă un simbol al valorilor durabile. Aceasta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova și a fost sursă de inspirație pentru poeți și scriitori români, cum ar fi Dimitrie Bolintineanu sau Calistrat Hogaș. Această cetate impresionantă a fost construită în secolul al 14-lea, pe vremea lui Petru I și a fost fortificată în secolul al 15-lea de Ștefan cel Mare.

Transilvania

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai frumoase castele medievale din Europa. Construit de Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea, de Castelul Corvinilor se leagă numeroase legende și povești, printre care și cea potrivit căreia este locul în care a fost ținut prizonier Vlad Țepeș și unde acesta s-a transformat în Dracula.

Castelul Bran

Simbol al României, Castelul Bran a fost o cetate militară de apărare, având la bază formă unui patrulater neregulat. Castelul este considerat una dintre cele mai inspăimantătoare destinații din Europa, de acesta legându-se Legenda lui Dracula, construită în jurul domnitorului Vlad Țepeș.

Lacul Rosu, Cheile Bicazului

Cheile Bicazului fac parte din Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș, care are ca arii protejate: Lacu Roșu, Cheile Bicazului, Hasmasul Mare. Drumul din Cheile Bicazului este format din serpentine amețitoare, așa că înainte de a plecă în luna de miere trebuie să faceți revizia mașinii și să vă asigurați că toate piesele auto în condiții optime, în special plăcuțele de frână. Pereții stâncilor ascund peșteri precum Peștera Neagră și Peștera Cascadă.

Lacu Roșu este un lac de baraj natural, situat la poalele Munților Hasmasu Mare, în județul Harghita. Acesta este cel mai mare lac natural montan din România, iar numele său provine de la Pârâul Roșu, care traversează straturi de culoare roșie, cu oxizi și hidroxizi din fier.

Sarmizegetusa Regia, Munţii Orăştiei

Cetatea Sarmizegetusa Regia din Munții Orăstiei a fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman-este locul în care a avut loc geneza poporului român. Situl arheologic Sarmizegetusa este situat în satul Grădistea Muncelului din județul Hunedoara și este un loc cu o puternică incărcătură spirituală și culturală. Cetatea este inclusă în patrimoniul UNESCO și este cea mai mare fortificație dacică din România și locul în care au fost găsite comori, bijuterii și modene dacice.

Sibiu

În Sibiul veți găsi o mulțime de obiective turistice, majoritatea fiind în centrul istoric al orașului. Palatul Brukenthal, Podul Minciunilor, Turnul Sfatuluisi Biserica Parohială Evanghelica „Sf. Maria”, una dintre cele mai frumoase și mai impresionante clădiri gotice din Transilvania, sunt doar câteva dintre locurile pe care le puteți vizita în Sibiu.

Banat  și Crisana

Cascada Bigăr

În județul Caraș Severin din Banat se află o cascadă unică în România. Cascada Bigăr este faimoasă pentru frumusețea sa, fiind numită în 2013 de către The World Geography „cea mai spectaculoasă cascadă din lume”. Aceasta face parte din Parcul Național Cheile Nerei – Beusnita și este considerată arie protejată.

Băile Felix

În Băile Felix vă puteți bucura de băi termale, tratamente balneare și de ședințe de relaxare. Este singura stațiune balneară din România care functionează tot timpul anului.

Oltenia

Băile Olănești

Dacă vă doriți o lună de miere relaxantă, trebuie să rezervați măcar câteva zile pentru această stațiune. Băile Olănesti atrag turiști din toate colțurile lumii și, datorită mineralitătii bogate a apelor, Băile Olănesti a primit pseudonimul de „Izvoarele de aur”.

Peștera Muierilor

Peștera Muierilor este una dintre cele mai cunoscute peșteri din România. Aflată în apropiere de Baia de Fier, această cavernă este o adevărată cetate naturală. Cu o istorie foarte bogată, peștera în timpuri străvechi a adăpostit în timpul războaielor, când bărbatii plecau la lupte, foarte mulți copii și femei, de unde i se trage și numele. Peștera Muierilor are patru niveluri și o lungime de aproximativ 7.000 de metri.

Muntenia

Castelul Peleș, Sinaia

Castelul Peleș, construit ca resedintă de vară a regilor României la dorința regelui Carol I, este considerat unul dintre cele mai importante și frumoase monumente din Europa. În 1883 are loc inaugurarea oficială a Peleșului, pe care domnitorul l-a văzut ca pe un „sediu” al noii dinastii. Iar așezarea sa pe Valea Prahovei nu era intamplătoare. Nu departe, la Predeal, era pe vremea aceea granița României cu Austro Ungaria. Dar, ulterior, după unirea Transilvaniei cu Vechiul Regat, castelul a ajuns să fie amplasat chiar în inima tării.

Mănăstirea Curtea de Argeş

Mănăstirea Curtea de Argeș a fost construită de Neagoe Basarab, între 1515-1517. Această este un lăcas de cult de legendă, de construcția căreia se leagă povestea meșterului Manole. Legenda spune că meșterul Manole și-a zidit în zidurile acestei magnifice mănăstiri soția (Ana), deoarece în mod inexplicabil tot ceea ce era construit în timpul zilei se dărama noaptea. Tot conform legendei, atunci când domnitorul a văzut această măreată construcție i-a întrebat pe cei zece meșteri dacă pot construi o mănăstire și mai frumoasă decât aceasta. Aceștia răspunzand afirmativ, domnitorul, pentru a împiedica posibila construcție a unei manăstiri mai frumoase, a poruncit ca schelele pe care erau urcați meșterii să fie dăramate și astfel cei „zece meșteri mari, calfe și zidari” au rămas blocați pe acoperiș. Ei și-au făcut aripi din șindrile și s-au aruncat de pe acoperișul mănăstirii sperând să ajungă jos nevătămati, dar toți au murit. În locul unde s-a prăbusit meșterul Manole a apărut un izvor-fântâna meșterului Manole.

Dobrogea

Delta Dunarii

Delta Dunării, este cea mai complexă rezervație de floră și faună din Europa. Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internatională a IUCN. Acest loc mirific, aflat în permanentă transformare, este casă pentru un număr impresionant de specii de pește, păsări și animale. Delta Dunării este o destinație ideală pentru o escapadă în mijlocul naturii.

Gura Portiţei

Stațiunea Gura Portiței este o porțiune de nisip complet izolată de căile rutiere. Acest loc sălbatic vă va oferi posibilitatea de a va deconecta de la ritmul cotidian și în același timp să vă bucurați de vraja Mării Negre, fără să fiți deranjați de mulțimile de turiști și terase supraaglomerate.

Cetatea Histria

Prima colonie greacă de pe tărmul de vest al Mării Negre, Cetatea Histria, este cel mai mare oraș antic de pe teritoriul tării noastre. Cetatea Histria a fost construită în secolul al VII-lea ÎH și a avut o dezvoltare neintreruptă timp de aproape 1300 ani, începând cu perioadă greacă și terminând în perioada bizantină. Complexitatea acestei metropole străvechi poate fi vizitată și explorată și în prezent.

Oricare ar fi destinația pe care o alegeți, trebuie să profitați din plin de fiecare clipă petrecută împreună și să sărbătoriți acest început al vieții în doi. În cazul în care sunteți un cuplu energic și vreți să testați drumuri dificile din România, nu uitați să vă pregătiți mașina corespunzător; revizia tehnică, cauciucurile de calitate și piese auto fiabile care să nu vă surpinda neplăcut în mijlocul munților nu sunt opționale.

Comments

comments

Lasă un răspuns