Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Verde în Transilvania: Descoperă ruralul și natura de pe bicicleta electrică

Verde în Transilvania: Descoperă ruralul și natura de pe bicicleta electrică

De la o plimbare lejeră, la aventură pe teren accidentat, de la (re)descoperirea Transilvaniei la căutarea de povești prin sate, Greensylvania propune o serie de trasee pentru orice tip de turist, fie că este genul explorator-urban sau doritor de adrenalină. Prin acest proiect, se lansează oficial în România și primul centrul de închiriere de biciclete electrice de la Thok, producătorul italian care a revoluționat piața de e-bikes.

Trasee pentru toate gusturile

Traseele au diverse grade de dificultate, dar și diferite lungimi, depinzând de timpul pe care vrei să-l petreci pe bicicletă în natură. Traseele practic acoperă preferințele tuturor tipurilor de public: de la plimbări relaxante pe drumuri de țară care șerpuiesc printre livezi, lanuri de porumb și arhitectură tipică zonei, la downhill prin pădure, printre dealuri și albii de râu, folosind în ambele cazuri echiparea full suspention a bicicletelor.

„Bicicletele pe care le avem pentru închiriat sunt de mărimi diferite, astfel încât ne putem plia atât pe excursii de tip family time, unde bicicleta electrică ajută în special la diminuarea efortului pedalării, sau pentru aventurierii în căutare de adrenalină, care preferă pantele mai line sau mai abrupte, drumurile accidentate și distracția pe două roți”, explică Ovidiu Morar, co-fondatorul Greensylvania.

Tururile încep de la 45 de euro pe zi, în funcție de traseul ales, gradul de dificultate și numărul de persoane care participă la un tur Greensylvania. Mai mult, fiecare tur este custom-made pentru grup și se pot adăuga facilități extra de tip brunch/lunch, vizite la obiective de interes local sau opriri la localnici pentru a descoperi viața satului transilvănean.

Despre biciclete

Pentru tururi, turiștii și pasionații de offroad pe două roți au la dispoziție un model Ducati MIG-RR, trei THOK full-suspension MIG R, un emtb full-suspention THOK ST, care beneficiază de o motorizare Shimano E8000, cu baterie de 500 Wh. De asemenea, există și varianta  hardtail cu trei modele THOK HT, echipate cu motorul Shimano E7000. E-bike-urile de top sunt echipate cu frâne Shimano XT 4 pistoane, 203 mm, schimbător Shimano SLX cu 11 viteze, iar sistemul de asistare la pedalare cu acționare instantă te ajută să pedalezi chiar și munte, având o autonomie între 40-100 km, în funcție de modul de asitență ales (ECO, Trail sau Boost).

Despre Greensylvania

Greensylvania se alătură tuturor inițiativelor de slow tourism deja existente în România, oferind pachete de turism velo cu biciclete electrice super premium, astfel încât experiența pe două roți să fie ancorată în secolul în care trăim. Transilvania deja atrage un număr impresionant de turiști români și străini, așadar Greensylvania devine o completare firească a poveștilor transilvănene din zonele mai puțin cunoscute și pe drumuri mai puțin circulate. Zona Transilvaniei este una propice pasionaților acestui tip de turism care poate fi practicat pe două roți.

Proiectul Greensylvania va avea începând cu primăvara viitoare și alte puncte de start: Valea Mureșului, Parcul Național Călimani, Valea Gurghiului, Sovata, zona Sighișoara, cu localitățile săsești existente în zonă, astfel încât experiența să fie cât mai diversă și completă.

Greensylvania este un proiect „Antreprenoriatul – de la idee la succes!”, finanțat prin POCU 3.7, în urma căruia au fost achiziționate bicicletele electrice. Suma totală este de 38.000 euro, finanțarea fiind nerambursabilă, iar până în acest moment s-a primit 75 %, sumă din care au fost achiziționate echipamentele. Urmează restul finanțării, astfel încât numărul bicicletelor achiziționate va ajunge în primăvară la 10.

Centrul de închiriere se va deschide în primăvara 2020.

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns