Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Viata mai lunga pentru hainele tale preferate

Viata mai lunga pentru hainele tale preferate

Dacă vrei ca hainele tale să reziste mai mult trebuie să ai grijă de ele şi să le speli corect.

Dacă-ţi speli hainele cu atenţie le vei putea folosi pentru mai multă vreme, în schimb, dacă îţi arunci haine în maşina de spălat şi foloseşti setările greşite, îţi poţi uza hainele mult mai repede. 

Încearcă aceste sfaturi şi vei oferi o viaţă mai lungă hainelor tale preferate.

1.  Închide nasturii şi fermoarele hainelor

Unul dintre sfaturile pentru spălat haine pe care ar trebui să-l urmezi este să închizi nasturii şi fermoarele acestora înainte de a le spăla. Asta ar trebui să prevină prinderea nasturilor şi fermoarelor în alte haine şi să se strice. De asemenea, ajută să întorci hainele pe dos înainte de a le spăla, astfel prevenind decolorarea acestora. 

Citeste si: Un look nou pentru blugii vechi

2. Temperatura corectă

Ar trebui să foloseşti temperatura corectă când îţi speli hainele. Alege cea mai scăzută temperatură posibilă , din moment ce spălatul hainelor la temperaturi ridicate îţi poate deteriora hainele. Uită-te la etichete mai întâi. Unii experţi ne sfătuiesc să spălăm hainele cu apă rece doar dacă acestea nu sunt foarte murdare- spălatul cu apă rece nu va fi de ajuns pentru echipamentul sportiv, de exemplu!

3. Punga cu rufe

Pungile din plasă pentru rufele delicate  vor extinde durata de viaţă a hainelor tale. Foloseşte una pentru dresuri, lenjerie intimă şi alte obiecte din materiale delicate. Este şi un mod bun de a te asigura că şosetele vor rămâne alături de perechile lor şi că nu dispar prin maşina de spălat.

Citeste si: Cum sa porti pantofii sport in tinute de zi

4. Spală de mână

Poţi face asta cu nişte haine care au etichete pe care scrie „ Hand-Wash”.  Fabricanţii folosesc eticheta ,,hand wash only” ca măsură de precauţie. Mătasea, puloverele din lână şi lenjeria scumpă ar trebui spălate de mână. Este recomandat şi sutienele să fie spălate tot de mână.

5. Tratează petele pe loc

Dacă îţi pătezi hainele, tratează petele pe loc. Dacă nu eşti acasă, freacă materialul cu o cârpă umedă pentru a încerca să îndepărtezi cât mai mult din pată. Pune sare sau pudra de talc peste petele de ulei. Lasă pudra de talc să absoarbă uleiul timp de o zi, apoi îndepărtează pudra cu o perie uscată.

Citeste si: Rochia de seara perfecta pentru corpul tau

6. Uscătorul

Chiar trebuie să-ţi usuci rufele cu ajutorul unui uscător? Când poţi, usucă-le afară. Un uscător îţi va uza hainele mai repede pentru că mişcarea cuvei generează fricţiune. Uscarea naturală a rufelor îţi va economisi bani şi este benefică mediului înconjurător.

Eşti tentată să crezi că spălatul rufelor presupune aruncarea lor, sub formă de grămadă,  în maşina de spălat, dar dacă acorzi atenţie acestor probleme poţi extinde durate de viaţă a hainelor tale. Nu doar că vei economisi bani, dar nu va trebui nici să arunci atâtea haine. 

De câte dezastre ai avut parte cu maşina ta de spălat?

Comments

comments

Lasă un răspuns