Esti aici
Femeia.ro > Modă > 5 lucruri pe care orice femeie trebuie să le știe despre îngrijirea garderobei

5 lucruri pe care orice femeie trebuie să le știe despre îngrijirea garderobei

Te poți bucura de hainele preferate ani la rând, dacă ții cont de doar câteva lucruri. Punând în aplicare câteva reguli simple de îngrijire a garderobei, vei putea purta hainele preferate mult timp fără griji că s-au degradat sau că și-au pierdut aspectul pe care îl aveau la început. Iată ce ai de făcut:

Mașina de spălat este cheia unei garderobe îngrijite ca la carte

O mașină de spălat de bună calitate și care are grijă de țesături în timpul ciclului de spălare este, în mod cert, cheia pentru ca ținutele tale să arate bine și să se păstreze ca noi mai multă vreme. Printre aceste mașini de spălat vei vedea modelele care fac diferența și care îți vor îngriji hainele așa cum merită. În plus, pentru că au programe dedicate fiecărui tip de țesătură și ținută, știi sigur că rochia ta preferată sau jeanșii care te avantajează nu se vor degrada nici după zeci de spălări.

Ce produse de curățare sunt cele mai bune

Produsele de curățare pe care le folosești sunt extrem de importante pentru a igieniza bine hainele, dar și pentru a le oferi îngrijirea corespunzătoare. Nu uita niciodată să adaugi balsam de rufe și, cel mai important, folosește detergenți în funcție de culoarea hainelor.

Detergenții pentru rufe negre vor avea grijă ca hainele tale închise la culoare să nu se decoloroze și să-și păstreze aspectul pe care îl aveau atunci când le-ai cumpărat. Când speli rufe colorate, adaugă în mașină șervețele care rețin pigmenții de culoare. Dacă folosești aceste șervețele, nu trebuie să îți faci griji că una dintre bluzele tale va prelua culoarea de la o altă țesătură cu care este spălată.

Pentru rufele albe, folosește detergenți cu efect de înnălbire, însă nu opta pentru produse pe bază de clor. Această substanță distruge țesătura și îți poate provoca reacții alergice.

Cum să păstrezi hainele în mod corect

Păstrarea hainelor este și ea importantă. Este de preferat ca în dulap să fie loc suficient și ele să nu stea foarte înghesuite. Când vine vorba despre umerașe, ai grijă să alegi unele capitonate, așa încât să nu creeze urme inestetice pe haine în zona umerilor.

Pentru a evita șifonarea tricourilor, un truc util este să le rulezi și să le așezi în sertare. În felul acesta nu va mai fi nevoie să le calci.

Ce trebuie să știi despre călcat

Călcatul duce la lărgirea hainelor și la degradarea țesăturilor, așa că trebuie să ai mare grijă cu fiecare piesă vestimentară. Ține cont de țesătură și fă setările corespunzătoare. Chiar dacă ai senzația că,dacă ai fierul pe temperatură maximă, călcatul durează mai puțin, alegând o temperatură mai scăzută, hainele vor fi mai bine îngrjite.

Încearcă să eviți, pe cât posibil, călcatul. Când pui rufele la uscat scutură-le bine și așază-le direct pe umeraș. Un alt mod de a evita șifonarea hainelor este să seteazi un număr mai mic de rotații la mașina de spălat sau să alegi o mașină cu o funcție anti-șifonare.

O metodă simplă și surprinzătoare de a scăpa de scame

Scamele dau un aspect neplăcut materialului și ne determină să nu mai purtăm hainele respective. Folosirea rolelor speciale anti-scame nu dă mereu cele mai bune rezultate, așa că îți propunem o metodă care ți se va părea nebunească la prima vedere, dar care funcționează cu adevărat. Folosește o lamă de ras pe suprafața țesăturii. Vei îndepărta scamele cu foarte mare ușurință și hainelor vor arăta ca noi.

Mai jos îți arătăm și un clip video în care vei vedea cum poți să folosești lama de ras pentru a îndepărta scamele și care sunt rezultatele:

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, vei putea purta hainele preferate vreme îndelungată. Tu cum ai de obicei grijă de garderoba ta? Ai vreun truc secret?

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

One thought on “5 lucruri pe care orice femeie trebuie să le știe despre îngrijirea garderobei

  1. Intr-adevar, multe haine foarte frumoase ajung sa se deterioreze la spalat, pentru ca posesorul nu urmeaza instructiunile de pe eticheta sau le tine mototolite in dulap.

Lasă un răspuns