Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Vacanță inedită în Emirate: Ras al Khaimah

Vacanță inedită în Emirate: Ras al Khaimah

Ras al Khaimah

Îți dorești mult un concediu, ai obosit și vrei să ieși din monotonia de zi cu zi, înseamnă că este vremea să trăiești o experiență turistică nouă, care să te revigoreze și să te îmbogățească sufletește. O astfel de destinație este Ras al Khaimah, locul tău pentru o vacanță inedită în Emirate.

Iată de ce să alegi un sejur în Ras al Khaimah, pentru o vacanță de neuitat în 2021:

Te bucuri de atracții turistice deosebite

Situat în nordul Peninsulei Arabice, Ras al Khaimah este cel mai spectaculos dintre cele șapte emirate, pentru că oferă atracții turistice deosebite: munți deșertici, văi înverzite, deșert roșu și mare albastră, peisaje diverse și contraste fascinante. 

Peisaje montane și deșert

Găsești aici cel mai înalt munte din Emirate, Jebel Jais, la granița cu Oman. Combină relaxarea cu explorarea ca să te bucuri de frumusețea stranie a peisajelor, diferite față de ce ai văzut în alte locuri din lume. Crestele sunt de culoarea nisipului, cu nuanțe de aramă la apus, nu au vegetație, așa că o să te simți ca într-o scenă de film SF pe o planetă necunoscută.

Dacă ești pasionată de sporturi extreme, cu siguranță că o tură la cea mai lungă tiroliană din lume sună foarte tentant. Și chiar este o experiență wow, pentru că vei coborî timp de 3 minute,  de la peste 1600 de metri, cu o viteză ce ajunge și până la 150 km/h și vei ateriza pe o platformă suspendată la mare înălțime, între doi munți. Aventura arabă este completată de excursii în deșert, cu nopți petrecute sub cerul înstelat, în stilul tradițional la beduinilor.

Rezervații naturale

În Ras Al Khaimah ești aproape de natură în toate formele ei. Găsești aici pe lângă nisip și piatră, lacuri cu vegetație tropicală, zone mlăștinoase cu faună unică și apele Golfului Persic, atât de frumoase și de limpezi.

Te bucuri de plimbări pe plaje pitorești, itinerarii șerpuite prin păduri de mangrove, vizite la plantații de portocale și curmale, hoinărești prin grădinile de palmier, ca într-un adevărat basm oriental, plin de farmec și mister.

Vestigii și monumente istorice

În Ras Al Khaimah istoria emiratelor este prezentă la tot pasul. Te vor impresiona forturile săpate în stâncă, citadelele strategic construite pe culmi și clădirile vechi  precum Fortul Dhayah sau orașul fantomă Al Jazirah Al Hamra.  

Primul dintre corturi, aceasta este semnificația numelui Ras Al Khaimah. Iar vestigiile și monumentele istorice de aici justifică pe deplin acest renume.

Beneficiezi de lux accesibil și oportunități de agrement

Dar un sejur în Ras Al Khaimah nu este doar o întâlnire cu trecutul glorios al regiunii ci și o călătorie în viitor, pentru că aici te bucuri de lux, distracție și facilități care au la bază cele mai noi tehnologii.

Hoteluri de 5 stele la prețuri avantajoase

Touroperatorii facilitează accesul la hoteluri de patru și cinci stele, cu prețuri accesibile, în resorturi all inclusive precum Rixos Bab al Bahr, Hilton Ras Al Khaimah Resort and Spa, BM Beach Hotel, DoubleTree by Hilton Resort and Spa Marjan Island.

Poți să stai aproape de plajă, la Waldorf Astoria Ras Al Khaimah, într-un resort de lux la Al Marjan pe insule artificiale, sau chiar în deșert, la faimosul Ritz-Carlton.  

Facilități de sporturi nautice

Găsești aici toată gama de sporturi nautice, dar și croaziere pe mare, în largul Golfului Persic. Cea mai bună zonă pentru experiențe acvatice inedite este ansamblul de patru insule antropice în formă de coral (Breeze Island, Treasure Island, Dream Island și View Island), considerate polul mondenității și distracției de lux în regiune.

Shopping pentru toate gusturile

Ce-ar fi vacanța fără shopping? În Ras Al Khaimah nu trebuie să-ți faci griji în această privință, pentru că găsești zeci de mall-uri, bazaruri, ateliere de bijuterii, centre de artizanat și buticuri cu suveniruri, așa că precis te vei întoarce acasă cu o valiză în plus, plină cu lucruri frumoase, pe care le găsești aici la prețuri accesibile.

Alege un sejur în Ras Al Khaimah pentru o vacanță inedită în Emirate, căci te vei bucura de un concediu cu relaxare și aventură, lux și răsfăț, exact ceea ce îți trebuie ca să-ți încarci bateriile până la următoarea călătorie peste mări și țări. 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns