Esti aici
Femeia.ro > Modă > 5 idei de ținute perfecte pentru un interviu

5 idei de ținute perfecte pentru un interviu

tinuta pentru interviu

Cum să ne îmbrăcăm la interviu? Aceasta este una dintre cele mai complicate întrebări la care trebuie să răspundem când ne pregătim de o nouă provocare profesională.

Vrem să avem o prezență decentă, office, dar în același timp să ieșim puțin în evidență (într-un mod pozitiv). Prima impresie contează foarte mult, iar dacă vei îmbrăca o ținută nepotrivită, cu siguranță vei resimți efectele negative ale deciziei, șansele de a fi angajat scăzând drastic.

Vei fi înclinată să mergi pe varianta sigură: haine office, business, cu nuanțe neutre și un croi cât mai serios, pantofi stiletto. Cel mai important aspect e totuși calitatea articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte, pentru că o calitate superioară va transmite mesajul potrivit, și anume calitatea angajatului. Piesele trebuie să fie atent alese, iar materialele să cadă natural pe corp și să nu se șifoneze ușor (pentru că vrei să arați impecabil și după 2 ore).

Varianta nr. 1: fusta plisată + camașă + pantofi cu toc

O ținută cu fustă va exprima feminintate, eleganță și rafinament. Va demonstra că îți place să ai grijă de aspectul tău exterior și că interviul contează foarte mult pentru tine. O fusta midi în tonuri puternice este alegerea perfectă, putând fi completată cu o cămașă simplă, sau chiar cu o maletă (dacă vremea de afară e mai răcoroasă).

O pereche de sandale cu toc, chic și fermecătoare, vor da o pată de culoare ținutei de vară.

Varianta nr. 2: rochie + helancă

Îți plac rochițele, iar afară este destul de răcoare? Potrivirea perfectă pentru combinarea rochiei cu o helancă. Această alegere feminină pentru un interviu este pur și simplu magnetică. Evită totuși rochițele mini, chiar dacă porți dres, în schimb poți opta pentru una pe corp cum este cea din imaginea de mai sus. Aceasta merge foarte bine cu o helancă de culoare neagră și o pereche de pantofi cu toc mediu și gros, cu tocul de 9 cm, pe care îi vei putea asorta ușor la orice ținută de birou.

Varianta nr. 3: pantaloni + maletă + sacou

Și pantalonii sunt potriviți pentru un interviu, mai ales dacă combinăm o pereche de pantaloni negri simpli cu o maletă sau o cămașă albă, iar pe deasupra luăm un sacou alb sau tot negru ca și patalonii. Nu poți da greș cu această combinație simplă, vei arăta curat, dar și elegant în aceași timp. Piesa de rezistență sunt pantofii, iar noi îți recomandăm o pereche de pantofi din piele naturala eleganti, negri sau nude, care vor aduce un plus de eleganță oricărei ținute.

Varianta nr. 4: pantaloni drepți + cămașă + stiletto

Rămânem tot pe tărâmul pantalonilor, dar de această dată mergem pe varianta pantalonilor drepți, cu dungă, la care trebuie să adăugăm neaparat un sacou asortat. Dacă optezi pentru costumul de culoare neagră, îți poți lua o cămașă în culori pale, cum ar fi de exemplu baby blue. Iar în picioare ar merge perfect o pereche de pantoficolorati, care sunt ușor de asortat și au două contraste de albastru.

Varianta nr. 5: fusta conică + maletă/cămașă

Mizează pe un model de fustă cu talie înaltă și până deasupra genunchilor; pentru a desăvârși această ținută, îți trebuie neaparat o pereche de sandale draguțe dacă vremea de afară îți permite, iar dacă este mai răcoare, poți opta pentru o pereche de botine din piele.

Aceste ținute vor fi atuul tău când te vei prezenta în fața intervievatorului tău. Tot ce trebuie să faci e să ții cont de recomandările noastre și vei impresiona plăcut pe oricine.

 

 

 

Sursa foto: freepik.com

Comments

comments

Lasă un răspuns