Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Tu ce-i spui copilului tau, seara inainte de culcare?

Tu ce-i spui copilului tau, seara inainte de culcare?

Să va spun o poveste. O poveste despre viață, despre oameni, despre ceea ce contează și despre cum faci să aduci la lumină ceea ce este mai valoros în tine și în cei din jurul tau.

În viață fiecare om are câteva etape pe care le parcurge firesc, greu sau plin de succes. De la un moment dat în colo totul depinde de ceea ce știi tu să faci, dar ceea ce știi să faci depinde de ceea ce ai fost învățat să faci de către părinții tăi. Ce-i înveți pe copiii tăi despre viață? Ce le spui celor mici seara înainte de culcare?

Mama mea, seara înainte de culcare, se așeza pe marginea patului, alături de mine și de sora mea. Ne privea cu drag, ne zâmbea și ne spunea că ziua care s-a terminat a fost frumoasă și bogată. Ne spunea că suntem frumoase și deștepte, că am crescut și ne-am îmbogățit în acea zi, chiar dacă a fost o singură zi și că e mândră de noi. Ne cerea să-i spunem care a fost cel mai greu moment al zilei și, printr-o minune, găsea mereu o vorba, un sfat sau un îndemn care să ne facă să vedem acel lucru greu din ziua respectivă, transformat într-o mică victorie.

Mama ne mai spunea că suntem fete puternice și că vom reuși mereu atunci când dorințele noastre vor fi bune. ”Luptați pentru visurile voastre, indiferent cât de mari sunt! Dacă ceea ce vreți să faceți este bun, atunci o să reușiți. Mai greu sau mai ușor, dar o să reușiți”. Și, cu muncă, cu efort, cu luptă am reușit amândouă.

Și eu, azi, stau pe marginea patului, seara la culcare, și vorbesc cu fiica mea. Îi spun că e frumoasă și puternică, că nu există pe lume nimic de care să se teamă, că victoriile se câștigă prin muncă și prin ambiție, că eșecurile sunt doar niște victorii mai mici. Îi spun că sunt cea mai fericită mamă din lume pentru că este ea fiica mea, că sunt mândră de ea și că știu că va putea să realizeze tot ceea ce-și dorește în viață.

Și mai fac ceva. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am avut norocul de a avea o mamă care a sădit în mine încredere, forță și puterea de a mă baza înainte de orice pe ceea ce sunt și pe ceea ce pot să fac…

Tu ce-i spui copilului tău, seara la culcare? 

Citeste si: Scrisoarea de la mama mi-a schimbat viața

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

 

Comments

comments

Lasă un răspuns