Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Cele mai interesante tradiții de Paște din întreaga lume

Cele mai interesante tradiții de Paște din întreaga lume

traditii de paste

La fel ca în cazul oricărei sărbători, Paștele are diferite tradiții și obiceiuri în funcție de zone. Le-am adunat în articol pe cele mai interesante, culese din întreaga lume.

Statele Unite ale Americii

Așa cum probabil știi deja din filme și seriale americane, copiii din SUA așteaptă ouă decorate și dulciuri de la Iepurașul de Paște. Una dintre cele mai cunoscute tradiții de aici este vânătoarea de ouă, al cărui scop este simplu: copiii caută ouă ascunde prin grădină.

Florența, Italia

Scoppio del Carro sau „explozia carului” este o tradiție veche de 350 de ani. Un car decorat și plin de focuri de artificii este plimbat prin oraș de către oameni îmbrăcați în costume din secolul al XV-lea, iar arhiepiscopul aprinde apoi artificiile. Se crede că acest lucru va asigura o recoltă bună.

Finlanda

Aici, copiii se îmbracă în vrăjitoare și colindă străzile pentru ouă de ciocolată.

Polonia

În Polonia există tradiția Śmigus-dyngus în cadrul căreia băieții se stropesc unii pe alții cu apă. Se crede că fetele care vor ajunge și ele să fie udate se vor căsători în maxim un an.

Haux, Franța

În fiecare an se prepară o omletă uriașă, din 4500 de ouă, care poate hrăni 1000 de oameni. Povestea spune că atunci când Napoleon și armata sa au trecut prin sudul Franței, s-au oprit într-un orășel mic pentru a mânca omletă. Lui Napoleon i-a plăcut atât de mult omleta încât a comandat oamenilor din oraș să adune toate ouăle pentru a prepara o omletă uriașă pentru armata lui.

Norvegia

Aici, localnicii obișnuiesc să citească romane politiște de Paște, iar multe edituri lansează chiar „thrillere de Paște” cu această ocazie. Se crede că tradiția a început în 1923.

Sicilia, Italia

De Paște, localnicii poartă măști și se îmbracă în robe roșii și supără cât de multe „suflete” pot – ceea ce înseamnă de fapt că îi pun pe alții să le plătească băuturile.

Tu ce alte tradiții de Paște cunoști?

 

Citește și: Legende și obiceiuri de Paște

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns