Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Trucuri si solutii pentru dimineata de dupa

Trucuri si solutii pentru dimineata de dupa

Trucuri si solutii pentru dimineata de dupa  – Unele dintre cele mai mişto nopţi sunt de obicei cele în care am luat deciziile greşite. Şi nu, nu discutăm despre sex aici. A fost o idee bună să stai până la 4 dimineaţa prin baruri în timpul săptămânii? Nu prea. O decizie bună să bei câteva Aperol înainte să-ţi vopseşti părul acasă? Nu cred. Chiar era nevoie să faci un maraton Sex and the City într-o seară de miercuri? Eh, aici măcar ai o scuză.

Ideea este că unele dintre cele mai amuzante şi distractive amintiri ale noastre sunt clădite în nopţile când nu am luat cele mai bune decizii.

Partea cu adevărat aiurea apare când urmele unor astfel de nopţi se citesc a doua zi pe faţa ta (mai exact pe faţă, gât, dinţi, etc). Nu că ţi-ar fi ruşine, dar parcă nu ai chef să răspunzi la întrebările insistente ale colegilor sau să atragi atenţia şefului.

Ok, hai să vedem în ce situaţii jenante te-ai putea afla şi cum poţi remedia asta.

Ţi-ai făcut o „bedi-chiura”

Manichiură, pedichiură, bedichiură (bed = pat). Te-ai hotărât să îţi faci unghiile în ultimul minut. Se vede. E miezul nopţii, ţi-ai zis că „e ok” – o să dormi cu mâinile pe burtă şi oja se va usca până dimineaţă. 6-8 ore mai târziu poţi să te mândreşti că ai avut parte de o „bedichiură”. Şi arată groaznic.

Dacă este musai să îţi faci unghiile la miezul nopţii, soluţia este să aplici deasupra un lac cu uscare rapidă. Şi încă un truc: cu cât straturile de ojă sunt mai subţiri, cu atât se usucă mai repede.

Dacă ai comis-o şi deja este dimineaţă poţi corecta aşa: uniformizează dungile aducând oja la acelaşi nivel; probabil că vei avea nevoie de încă un strat de ojă deasupra zonelor de unde s-a şters; după care mai da un strat de lac şi asta a fost. Ta-da!

Citeste si: Oja pe unghii mai mult timp

Ai exagerat cu pensatul sprâncenelor

Pensetele sunt nişte instrumente periculoase. Odată ce te-ai apucat de treabă ajungi să nu mai vezi pădurea de copaci. Aşa că, atunci când te vei trezi şi îţi vei da seama că ai cam exagerat cu pensatul, probabil că o să te sperii. Există câteva sfaturi date de experţi, atât pe termen scurt cât şi pe termen lung.

În primul rând ar trebui să pui bine penseta, pentru că nu te vei mai atinge de ea o perioadă. Singura şansă să îţi repari sprâncenele este să îţi crească la loc. Durează 4-8 săptămâni, timp în care nu mai ai voie cu penseta.

În al doilea rând, există seruri de creştere care ajută procesul de regenerare. Şi poţi să apelezi cu încredere şi la un concealer. Te va ajuta să arăţi şi să te simţi ok şi nu afectează procesul de creştere a sprâncenelor.

Citeste si: Sprancene frumoase: ce gresesti si cum repari

Ai aţipit cu părul ud

Dap, ai aţipit pe canapea aseară în timp ce aşteptai să ţi se usuce părul şi acum ai un moţ rebel de toată frumuseţea. Aici cea mai simplă soluţie este să fii creativă şi să asortezi părul cu o atitudine pe măsură: pune ceva fixativ şi asigura-te că moţul rămâne acolo şi ia în calcul un look mai ciudat, diferit de look-ul tău obişnuit.

Ţi-ai vopsit părul la beţie

O sticlă de roşu, o sticlă de alb. Dacă una dintre sticle era de vin şi cealaltă era cu vopseaua de par probabil că te-ai trezit cu o culoare ciudată în cap. Varianta cea mai bună de a repara aşa ceva este să mergi la coafor; dacă încerci să repari singură problema este posibil să ajungi şi mai rău.Probabil că îţi va fi mai greu să faci o programare şi să-ţi vină pe loc specialistul acasă; între timp te poţi folosi de un „camuflaj”: un coc dezordonat. Este un look care a avut o oarecare popularitate în 2014, chiar şi în prezentările de modă.

Citeste si: Vopseluri de par naturale

Ai „semnele pasiunii” pe gât

În fierbinţeala momentului nu ţi-ai dat seama şi te-ai ales cu câteva „semne ale pasiunii” pe gât. Deşi nu e nimic rău cu pasiunea (chiar şi în exces), nu cred că ai vrea să expui rezultatele în faţa colegelor sau chiar a şefilor. Aşa că, în caz că nu ai prin dressing o grămadă de helănci, va trebui să găseşti o soluţie de moment.  Semnele pasiunii sunt de fapt nişte mici vânătăi şi trebuiesc tratate că atare: există o varianta de tratament cu laser (dacă ai acces la aşa ceva) sau poţi încerca tratamentul homeopatic – un gel cu arnică.

Ca şi machiaj poţi să încerci un concealer puternic, cu nuanţe galbene sau verzi ca să ascunzi culoarea maro a vânătăii. Şi eventual poţi purta părul desfăcut, dacă ai părul suficient de lung.

Te-ai trezit cu semne de pernă pe faţă

Semnele de aşternut pe faţă sunt terifiante prin faptul că sunt dificil de îndepărtat altfel decât prin metoda naturală: aşteptând să dispară. Poţi totuşi încerca un demachiant micro-exoliant urmat de o mască hidratantă; poate chiar şi un mic masaj local. O altă varianta poate fi aplicarea de gheaţă, ca şi în cazul vânătăilor; porii se vor închide dacă laşi suficient timp compresa.

Citeste si: Piele perfecta in doar doua saptamani

Ai adormit complet machiată

Sunt nopţi când ajungi acasă şi este musai să te bagi în pat. Poate ai servit ceva Aperol Spritz-uri în plus sau ai uitat pur şi simplu. Nu judecăm pe nimeni, dar dormitul cu machiaj pe faţă nu are niciun beneficiu pentru tine. O soluţie pentru dimineaţă de după este folosirea unui demachiat cu acid salicilic sau glicolic, în scopul de a curăţa şi deschide porii.

Ai dinţii pătaţi de vin roşu

Suntem întotdeauna pentru „girls-night”. Dar, după câteva pahare de merlot, s-ar putea să observi că dinţii tăi au căpătat o culoare complet nenaturală. În general „defecţiunile” dinţilor se tratează la cabinetul stomatologic, dar în acest caz există o soluţie simplă şi uşor de implementat: un creion pentru îndepărtarea petelor face minuni (mai ales dacă îl foloseşti pe moment, atunci când s-a format pata – cum ar fi în baia de la restaurant); nu îţi va afecta smalţul dinţilor şi îl poţi păstra în poşetă. De asemenea, pentru a doua zi dimineaţă poţi folosi un creion „de albire” a dinţilor. Există de asemenea şi o selecţie de geluri de albire care se folosesc în combinaţie cu pasta de dinţi.

Citeste si: Alimentatia pentru un zambet perfect

Ai o iritaţie de la o mască agresivă

O noapte relaxată acasă înseamnă ceva timp alocat să ai grijă de tenul tău. O mască de faţă poate fi o super soluţie să îţi reîmprospătezi tenul. Dar, dacă foloseşti un produs nou sau o altă reţetă, s-ar putea ca pielea să reacţioneze nepotrivit.

Dacă nu eşti alergică, poţi lua un antihistaminic. Dacă eşti alergică, poţi să încerci comprese cu lapte integral şi gheaţă. Apoi o cremă cu hidrocortizon de două ori pe zi. Şi renunţă la masca cea nouă.

Citeste si: Seriale de urmarit impreuna cu iubitul tau

Ai cearcăne pentru că te-ai uitat toată noaptea la serialul preferat

Orange is the new black. Vampire Diaries. Criminal Minds. Sau Grey’s Anatomy. Te-ai încăpăţânat aseară să termini un sezon din serialul preferat? Foarte probabil că o să ai de furcă în dimineaţa de după cu pungile de sub ochi şi cearcănele.

Din nou, compresele cu lapte rece pentru a contracta şi a dezumfla pielea de sub ochi. Sau o cremă de ochi cu cafeină sau un ingredient similar. Bea cafea sau ceai pentru un efect diuretic rapid.

Ca şi pregătire pentru machiaj: spală-te pe faţă cu apă foarte rece sau ţine un cub de gheaţă înfăşurat într-o cârpă udă chiar sub ochi, scopul fiind să reduci umflătura. Măştile de ochi fac şi ele minuni.

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns