Esti aici
Femeia.ro > Modă > 4 erori vestimentare care îți adaugă cel puțin 10 ani la vârstă

4 erori vestimentare care îți adaugă cel puțin 10 ani la vârstă

erori vestimentare

Făcând unele alegeri vestimentare eronate îți adaugi singură câțiva ani buni la vârsta reală.

Știm că nu haina îl face pe om, însă la fel de bine știm și că o rochie care ne avantajează și ne aduce complimente ne poate face să ne simțim invincibile. Din păcate, alte priorități și lipsa timpului ne pot determina să facem alegeri vestimentare care nu ni se potrivesc și care ne adaugă cel puțin un deceniu la vârsta din buletin. Iată care sunt greșelile care te îmbătrânesc și pe care ar trebui să le eviți de acum înainte:

  1. Capcana în care cad cele mai multe femei când vine vorba despre haine

Locul de muncă dictează foarte multe aspecte din viața noastră și ne influențează inclusiv stilul vestimentar. Din acest motiv, foarte multe femei au în garderobă o mulțime de haine office sau sobre cumpărate mai mult din rațiuni practice. Cel mai probabil și tu, când mergi la cumpărături, te uiți după haine pe care să le poți purta la serviciu.

Dar, în definitiv, viața noastră nu se învârte numai în jurul celor 8 ore petrecute la locul de muncă. Poți foarte bine să îmbini un stil potrivit pentru birou cu unul relaxat și tineresc. Ce-ar fi, de exemplu, dacă ai alege în locul veșnicilor pantaloni combinați cu o cămașă una dintre aceste rochii casual? După cum vezi, acolo sunt mai multe modele de rochii potrivite atât pentru serviciu, dar și pentru alte ocazii și care îți vor conferi un aspect întinerit și fermecător.

  1. Porți doar culori închise

Este foarte practic să alegi haine de culoare neagră, gri sau albastru închis – se potrivesc la orice, pot fi purtate în orice împrejurare și avantajează pe oricine – însă asta nu înseamnă că trebuie să îți umpli dulapul doar cu nuanțe închise. Tonurile închise îmbătrânesc chiar și femeile de 20 de ani, așa că te sfătuim să alegi și culori mai vesele.

Ai observat că Regina Elisabeta a II-a poartă adesea haine viu colorate? La cei 91 de ani ai săi ea poartă cu mândrie costume galbene, roz sau verzi și merită ca toate femeile să-i urmeze exemplul în ceea ce privește alegerile cromatice. Hainele în nuanțe deschise ne conferă un aspect întinerit și, în plus, un studiu a concluzionat ca hainele deschise ne ajută să ne simțim mai bine și să fim mai fericite – un motiv în plus să renunți lal negru și să mergi pe culori deschise.

  1. Nu mai ții cont deloc de trenduri

Moda este trecătoare, însă asta nu înseamnă că trebuie să o ignori complet. Nu înseamnă nici că trebuie să aderi la orice trend nonconformist, ci doar să fii conștientă de noile trenduri și să alegi din ele lucrurile care te-ar putea avantaja. Nu strică să mai arunci un ochi printr-o revistă și să mai observi ce se mai poartă. Nu trebuie să rămâi blocată într-un stil atemporal, poți să te joci cu piesele și să creezi vestimentații care vor stârni admirația tuturor celor din jur.

  1. Te îngrădești singură spunând că unele haine „nu sunt pentru vârsta ta”

Femeile își impun adesea foarte multe limite doar pentru că „așa se cuvine”. Nu trebuie să îți impui limite și să lași cutume învechite să îți guverneze viața. Îmbracă-te așa cum simți și cum îți place fără să îți pese de ochii critici ai unor persoane răutăcioase. În definitiv, doar atunci când ne simțim bine în piele noastră radiem de frumusețe și debordăm de încredere.

Așadar, de ce să te ascunzi în rochii până în pământ ce îți anulează feminitatea, când există atât de multe alte opțiuni vestimentare care te vor întineri și te vor face să te simți mai bine ca niciodată în pielea ta?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns