Esti aici
Femeia.ro > Modă > 3 lucruri pe care nu le știai despre încălțămintea din piele

3 lucruri pe care nu le știai despre încălțămintea din piele

incaltaminte din piele

Încălțămintea din piele naturală de bună calitate reprezintă o investiție importantă, pe care merită să o faci în orice anotimp. Aceasta trebuie să se potrivească perfect mărimii tale și stilului tău vestimentar, astfel încât să te bucuri de ea ani întregi. Află care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre încălțămintea din piele din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

Cum se întrețin pantofii din piele?

Pentru a purta o pereche de încălțăminte din piele cât mai mult timp, aceasta necesită o îngrijire aparte, în special în sezonul rece, când pantofii se murdăresc ușor. Din acest motiv, este esențial să pui în aplicare câteva trucuri utile:

 • Atunci când cureți pantofii din piele naturală, nu uita să pui în crema neagră sau maro câteva picături de spirt medicinal, care oferă încălțămintei un luciu aparte.
 • Dacă ai mers cu pantofii din piele prin ploaie, pune-i întotdeauna la uscat cu talpa în sus, pentru a fi expusă aerului.
 • Tălpile pantofilor scârțâie? Folosește un șervețel îmbibat în ulei de in, cel puțin o dată pe săptămână, pentru a unge tălpile pantofilor.
 • Pentru a împiedica pătrunderea apei în interiorul încălțămintei din piele, materialul se poate unge cu puțin ulei de ricin sau ulei de măsline, după care poți aplica o cremă specială pentru pantofi. Aceste mici tratamente vor împiedica uscarea excesivă a pielii pantofilor și, implicit, a crăpării ei.
 • Deteriorarea pantofilor din piele poate fi evitată cu ușurință: nu usca pantofii uzi în apropierea unor surse de căldură, precum calorifele, reșourile sau aerotermele. Aceste soluții vor usca și scoroji materialul.

De ce este încălțămintea din piele cea mai recomandată?

Încălțăminte de damă din piele de calitate reprezintă o investiție pe termen lung, fiind și cea mai comodă pe tot parcursul anului. Chiar dacă pantofii din piele sintetică arată la fel de bine atunci când sunt noi, aceștia nu sunt la fel de ușor de purtat și pot crea bătături sau monturi. Alege, în schimb, o pereche de pantofi din piele naturală, cu o talpă flexibilă, care te ajută în special când mergi mult pe jos. 

Pantofii din piele naturală sunt rezistenți, iar dacă îi îngrijești corespunzător, te poți bucura de ei ani la rând. Nu uita să-i cureți, să-i dai cu cremă și să-i depozitezi corect, astfel încât să nu-și modifice forma. Totodată, pentru că pielea naturală este biodegradabilă, faci un bine și mediului înconjurător.

Cum îți dai seama dacă încălțămintea este din piele?

Din fericire, există numeroase modalități prin care poți verifica dacă o pereche de pantofi este sau nu confecționată din piele naturală. Verifică, în primul rând, dacă produsul este etichetat: încălțămintea din piele trebuie să conțină o etichetă sau un ambalaj pe care apar următoarele elemente:

 • denumirea produsului
 • marca producătorului
 • culoarea
 • mărimea
 • modelul 
 • modalitatea de întreținere

Eticheta trebuie să fie vizibilă și bine aplicată, astfel încât informațiile să fie ușor de înțeles. Alege produse din piele de la magazine de specialitate, fizice sau online, pentru a avea garanția calității lor.

Alege întotdeauna încălțăminte din piele de calitate, care garantează confortul și rezistența în timp! În ceea ce privește modelele de pantofi, optează cu încredere pentru cele clasice, pe care le poți asorta cu orice ținută, indiferent de ocazie.

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns