Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Veneția, orașul apelor și al romantismului

Veneția, orașul apelor și al romantismului

Cu gondola prin oraş

Dacă visai să te urci în barcă şi să te bucuri de întreaga frumuseţe a „Serenissimei“ (astfel mai este alintată Veneţia) din braţele partenerului, trebuie să ştii că momentul romantic prin labirintul de canale are un preţ…cam piperat, adică în jur de o sută de euro. E drept, negociabil, dar, pentru a nu-ţi ruina portofelul şi nici frumuseţea clipei, poţi visa şi plimbându-te de mână, pe străduţele întortocheate. 

Plimbare la Palatul Dogilor

O îmbrăţişare ca-n filme pe sub arcadele Palatului Dogilor, acompaniată de declaraţii suave…Va fi uşor să vă oferiţi un astfel de gest romantic, dacă veţi reuşi, în marea de turişti, să vă ţineţi de mână. O altă cale de evadare în doi este să vă lăsaţi imortalizaţi pe pânză. În faţa Turnului Orologiului, la trei metri de lagună, pictori talentaţi abia aşteaptă să vă schiţeze zâmbetul. 

Sărut pe podul Rialto

Şi, cu tablourile rulate la subraţ, aveţi în faţă o reţea de străduţe, care duc spre Podul Rialto, un bun punct de reper şi un loc unde în sfârşit vă puteţi săruta în voie. Dar, în drum către faimosul simbol veneţian, Via…. seamănă prea tare cu Via…, iar intrările par toate la fel. Ce e de făcut?

Rătăcire sentimentală

A venit momentul să puneţi şi voi, la fel ca noi şi ca milioanele de turişti ce vizitează anual oraşul, o cărămidă la legenda conform căreia în Veneţia nu ai cum să nu te rătăceşti. E însă un prilej să vezi mai mult decât ţi-ai propus. Mie mi-a plăcut că din loc în loc, între străduţe, în spatele zidurilor, apăreau cotloane luminate, de unde înfloreau copăcei şi pâlcuri de flori. 

Ca porumbeii, alături de porumbei

După atâta rătăcire, ajungi şi unde trebuie: în Piaţa San Marco, sufletul Veneţiei, locul din care vibrează întreg oraşul. Hrăneşte porumbeii şi ei vor fi nerăbdători să se fotografieze cu tine. La o terasă din celebra piaţă, bea un latte machiatto şi nu uita să stai cu vederea către basilica omonimă, capodoperă arhitecturală bizantină, cândva capelă a oraşului.

Cină pe vapor

La lăsarea serii, bucură-te de o masă romantică pe malul apei. Sau îţi poţi savura romantismul pe pământ, într-un restaurant din inima oraşului. Noi am descoperit acolo gnocchi verro, gătite în cel mai simplu şi mai gustos stil italienesc şi un orez delicios preparat cu şampanie şi caşcaval afumat. Şi lasă vinul să dea tonul!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns