Esti aici
Femeia.ro > Modă > 4 întrebări pe care să ți le pui înainte de a cumpăra ceva online

4 întrebări pe care să ți le pui înainte de a cumpăra ceva online

cumparaturi online

Nu sunt o ”cumpărătoare” productivă. Urăsc să stau la coadă, să răscolesc prin umerașele înghesuite și să probez piesă după piesă. Îmi place, în schimb, să fac shopping online. Petrec un număr incredibil de mare pe săptămână verificând site-urile mele preferate, comparând prețuri și uitându-mă la modele superbe îmbrăcate în itemuri trendy. Ador să primesc mailuri care mă anunță că transportul e gratuit iar contul meu bancar suferă adesea din cauza asta.

Tocmai pentru că am atât de multă experiență în domeniul ăsta, m-am trezit cu o garderobă de-a dreptul… pestriță: salopete pe care le-am purtat doar o dată, colanți de yoga colorați (erau la reducere!), și sute de perechi de pantofi, unii mai inconfortabili ca alții. Cu toate acestea au venit, bineînțeles, și multe regrete. După fiecare partidă serioasă de online shopping mă simt vinovată iar multele piese pe care le-am strâns, și care nu se potrivesc împreună, mă obosesc și mă îngreunează. Nu am o garderobă capsulă pentru că mereu am cumpărat impulsiv, fără să mă gândesc prea mult la ce fac.

Dar există și o parte bună la chestia asta. Grație propriilor mele greșeli, acum sunt expertă în cumpărăturile online și știu exact dacă ceva merită să facă parte din viața mea sau nu. Așa că m-am hotărât să te ajut și pe tine, prezentându-ți cele patru întrebări simple pe care trebuie să ți le pui înainte de… add to cart.

Piesa asta se potrivește cu cele pe care le am deja în garderobă?

Trebuie să faci această comparație pentru că e important să afli dacă ceea ce cumperi nu e prea similar cu piese pe care deja le ai sau, dimpotrivă, nu merge cu absolut nimic, ceea ce înseamnă că-ți va fi greu să creezi ținute în jurul său. Înainte de toate, trebuie să te asiguri că înțelegi foarte bine cum e construită garderoba ta, ce chestii îți lipsesc, ce lucruri ți se potrivesc și care a stilul pe care mizezi cel mai mult.

Aș cheltui aceeași sumă de bani în cash, în persoană?

Având în vedere ce ușor e să dai click și să cumperi ceva online, e absolut normal și comun să faci unele cumpărături fără să te gândești prea bine la cum îți afectează chestia asta bugetul. Atunci când trebuie să dai banii cash sau să aștepți la coadă să plătești, ești mai predispusă la a te gândi de două ori la suma cheltuită și la ramificațiile acesteia. Online? Nu chiar. Un exercițiu care ajută? Notează-ți pe o foaie suma exactă de bani pe care ar trebui să o plătești pentru piesa respectivă. Du-te la un bancomat, retrage suma respectivă apoi întreabă-te dacă ai putea să te descurci fără ea pentru tot restul lunii.

Am cel puțin trei piese pe care le pot purta cu acest item?

După ce ai trecut de testele legate de stil și de buget, e timpul să treci la partea distractivă. Din nefericire, doar pentru că se potrivește stilului tău, nu înseamnă că piesa respectivă e cu adevărat practică. Alege cel puțin trei itemuri din garderobă și formează trei ținute noi cu ajutorul lor. Exemplu: Tocmai mi-am cumpărat o salopetă neagră online. Înainte să fac asta, mi-am imaginat cum o port cu cardiganul meu preferat, cu o jachetă din denim sau cu o pereche de sandale cu platformă și o pălărie de paie. Click.

La ce trei evenimente viitoare pot purta chestia asta?

Ultima întrebare poate părea cam dificilă, dar e la fel de importantă ca restul. E crucial să te imaginezi purtând piesa respectivă în cât mai multe situații posibile. Vrei să-ți cumperi o fustă creion elegantă, dar tu lucrezi într-un mediu care permite ținute casual/creative? Poate nu-ți trebuie neapărat. Visezi la paltonul ăla din blană luxos, dar nu va fi niciodată suficient de frig cât să poți să ieși pe stradă îmbrăcată în el? Ia mâna de pe mouse. Când mi-am cumpărat salopeta de care-ți povesteam mai devreme, mi-am spus că o voi purta la 1) petrecerea de logodnă a prietenei mele, 2) un concert în aer liber de luna viitoare și 3) orice ieșire cu iubitul la un pahar de vin, în weekend. Gata.

Citeste si:

 

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns